Kiváló szilveszteri/újévi filmek borítókép

Vicces vígjátékok Szilveszterre/Újévre

Ha nem akarsz kimozdulni Szilveszterkor, vagy csak valami jó filmet keresel az Újévi másnaposság/punnyadás idejére, akkor tekintsd meg az alábbi listát. Hiszen összegyűjtöttük az összes tematikus szilveszteri, újévi filmet, illetve mivel ebből elég kicsi a felhozatal, így a listába belevettünk pár olyan vígjátékot is, amelyet előszeretettel veszünk elő Szilveszter napján.

Szilveszter éjjel (2011)

Szilveszter éjjel (2011)

A Szilveszter éjjel című film 2011-ben jelent meg, és Garry Marshall rendezte. A film nagy sztárokkal teli szereposztással rendelkezik, így a filmben megjelenik Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Robert De Niro, Jessica Biel és Ashton Kutcher.

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: New Year’s Eve
Eredeti megjelenési dátum: 2011. december 09.

Előzetes/Részlet

Történet

A film több személy történetét mutatja be New York városában Szilveszter éjjel, így a filmben szerepet kap a szerelem, a csalódás, a megbocsájtás. Egy rocksztár és volt szerelme összecsap egy bulin, egy énekesnő egy számára unszimpatikus személlyel ragad az ünnepre, míg egy ápolónő egy halálos beteggel tölti élete utolsó óráit.

BÚÉK (2018)

A BÚÉK az olasz Teljesen idegenek című film magyar feldolgozása. A filmet 2018-ban mutatták be, játékideje 114 perc és műfaja vígjáték és dráma. A filmben a legnevesebb magyar színészek tűnnek fel: Szávai Viktória, Mészáros Béla, Bata Éva, Hevér Gábor, Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás és Elek Ferenc. A film témáját választva tökéletes szórakozás lehet szilveszter éjszakára vagy az új év első napjára.

Filmhossz: 101 perc
Eredeti megjelenési dátum: 2018. december 06.

Előzetes/Részlet

Történet

Egy baráti társaság együtt tölti a szilvesztert. A vacsora alatt úgy döntenek, hogy játszanak egy játékot: bárki bármilyen üzenetet vagy hívást kap, azt meg kell osztania a többiekkel is. Ezzel hazugságok, átverések és felréértések sorozata veszi kezdetét.

Szerelmes hangjegyek / High School Musical (2006)

A Szerelmes hangjegyek (angolul High School Musical) 2006-ban bemutatott zenés vígjáték, melynek főszereplői Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman. A film bár 2006-ban jelent meg, Magyarországon csak 2007-ben került bemutatásra a Jetix-en.

Filmhossz: 98 perc
Eredeti cím: High School Musical

Előzetes/Részlet

Történet

Troy Bolton, egy kisvárosi gimnázium sztár kosárlabdázója beleszeret a jó tanuló, Gabriella Monteba egy karaoke partin. Később Troy és Gabriella meghallgatáson vesznek részt a közelgő iskolai musicalre, miközben a féltékeny Sharpay összeesküvést sző ellenük.

Másnaposok (2009)

A Másnaposok (The Hangover) egy 2009-ben bemutatott vígjáték, melynek középpontjában pár haver és egy átmulatott éjszaka áll. A film óriási sikert aratott és több folytatást is kapott. A főszerepeket Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis és Justin Bartha játsszák.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: The Hangover

Előzetes/Részlet

Történet

Doug esküvője előtt, három barátjával Las Vegasba utazik egy vad és emlékezetes legénybúcsúra. Amikor másnap reggel felébrednek, semmire sem emlékeznek az éjszakából, észreveszik, hogy Dougot nincs meg. A három másnapos haver megpróbálja időben előkeríteni a vőlegényt, hogy időben odaérjen a saját esküvőjére.

Csupasz pisztoly (1988)

A Csupasz pisztoly (The Naked Gun) egy 1988-ban bemutatott komédia, amely nem fél viccet csinálni a korszak legnagyobb filmjeiből. A film főszerepét, a nagy nevettető Leslie Nielsen alakítja. A sorozat alapötletét a Nagyon különleges ügyosztály adja.

Filmhossz: 81 perc
Eredeti cím: The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

Előzetes/Részlet

Történet

Frank Drebin, egy meglehetősen tanácstalan rendőrnyomozó megpróbál meghiúsítani egy összeesküvést, amelynek célja, hogy ártatlan embereket agykontroll segítségével bérgyilkosokká változtassanak.

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület / A félelem szaga (1991)

A Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület vagy A félelem szaga alcímet viselő epizód egy 1991-ben bemutatott filmvígjáték, melynek a főszerepét továbbra is Leslie Nielsen alakítja. Az előző részből ismert Priscilla Presley, O. J. Simpson és George Kennedy szintén visszatértek a folytatásra.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear

Előzetes/Részlet

Történet

Hatalmas energiavállalatok akarják megakadályozni Meinheimer környezetbarát terveit, tervük, hogy Meinheimer helyére egy szélhámost állítanak, aki az ő akaratuk szerint viselkedik. Szerencsétlenségükre Drebin is belekeveredik a megvalósításba, így a siker már egyáltalán nem garantált.

Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet (1994)

A Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet (angolul: Naked Gun 33⅓: The Final Insult) a trilógia záródarabja, mely 1994-ben lett bemutatva. Leslie Nielsen utoljára is elvállalta Frank Drebin kétbalkezes hadnagy alakítását.

Filmhossz: 78 perc
Eredeti cím: Naked Gun 33 1/3: The Final Insult

Előzetes/Részlet

Történet

Frank Drebin rendőrhadnagy már nyugdíjas életét tölti feleségével, amikor Ed Hocken kapitány újra akcióba hívja. Egy terrorista bombát akar robbantani az Oscar-díjátadón, egyedül Frank lehet képes megakadályozni a katasztrófát.

Szilveszter a Magnoliában (2020)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: Midnight at the Magnolia

Előzetes/Részlet

Megosztás másokkal