Mit csinálhatnak az építőipari szakmunkások ünnepnapok idején, ha haladni kell a munkával?

Mit csinálhatnak az építőipari szakmunkások ünnepnapok idején, ha haladni kell a munkával?

Az építőipari kivitelezés bizony rendkívül fel tudja adni a leckét a szakembereknek. Nagyon fontos a kiegyensúlyozott életvitel, viszont senki nem csúszhat meg a különféle munkafolyamatokkal sem -mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy az ünnepnapok se jelentsenek problémát határidők teljesítése esetén? Íme, pár nagyon érdekes tanács – melyeket érdemes lehet megfogadni. 

Kalkuláljuk bele az eredeti határidőbe is ezeket a napokat

Érdemes lehet belekalkulálni az ünnepnapokat is a határidőbe, magyarázzuk meg a megrendelőnek – legyen szó glettelésről, felújításról, kőműves munkákról, vagy bútorozásról – hogy ezeken a napokon a csapat sajnos nem fog tudni munkát vállalni. (Ha szeretnénk igazán sokat olvasni az építőipar világában, akkor érdemes lehet a szakiweb építőipari blogját áttanulmányozni – cégvezetőként számtalan érdekes írást olvashatunk, melyeket jó építőipari vállalkozóként érdemes lehet megfogadni.) 

Inkább adminisztratív feladatokkal foglalkozzunk

Ilyenkor remek lehetőségünk van arra, hogy átnézzük a könyvelést, megbizonyosodjunk arról, hogy ténylegesen jó-e az adóbevallásunk. Ha mi csináltuk az internetes hirdetéseket, akkor megnézhetjük azt is, hogy ezek hogyan teljesítenek – hiszen, ez is maximális segítséget fog tudni nyújtani nekünk abban, hogy a vállalkozásunk előrébb lépjen a marketingjét tekintve. 

Ha kell, egyedül dolgozzunk inkább 

Ha szükséges, akkor inkább egyedül dolgozzunk ezeken a napokon. Lehet, hogy a csapattársaink nem vennék jó néven, ha húsvétkor felhívnánk őket telefonon – de ha mi nem tartjuk fontosnak ezeket az ünnepnapokat, akkor nyugodtan menjünk ki a tetőre elvégezni a szükséges javításokat, ha ezekkel a feladatokkal egyedül is tudunk haladni, és a megrendelő életét sem zavarja semmi. 

Pihenjük ki magunkat 

A pihenés mindig megnöveli a produktivitásunkat. Nem kell mindig dolgozni, és csak a munkával foglalkozni! Néha pihenni is kell, hogy fel tudjunk töltődni, és a következő nehézségekkel is szembe tudjunk nézni, amik később várnak ránk a kivitelezés, munka és magánélet világában. 

Milyen ünnepnapok vannak? Tartsuk észben!

Mik azok az ünnepnapok, amelyek tényleges akadályt jelenthetnek számunkra abban az esetben, hogy kivitelezőként dolgozunk? Íme, egy lista a legfontosabb ünnepek listájáról – melyek évről évre mindig vannak:

  • Karácsony
  • Húsvét
  • Pünkösd 
  • Hosszú Hétvégék 
  • 56-os forradalom napja 
  • 9/11-es merénylet napja 

Ezek évente más és más naptári napokra esnek, ennek köszönhetően mindig érdemes utánajárni a pontos dátumoknak. 

Megosztás másokkal