Halloweeni filmek listája, gyűjteménye

Íme a legjobb halloweeni filmek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Itt a halloween este, de nem tudod, hogy milyen filmet nézz? Ez a cikk ebben segít, hiszen összegyűjtöttünk néhány filmet, animációs filmet, amelyek között mindenki találhat magának valót. Legyen szó halloweeni mesékről, családi filmekről vagy horror filmekről, itt mindent megtalálsz. Készülj fel a rémisztő, vicces és izgalmas pillanatokra!

A listán szereplő filmek az alábbi korhatárbesorolások alá eshetnek:

  • korhatár nélkül megtekinthető
  • 6 éves kortól ajánlott (vagy 7 éves kortól egyéb korhatárbesorolási módszer alkalmazása esetén, például Netflixes tartalmaknál)
  • 12 éves kortól ajánlott (vagy 13 éves kortól egyéb korhatárbesorolási módszer alkalmazása esetén, például Netflixes tartalmaknál)

Félelem és Shrekketés (2010)

A Félelem és Shrekketés egy 26 perces, számítógéppel animált, Halloween témájú horror-komédia televíziós különkiadás, mely a Shrek-univerzumban játszódik.

Történet

Shrek kihívja barátait egy rémtörténetmondó versenyre, azonban a banda nem tudja, hogy az lesz a győztes, aki eltölt egy éjszakát egy kísértetkastélyban.

Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó (2015)

A Hotel Transylvania 2. egy 2015-ös amerikai számítógépes animációs szörnyvígjáték, mely a Sony Pictures Animation gyártásában készült. Magyar vonatkoztatásban az epizód a „Ahol még mindig szörnyen jó” alcímet kapta.

Történet

Most, hogy Drakula megnyitotta a Hotel Transylvania kapuit az emberek előtt, a dolgok jobbra fordulnak, azonban Drakula aggódik, hogy félig emberi unokája, Dennis nem mutatja meg vámpír oldalát. Így hát, amíg Mavis és Johnny távol van, Drakula a barátait kéri fel, hogy segítsenek neki a fiút egy igazi szörnyeteggé változtatni.

Scooby-Doo – A nagy csapat (2002)

Scooby-Doo – A nagy csapat az első élőszereplős Scooby-Doo film. A mesesorozat alapján készülő mű 2002-ben jelent meg és a magyar mozikba is eljutott.

Történet

Öt fura arc – Scooby-Doo, Bozont, Vilma, Fred és Diána -, akik közül ráadásul az egyik egy beszélő kutya, egy rejtélyes szigetre utaznak, ahol meg kell állítaniuk egy ördögi terveket dédelgető személyt, aki agymosott szolgákká alakítja az embereket.

Szellemirtók (1984)

A Szellemirtók (eredeti cím: Ghostbusters) egy 1984-ben bemutatott egész estés sci-fi film. A film főszerepeit Bill Murray, Dan Aykroyd, és Harold Ramis játsszák, akik mind parapszichológiával foglalkozó tudósokat alakítanak. A Szellemírtók első részét a Columbia Pictures készítette és forgalmazta. Bemutatásra Amerikában 1984-ben került, míg Magyarországon csak 1989-ben.

Történet

Miután egy tudóscsoport tagjai elveszítik nagyszerű állásukat egy New York-i egyetemen, úgy döntenek, hogy szellemirtókká válnak, hogy pénzért high-tech csatát vívjanak a természetfeletti lényekkel.

Scooby-Doo! Rettegés a táborban (2010)

A Scooby-Doo! Rettegés a táborban (eredeti címén: Scooby-Doo! Camp Scare) 2010-ben megjelent animációs film, amelynek játékideje 75 perc.

Történet

A Rejtély Rt. Fred régi táborába megy nyaralni, ahol felügyelőként vesznek részt. Azonban a tábort különböző rémségek ijesztgetik, akiknek elfogása a csapatra és a táborlakókra hárul.

Sikoly (1996)

A Sikoly (angolul: Scream) egy 1996-ban bemutatott amerikai tinihorror, Wes Craven rendezésében. Ez a film indította útjára a szériát, amely később számos résszel bővült. Bár az első rész Amerikában 1996-ban jelent meg, hozzánk csak 1998-ban jutott el. A film mindössze 14 millió dollárból készült, a bevételi pedig több, mint tízszeresét termelték vissza a gyártási költségeknek.

Történet

Egy évvel édesanyja meggyilkolása után egy tinédzser lányt egy álarcos gyilkos tart rettegésben, aki egy halálos kvízjátékba kényszeríti őt és barátait. A gyilkos kilétét homály fedi, szó szerint bárki lehet az.

Scooby-Doo és a vámpír legendája (2003)

A Scooby-Doo és a vámpír legendája egy 2003-as televíziós rajzfilm, mely műfaját tekintve vígjáték. Ebben az epizódban a Rejtély Rt. egy vámpírral találja magát szemben.

Történet

A Rejtély Rt. egy ausztrál tengerparton nyaral, amikor egy rejtélyes szörny kezd el embereket rabolni és vámpírrá változtatni. A csapatra feladata megoldani ezt a bonyodalmas helyzetet.

Scooby-Doo! Frankenszörnyűség (2014)

A Scooby-Doo! Frankenszörnyűség egy eredetileg 2014-ben bemutatott animációs film, mely nálunk 2015-ben került adásba az HBO-n. A mesefilm 74 perc hosszú és magyar szinkronnal is elérhető.

Történet

A Rejtély Rt. csapata Erdélybe veszi az irányt, ugyanis Vilma egy kastélyt örökölt felmenőitől, azonban nem sejtik, hogy a kastély el van átkozva, ugyanis szellemek lakják.

Szörny Rt. (2001)

A Szörny Rt. egy 2001-ben megjelent animációs filmvígjáték, amely a Pixar negyedik filmje. A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült, Oscar-díjat is nyert a legjobb betétdal kategóriájában. A film központjában két szörny és egy gyermek áll.

Történet

A szörnyek nem unalmukban ijesztgetik a gyerekeket, hanem azért, mert ez a munkájuk. A cég alkalmazottai Sulley, aki az ijesztgetések királya, illetve Mike is, akik óriási hibát követnek el, amikor egy kislányt engednek a saját világukba. Ekkor a cég a feje tetejére áll és fenekestül felfordul minden.

Szörny Egyetem (2013)

A Szörny Egyetem egy 2013-as animációs film, amelyet a Pixar és a Disney készített közösen. A mese a 2001-ben bemutatott nagysikerű Szörny Rt. folytatása, pontosabban előzményfilmje, mert időben később jelent meg, de a története korábban játszódik, mint a Szörny Rt.

Történet

Mike és Sulley ma már elválaszthatatlan társak, de ez nem mindig volt így. Első találkozásaik idején ki nem állhatták egymást, ez a film bemutatja, hogy oldották meg a nézeteltéréseiket, és hogy hogyan lettek ellenségekből legjobb barátok.

Snoopy és a halloween (1966)

A Snoopy és a halloween (It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown) egy 1966-ban bemutatott animációs kisfilm.

Történet

Elérkezett Halloween napja, amikor is Linus a Nagy Tököt várja, Charlie Brown szellemnek öltözik, Snoopy pedig a Vörös Báróval küzd meg.

Scooby Doo 2.: Szörnyek póráz nélkül (2004)

A Scooby-Doo 2. – Szörnyek póráz nélkül egy 2004-es élőszereplős film, mely több számítógéppel készített elemet is tartalmaz. A film a 2002-es Scooby-Doo – A nagy csapat folytatása. A forgatókönyvet a „A Galaxis őrzői”-t is jegyző James Gunn készítette.

Történet

A Menőfalván található múzeumban kiállított bűnözők szobrai életre kelnek és fenyegetik az emberek épségét. A Rejtély Rt. gyanúja szerint e mögött egy korábbi ellenfelük állhat, aki így próbál bosszút állni rajtuk, így hát nyomozásba kezdenek.

Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

A Harry Potter és a bölcsek köve (Angliában: Harry Potter and the Philosopher’s Stone, míg Amerikában: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) egy 2001-ben bemutatott tini fantasy film, mely J.K. Rowling regénysorozatának első részét adaptálja. A sorozat első része 125 millió dollárból készült és közel 1 milliárd dollár bevételt termelt.

Történet

Harry Potter tizenegyedik születésnapján megtudja, hogy két hatalmas varázsló árva gyermeke. Az egyedülálló varázserővel rendelkező fiú a varázslók bentlakásos iskolájának tanulója lesz, ahol megismerkedik két igazán jó baráttal, akik segítenek neki felfedezni az igazságot szülei rejtélyes halálával kapcsolatban.

Scooby-Doo: A mexikói szörny (2003)

A Scooby-Doo és a mexikói szörny egy 2003-as rajzfilm, mely 75 perc hosszú és magyar szinkronnal is rendelkezik.

Történet

A Rejtély Rt. ezúttal Mexikóba utazik nyaralni, azonban a pihenést most sem élvezhetik felhőtlenül, mert feltűnik egy három méter magas és világító szemű szörny, akit nekik kell elkapniuk.

Halloween – A rémület éjszakája (1978)

A Halloween – A rémület éjszakája (eredeti cím: Halloween) a sorozat első része, 1978-ban jelent meg és ebben a filmben debütált Jamie Lee Curtis. A történet középpontjában egy pszichopata gyilkos áll, aki egy súlyos gyerekkori vérengzés után felnőttként tér vissza, hogy folytassa azt, amit abbahagyott.

Történet

1963-ban egy halloweeni éjszakán a hatéves Michael Myers brutálisan meggyilkolta 17 éves húgát, tettéért 15 év börtönre ítélik. Amikor 1978. október 30-án egy bírósági tárgyalásra szállítanák, ellop egy autót, megszökik, és visszatér szülővárosába, ahol következő áldozatai után kutat.

Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (2018)

A Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció egy 2018-ban bemutatott számítógépes animáció, melyet a Sony Pictures készített. Az eredeti szinkronhangok között akkora sztárok kaptak helyet, mint Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James vagy David Spade.

Történet

A szörnycsalád egy luxushajóútra indul, hogy Drakula kipihenhesse a szálloda irányításával járó fáradalmakat. A család nyaralása zökkenőmentesen indul, ám az álomnyaralás hamarosan rémálommá változik, amikor Mavis rájön, hogy Drakula beleszeretett a hajó titokzatos kapitányába, Erickába, aki veszélyes titkot rejteget.

Scooby-Doo és a Loch Ness-i szörny (2004)

A Scooby-Doo és a Loch Ness-i szörny egy 2004-ben bemutatott rajzfilm, mely Skóciába kalauzolja a nézőket. A mese 74 perces és magyar szinkronnal is megjelent.

Történet

A Rejtély Rt. Skóciába utazik Diána családjának ősi kastélyába, ahol megpillantják a legendás Loch Ness-i szörnyet, így hát felkerekednek, hogy kiderítsék mivel van dolguk.

Scooby-Doo és a tavi szörny átka (2010)

A Scooby-Doo és a tavi szörny átka egy 2010-ben bemutatott amerikai televíziós vígjáték.

Történet

Az iskolának vége, itt az idő a vakációra, de nem Scooby-Doo és a bandája számára, hiszen egy újdonsült tavi szörny felbukkanása újabb megoldandó rejtélyt gördít a csapat elé.

Harry Potter és a Titkok Kamrája (2002)

A Harry Potter és a Titkok Kamrája (eredeti cím: Harry Potter and the Chamber of Secrets) egy 2002-ben bemutatott brit és amerikai koprodukcióban készült fantasy film, melyet Steve Kloves írt és Chris Columbus rendezett. A film J.K. Rowling azonos című című regényének adaptációja. A főbb szerepekben ismét Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint látható, azonban új szereplőként feltűnik Kenneth Branagh, valamint Jason Isaacs is. A film igen magas 100 millió dolláros büdzséből készült, ám a bevételek bőven igazolták a kiadások szükségességét.

Történet

Az iskola tagjai kővé dermedve bukkannak fel, a falakon pedig véres írások jelennek meg, amelyek mindenki számára egyértelművé teszik, hogy valaki kinyitotta a Titkok Kamráját. Harry és barátai arra kényszerülnek, hogy titokban kiderítsék az igazságot a kamráról, mielőtt bárki életét veszti.

Scooby-Doo! Az első rejtély (2009)

A Scooby-Doo! Az első rejtély egy 2009-ben kiadott TV film, amelyet a Cartoon Network készített. A mozivásznon megjelent filmekből ismerhető színészek nem tértek vissza erre a részre.

Történet

Bozont és a kutyája, Scooby-Doo összefognak Freddel, Diánával és Vilmával, hogy kivizsgálják az iskolájukban rémisztgető kísértet esetét. A helyzet csak egyre fokozódik, amikor a csapatot vádolják meg a szörnyű eseményekkel, így hát még jobban össze kell fogniuk, hogy bebizonyítsák ártatlanságukat.

Zombieland (2009)

A Zombieland egy 2009-es amerikai horrorvígjáték Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone és Abigail Breslin főszereplésével. A film az idő múlásával igazi kultfilmmé vált.

Történet

Egy félénk diák, aki megpróbálja elérni családját Ohióban, egy fegyveres bunyós, aki az utolsó Twinkie-t keresi, és egy testvérpár, akik egy vidámparkba igyekeznek eljutni, egyesítik erejüket egy zombikkal teli Amerikát átszelő túrán.

A kutya, aki megmentette a Halloweent (2011)

A kutya, aki megmentette a Halloweent egy 2011-ben bemutatott amerikai vígjáték, amelynek játékideje 85 perc, korhatár besorolása szerint pedig 12 éven felülieknek ajánlott.

Történet

A Bannister család új házba költözik a Zeusz névre hallgató kutyájukkal, ahol Halloween napjára házavató partit szerveznek. Ekkor kalandok sorozata veszi kezdetét: az apa nyomozni kezd a titokzatos szomszéd házával kapcsolatban, miközben Zeusz segítségével mindent felforgatnak.

Scooby-Doo! Holdszörnyes őrület (2015)

A Scooby-Doo! Holdszörnyes őrület egy 2015-ben megjelent televíziós animációs film. Ebben a 80 perces mesében a csapat elhagyja a földet és a Marsot veszik célba.

Történet

A Rejtély Rt. űrhajóval tart a Hold felé, ahol megtámadja őket egy földönkívüli, így hát rájuk hárul a feladat, hogy megoldják az űrlény rejtélyét.

Zombieland 2. – A második lövés (2019)

A Zombieland 2. – A második lövés (Zombieland: Double Tap) pontosan 10 évvel az első rész megjelenése után, 2019-ben került a mozikba. Az első rész után Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin és Emma Stone ismét visszatértek korábbi szerepeikhez. Azonban új szereplők is felbukkantak az új epizódban, mint például Rosario Dawson, Zoey Deutch vagy Luke Wilson.

Történet

A szedett-vedett bandának (Tallahassee, Columbus, Wichita és Little Rock) most még inkább az eszükre és a fegyvereikre kell hagyatkozniuk, mivel könyörtelen harcban találják magukat az okosabb, gyorsabb és látszólag elpusztíthatatlan zombikkal szemben.

Hotel Transylvania – Transzformánia (2022)

A Hotel Transylvania – Transzformánia (eredeti cím: Hotel Transylvania: Transformania) egy 2022-es amerikai 3D-s számítógépes animációs filmvígjáték, melyet eredetileg a mozikban mutattak volna be 2021-ben, de a koronavírusnak köszönhetően csak egy évvel később és csak digitálisan debütált az Amazon Prime Video-n.

Történet

Egy kísérlet után Johnny szörnyeteggé változik, mindenki más pedig emberré. Most kiderül, hogy képesek lesznek-e visszafordítani ezt a kísérletet.

Szörny Egyetem Buliközpont (2013)

A Szörny Egyetem Buliközpont egy 2013-as amerikai számítógépes animációs rövidfilm, amelyet a Pixar Animation Studios készített a Walt Disney Pictures megrendelésére. A kisfilm mindössze 6 perces.

Történet

Mike, Sully és a többi szörnyeteg egy diákszövetségi bulit szervez, amelyre senki sem megy el.

Megosztás másokkal