Hogyan használhatjuk fel az ünnepnapokat a párkapcsolatunk megerősítésére?

Hogyan használhatjuk fel az ünnepnapokat a párkapcsolatunk megerősítésére? 

Rendkívül fontos, hogy mindig próbáljunk meg időt fordítani arra, hogy a párkapcsolatunk megerősödjön. Amikor kapcsolati nehézségekkel küzdünk, az egyik leggyakoribb probléma lehet, hogy nincs elegendő időnk egymásra. Mégis mit tehetünk? A válasz rendkívül egyszerű – próbáljuk meg az ünnepnapokban rejlő lehetőségeket kihasználni. Már mutatjuk is, hogy hogyan! 

Mik azok az ünnepnapok egyáltalán? 

Az ünnepnapok olyan napok, amelyek hivatalosan is munkaszüneti napnak számítanak, valamilyen apropóból eredően. Ez lehet nemzeti különlegesség, világesemény, vagy vallási, kulturális eredetű alkalom – soha ne felejtsük el, hogy ezeket az állampolgárok és munkáltatók nagy része észben tartja. Ennek köszönhetően remek alkalmat nyújtanak a kapcsolati időszak megerősítésére. 

Mit csináljon egy nehézségekkel küzdő pár az ünnepnapokon? 

Az ünnepnapokon érdemes mindig azon elgondolkodni, hogy vajon hogyan tudnánk a megadatott időt arra fordítani, hogy minél jobban meg tudjuk erősíteni a közöttünk levő köteléket? A válasz egyszerű – menjünk el valahová, és csináljunk valamit együtt, amit mindketten szeretünk. 

Ez lehet akár közös piknikezés, egy kerékpár túra, vagy kirándulás – de lehet szó egy városnézésről, rokon látogatásról is. Azt érdemes jobban átgondolni, hogy mik azok a tevékenységek, melyeket mindketten szerettünk korábban is. 

Mennyi időt ad nekünk évente az ünnepnapok világa? 

Mindig eltérő, hogy egy-egy ünnepi időszak, vagy ünnepnap mennyi időn keresztül tart. Vannak egy napos ünnepnapok, melyek tulajdonképpen egy-egy hosszú hétvégeként jelennek meg az emberek életében, és vannak kifejezetten hosszúra nyúló időszakok is –  ilyen például a karácsony. 

Érdemes lehet valami különlegességgel is meglepni a másikat? 

Sokan szokták feltenni a kérdést, hogy mégis érdemes lehet-e valami különlegességgel meglepni a másikat ilyenkor? Sokak véleménye szerint nincs is jobb alkalom ennél, mások véleménye szerint érdemes máskor ajándékot venni a gyerekeinknek. 

Mennyit kell készülni egy ünnepi időszakra? 

Érdemes lélekben picit rákészülni, de azért a mindennapi munkánk idején ne ez legyen a legfontosabb számunkra, hanem a különféle teendőink. Inkább az a fontos, hogy igazán kiélvezzük az időszak adta lehetőségeket is. 

Megosztás másokkal