Húsvéti filmek, mesék, animációs filmek listája, gyűjteménye

A legjobb húsvéti filmek

Ha már túl vagy a tojásfestésen, a sonkaevésen és a locsolkodáson, akkor itt van néhány film, amit érdemes megnézned a húsvéti ünnepek alatt. Mivel meglepően kevés húsvéthoz köthető film van, így ezen a listán szerepeltetünk olyanokat is, amelyek nem konkrétan a húsvétról szólnak, de szerepelnek benne olyan elemek, amelyek a húsvéthoz köthető jelképek, például a nyuszik. Így a listán találhattok filmeket, meséket, animációs filmeket, vígjátékokat és vallásos filmeket is.

Nyuszi suli – A húsvét mentőakció (2022)

A Nyuszi suli – A húsvét mentőakció egy német animációs vígjáték, mely 2022-ben jelent meg.

Filmhossz: 76 perc
Eredeti cím: Die Häschenschule 2 – Der große Eierklau (Rabbit Academy: Mission Eggpossible)

Előzetes/Részlet

Történet

A nyuszi suliban zajlik az új mesternyuszi kiválasztása, akinek feladata a húsvéti nyuszik védelme, hogy minden gyermek megkapja a saját húsvéti tojását. A gonosz rókák pont ezt akarják megakadályozni, vajon képes lehet rá Max, a nagyvárosi róka, hogy megállítsa őket?

Nyúl Péter (2018)

A Nyúl Péter (angolul Peter Rabbit) egy ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, melynek központjában egy nyúl és egy ember csatája bontakozik ki a zöldségeskert használatáért. A film 2018-ban jelent meg és 95 perc hosszú.

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter szívesen tölti napjait más zöldségeskertjében, azonban az ott lakók nem feltétlenül örülnek ennek. A kert tulajdonosa megpróbálja Nyúl Pétert kiűzni a kertből, de méltó ellenfélre talált.

Nyuszi suli – Az aranytojás őrzői

A Nyuszi suli – Az aranytojás őrzői (eredeti címén: Die Häschenschule – Jagd nach dem goldenen Ei) egy 2017-ben bemutatott nyuszis animációs film.

Filmhossz: 76 perc
Eredeti cím: Die Häschenschule – Jagd nach dem Goldenen Ei (Rabbit School – Guardians of the Golden Egg)

Előzetes/Részlet

Történet

Max, az okos városi nyúl csapdába esik egy vidéki nyuszi suliban. Az iskolában ősi módszerekkel próbálják megvédeni a hőn áhított Aranytojást egy ravasz rókacsaládtól.

Hopp (2011)

A Hopp egy 2011-ben megjelent, 101 perc hosszú, számítógéppel animált nyulakat tartalmazó élőszereplős film, mely korhatárra vonatkozó korlátozás nélkül tekinthető meg.

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Hopp (2011)

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti nyuszi tizenéves fia Hollywoodba megy, hogy egy rock zenekar dobosa legyen. Itt találkozik össze Freddel, aki elüti az autójával, a helyzet úgy hozza, hogy kettőjükre hárul a feladat, hogy megmentsék a húsvétot.

József, az Álmok Királya (2000)

József, az álmok királya (eredeti cím: Joseph: King of Dreams) egy 2000-ben bemutatott animációs kalandfilm.

Filmhossz: 72 perc
Eredeti cím: Joseph: King of Dreams

Előzetes/Részlet

Történet

Egy prófétát, aki képes álmokat értelmezni, eladnak rabszolgának Egyiptomba, ahol az emberek tudomást szereznek az adottságairól.

Zootropolis – Állati nagy balhé

A Zootropolis – Állati nagy balhé Amerikában Zootopia néven, míg a nemzetközi forgalmazásban Zootropolis néven került bemutatásra. Az animációs film a Disney gondozásában készült és 2016-ban került bemutatásra. A mesefilm világszinten több, mint 1 milliárd dollár bevételt termelt.

Filmhossz: 108 perc
Eredeti cím: Zootopia

Előzetes/Részlet

Történet

Egy állatok lakta városban egy újonc nyuszi zsarunak és egy szélhámos rókának össze kell dolgoznia, hogy felderítsenek egy összeesküvést.

Noé (2014)

Filmhossz: 138 perc
Eredeti cím: Noah

Előzetes/Részlet

Pumukli Kalandjai – Pumukli és a Húsvét

A Pumukli kalandjai egy NSZK–osztrák–magyar televíziós filmsorozat, mely 52 epizódot ért meg. A sorozat két főszereplője Pumukli, aki egy kis kobold, és egy asztalos, Éder Mester.

Filmhossz: 24 perc
Eredeti cím: Meister Eder und sein Pumuckl – Pumuckl und die Ostereier

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti ünnepek alatt Éder Mester és Pumukli meglátogatják az asztalosmester húgát. A család tojáskeresést szervez, de Pumukli rájön, hogy az elrejtett tojások és nyulak túl könnyen megtalálhatóak, ezért sokkal nehezebb helyre rejti őket.

Húsvéti tojáskaland (2004)

A Húsvéti tojáskaland (The Easter Egg Adventure) egy nyulakat, szárnyasokat és tojásokat felvonultató húsvéti rajzfilm.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Easter Egg Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

Tojásvárosban tökéletes egyensúlyban éltek a nyulak és a szárnyasok, mindaddig, amíg Húsvét napján el nem tűntek a kifestett tojások. Ekkor a lakók veszélyes útra indulnak, hogy visszaszerezzék ellopott húsvéti tojásaikat.

Egyiptom hercege (1998)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: The Prince of Egypt

Előzetes/Részlet

A kis kedvencek titkos élete (2016)

A kis kedvencek titkos élete egy 2016-ban bemutatott családi animációs film, mely elképzeli, hogy hogyan is tölthetik házikedvenceink mindennapi életüket, miközben nem vagyunk otthon velük. A filmben feltűnnek aranyos és cuki kutyák, macskák, madarak, nyulak és még számos más állat is.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets

Előzetes/Részlet

Történet

Max, a terrier nyugodtan éli csendes városi életét, míg a gazdája örökbe nem fogadja Duke-ot, aki egy nagy és fékezhetetlen kutya. Egyszer, sétáltatás közben összetalálkoznak egy csapat macskával, akik átverik őket, így a két kutya egy sintér prédájává válnak.

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (2021)

A Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Runaway) egy 2021-ben bemutatott élőszereplős és animációs elemeket egyaránt vegyítő családi film.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit 2: The Runaway

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter megunja a kertvárosi életet, ezért a nagyvárosba megy, ahol kétes alakokkal találkozik. Végül az egész család számára káoszt és zűrt okoz.

Jégkorszak: Húsvéti küldetés (2016)

A Jégkorszak – Húsvéti küldetés (angol címén Ice Age: The Great Egg-Scapade) egy animációs rövidfilm, melyet 2016-ban mutattak be.

Filmhossz: 20 perc
Eredeti cím: Ice Age: The Great Egg-Scapade

Előzetes/Részlet

Történet

Mikor Sid tojásmegőrző munkába kezd, egy régi ellensége nem hagyja, hogy sikeres legyen benne, így ellopja a tojásokat. Ekkor Manny, Diego és a banda Sid segítségére siet, és megrendezésre kerül az első tojásvadászat.

Dodó kacsa húsvéti meglepetése (1980)

Dodó kacsa húsvéti meglepetése (eredeti címén Daffy Duck’s Easter Show) egy 1980-ban bemutatott amerikai rajzfilm, mely hozzánk csak évekkel később, 1987-ben jutott el. A filmben feltűnik Dodó kacsa, Speedy Gonzales, Szilveszter és még sokan mások.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: Daffy Duck’s Easter Show (Daffy Duck’s Easter Egg-citement)

Előzetes/Részlet

Történet

Dodó kacsa alig várja, hogy megünnepelje a húsvétot, de titokzatos animátora úgy dönt, hogy megtréfálja őt.

Pom Pom meséi – A csipogó húsvéti tojás (1981)

A Pom Pom meséi egy 1980-tól 1984-ig futó, két évados magyar rajzfilmsorozat, melyet Dargay Attila rendezett és Sajdik Ferenc rajzolt. A csipogó húsvéti tojás névre keresztelt epizód a második évad negyedik epizódjaként tűnt fel, ami egyébként a sorozat tizennyolcadik része.

Filmhossz: 9 perc

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti locsolkodás eredményeképp Gombóc Artúr egy piros csipogó tojást kap.

Bori barátnőm – Bori és a húsvéti nyúl

A Bori barátnőm (vagy egyszerűen Bori) egy német animációs sorozat, melynek a 15. epizódja a húsvéttal foglalkozik. Ezt az epizódot „Bori és a húsvéti nyúl” néven találhatjuk meg. A sorozat epizódjai nagyjából 12 perc hosszúak.

Filmhossz: 12 perc
Eredeti cím: Meine Freundin Conni – Conni und der Osterhase

Előzetes/Részlet

Történet

Bori nagyon jól szórakozik a húsvéti készülődés alatt, de mi történik akkor, amikor meglát egy húsvéti nyulat?

Space Jam – Zűr az űrben (1996)

A Space Jam – Zűr az űrben (eredeti címén: Space Jam) egy 1996-ban bemutatott film, melyben egyszerre tűnnek fel valós és rajzolt díszletek, illetve szereplők. A filmet a Warner Bros. készítette és forgalmazta.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Space Jam
Eredeti megjelenési dátum: 1996. november 15.

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy gonosz vidámpark tulajdonos elrabolja Tapsi Hapsit és a bandáját, akkor a csapat kihívja a gazembert és embereit egy kosárlabda mérkőzésre, hogy ezzel döntsenek a sorsukról. Az ellenfél azonban az NBA legnagyobb tehetségeinek erejével van felvértezve, így Tapsi a hihetetlen Michael Jordantől kap segítséget.

Brian élete (1979)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Monty Python’s Life of Brian

Előzetes/Részlet

Tapsi Hapsi – Húsvéti különkiadás (1977)

A Tapsi Hapsi – Húsvéti különkiadás (angolul The Bugs Bunny’s Easter Special vagy Bugs Bunny’s Easter Funnies) egy 1977-ben bemutatott rajzfilm

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: Bugs Bunny’s Easter Special (Bugs Bunny’s Easter Funnies)

Előzetes/Részlet

Történet

Miután a húsvéti nyuszi megfázik, a nagyinak szüksége van egy helyettesítőre, aki kiszállítja a húsvéti tojásokat. Vajon ki vállalja el ezt a feladatot?

Snoopy és a Húsvéti kutya (1974)

A Snoopy és a húsvéti kutya egy 1974-ben megjelent animációs kisfilm.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: It’s the Easter Beagle, Charlie Brown

Előzetes/Részlet

Történet

Linus biztos benne, hogy a húsvéti kutya idén mindenkit meglátogat, de a többiek nem hisznek neki, így kezükbe veszik az irányítást: tojást festenek és tojásvadászatot rendeznek.

Space Jam – Új kezdet (2021)

A Space Jam – Új kezdet (eredeti címén: Space Jam: A New Legacy) egy 2021-ben bemutatott film, amelyben egyaránt feltűnnek valós és rajzolt szereplők, illetve díszletek is. A film párhuzamos forgalmazásban egyszerre került bemutatásra a mozikban és az HBO Max-on.

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: Space Jam: A New Legacy

Előzetes/Részlet

Történet

Egy gonosz mesterséges intelligencia elrabolja a híres kosárlabdázó, LeBron James fiát, akinek ezután Tapsi Hapsival kell együtt dolgoznia, hogy megnyerjen egy kosárlabdameccset és hazajuttassa fiát.

Frakk a Macskák Réme – Zöld Erdőben Jártam (1988)

A Frakk, a macskák réme egy magyar papírkivágásos animációs tévésorozat, melyet a Pannónia Filmstúdió készített 1971 és 1985 között. A sorozat főszereplője egy Frakk nevű vizsla, aki kutya lévén ki nem állhatja a macskákat. A Zöld erdőben jártam a rajzfilmsorozat negyedik évadjának kilencedik része, melynek első TV-s vetítése, sugárzása 1988. január 9-én volt.

Filmhossz: 8 perc
Eredeti megjelenési dátum: 1988. január 09.

Előzetes/Részlet

Történet

Frakk sonkás vízzel locsolja meg a cicákat húsvét alkalmából, hogy illatosak legyenek, azonban a frissen festett falra is kerül belőle, ami további bonyodalmakat okoz.

Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával (2004)

A Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával (Winnie the Pooh: Springtime with Roo) egy 2004-ben bemutatott 2D-s animációs film, mely a Disney gondozásában készült.

Filmhossz: 65 perc
Eredeti cím: Winnie the Pooh: Springtime with Roo

Előzetes/Részlet

Történet

Micimackó és barátai megtudják, hogy Nyuszit nem érdekli a húsvét, hanem tavaszi nagytakarítást szervez helyette.

Bébi bolondos dallamok: Húsvéti nyuszi márpedig van! (2003)

A Bébi bolondos dallamok – Húsvéti nyuszi márpedig van! (angolul: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure) egy 2003-ban bemutatott 2D-s animációs film. A játékidő 60 perc és az epizódhoz készült magyar szinkronos változat is.

Filmhossz: 41 perc
Eredeti cím: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

A Bolondos dallamok ifjú szereplői próbálják megérteni a húsvét igazi jelentését és kideríteni azt, hogy vajon létezik-e a húsvéti nyuszi vagy sem. Erről megoszlanak a vélemények, így húsvét napján útnak erednek kideríteni az igazságot.

A kis kedvencek titkos élete 2 (2019)

A kis kedvencek titkos élete 2 az első rész folytatásaként jelent meg 2019-ben, az animációs film visszahozta az első rész valamennyi fontos karakterét, illetve újabbakat is hozott be a szériába.

Filmhossz: 86 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets 2

Előzetes/Részlet

Történet

Max gazdája, Katie férjhez megy és gyermeke születik, a kis család vidékre megy kirándulni a kutyákkal együtt, ahol Max megismerkedik egy Kakas nevű juhászkutyával. Gigi Max elvesztett játékát próbálja visszaszerezni egy macskákkal teli lakásból, míg Hógolyó egy fehér tigriskölyköt próbál kiszabadítani egy cirkuszból.

A kutya, aki megmentette a húsvétot (2014)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Dog Who Saved Easter

Előzetes/Részlet

Kormos mesék: A nyulacska csengője (2014)

A nyulacska csengője egy Kormos István meséje alapján készült animációs kisfilm, amelyet Richly Zsolt rendezett. A mesefilm mindössze 6 perc hosszú és Kecskemétfilm készítette.

Filmhossz: 6 perc
Eredeti cím: The Little Rabbit and His Bell

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy kis nyuszika elveszti a csengettyűjét, senki sem akar segíteni neki megkeresni. Végül egy pulikutyában lel segítőtársra.

A húsvéti nyuszi a városba megy (1977)

A húsvéti nyuszi a városba megy egy csodálatos, 1977-ben bemutatott bábfilm.

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: The Easter Bunny is Comin’ to Town

Előzetes/Részlet

Történet

Nappamacs, a húsvéti nyuszi elindul a hímes tojásokkal a közeli városba, ahol nem mindenki várja szeretettel őt.

A Passió (2004)

A passió (eredeti angol címén: The Passion of the Christ, azaz Krisztus passiója) egy 2004-ben bemutatott vallási témájú film, mely a bibliai Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját filmesíti meg. A forgatókönyvet Benedict Fitzgerald és Mel Gibson írta, míg utóbbi a rendezői szerepet is magára vállalta.

Filmhossz: 122 perc
Eredeti cím: The Passion of the Christ

Előzetes/Részlet

Történet

A názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját ábrázolja, a jeruzsálemi keresztre feszítés napján.

A nagy húsvéti tojásvadászat (2000)

A nagy húsvéti tojásvadászat (The Great Easter Egg Hunt) egy 2000-ben megjelent húsvéti animációs film.

Filmhossz: 47 perc
Eredeti cím: The Great Easter Egg Hunt

Előzetes/Részlet

Történet

Nézd meg, ahogy Whiskers és játékbarátai életre kelnek, miközben az igazi húsvéti nyuszit és legendás varázstojását keresik, amely segíthet beteg gazdájuknak, Peternek, hogy húsvétra meggyógyuljon.

Roger nyúl a pácban (1988)

A Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit) egy 1988-as, félig élőszereplős, félig animációs film, mely számtalan híres mesefigurát vonultat fel.

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Who Framed Roger Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor meggyilkolják az egyik éjszakai klub tulajdonosát, Roger nyúl lesz a bűntény elsőszámú gyanúsítottja, egyetlen reménye, ha bebizonyítja ártatlanságát.

Ben Hur (1959)

Filmhossz: 212 perc
Eredeti cím: Ben-Hur

Előzetes/Részlet

Húsvéti Kaland – Nyuszimesék (2021)

A Húsvéti Kaland – Nyuszimesék epizód 2021. április 5-én került fel a MotMesék nevű YouTube csatornára.

Filmhossz: 10 perc
Eredeti megjelenési dátum: 2021. április 05.

Előzetes/Részlet

Történet

A nyúltesók megtanulják, hogy hogyan kerülnek a húsvéti tojások a fészkekbe és a bokrok alá.

Bogyó és Babóca: Hímestojások

A Bogyó és Babóca rajzfilm Bartos Erika meseíró könyvsorozata alapján készült, melyet a KEDD Animációs Stúdió készített. A produkció elkészítésében közreműködött az Alma Zenekar is.

Filmhossz: 5 perc

Előzetes/Részlet

Történet

A lányok egész nap húsvéti tojást festenek, perdülnek-fordulnak a konyhában, hogy lenyűgözzék a locsolókat. Azonban egy óvatlan mozdulat miatt minden felborul és összetörik.

Isten Fia (2014)

Filmhossz: 138 perc
Eredeti cím: Son of God

Előzetes/Részlet

Húsvéti parádé (1948)

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Easter Parade

Előzetes/Részlet

Gyuszi Nyuszi kalandjai (1995)

A Gyuszi nyuszi kalandjai (angolul: The New Adventures of Peter Rabbit) egy animációs film, mely 1995-ben került bemutatásra.

Filmhossz: 48 perc
Eredeti cím: The New Adventures of Peter Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Gyuszi Nyuszi egy kis nyuszi, aki szereti a nagy meséket, ezeket meséli az édesanyjának, a testvéreinek, sőt még az unokatestvérének is, de amikor túl messzire megy egy mesével, megtanulja, hogy az őszinteség és az összetartás a legfontosabb.

A világ legszebb története – A Biblia (1965)

Filmhossz: 185 perc
Eredeti cím: The Greatest Story Ever Told

Előzetes/Részlet

Húsvéti Maci Laci (1994)

A Húsvéti Maci Laci (angolul Yogi the Easter Bear) egy 1994-ben bemutatott televíziós rajzfilm.

Filmhossz: 45 perc
Eredeti cím: Yogi the Easter Bear

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor Maci Laci megeszi az összes húsvéti dzsemborira szánt cukorkát, Smith vadőr úgy megharagszik rá, hogy csak úgy hozhatja helyre a helyzetet, ha megtalálja a húsvéti nyuszit és elviszi az ünnepségre.

Egy falusi plébános naplója (1951)

Filmhossz: 115 perc
Eredeti cím: Journal d’un curé de campagne (Diary of a Country Priest)

Előzetes/Részlet

Tojáskaland (2006)

A Tojáskaland egy 2006-ban megjelent mexikói animációs film, amely 90 perc hosszú, korhatár besorolása alapján nyugodtan megtekinthető 6 éves kor fölött.

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Una película de huevos (A Movie of Eggs)
Eredeti megjelenési dátum: 2006. április 21.

Előzetes/Részlet

Történet

Egy Totó nevű kis tojás úgy dönt, hogy nem akar reggeli lenni, és kalandba kezd, hogy csirkévé váljon.

Feltámadás (2016)

Filmhossz: 107 perc
Eredeti cím: Risen (Clavius)

Előzetes/Részlet

Nagy kalandozások – Történetek a Bibliából: A húsvéti történet (1986)

A Nagy kalandozások – Történetek a Bibliából egy animációs filmsorozat, melynek angol címe: The Greatest Adventure: Stories from the Bible. A filmsorozat 1985 és 1992 között futott és összesen 13 epizódot készítettek hozzá, melyből a tizenharmadik rész címe: A húsvéti történet, angolul: The Easter Story.

Filmhossz: 30 perc
Eredeti cím: The Greatest Adventure: Stories from the Bible – The Easter Story
Eredeti megjelenési dátum: 1985. április 26.

Előzetes/Részlet

Történet

Márk leírja Jézus életének utolsó napjait, amelyek a keresztre feszítéshez és a feltámadáshoz vezetnek.

Jézus Krisztus szupersztár (1973)

A Jézus Krisztus szupersztár (eredeti címén Jesus Christ Superstar) egy 1973-ban bemutatott musicalfilm, amely rockzenei stílusban meséli el Jézus keresztre feszítését megelőző napokat. A film Tim Rice és Andrew Lloyd Webber népszerű darabján alapul. A filmet Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték.

Filmhossz: 102 perc
Eredeti cím: Jesus Christ Superstar

Előzetes/Részlet

Történet

A film Jézus keresztre feszítését megelőző napokat mutatja be, központjában Jézus, a tanítványai, Izrael népe és Róma vezetése közötti konfliktusok állnak.

Kellemes húsvéti ünnepeket! (1984)

Filmhossz: 94 perc
Eredeti cím: Joyeuses Pâques

Előzetes/Részlet

Krisztus utolsó megkísértése (1988)

Filmhossz: 157 perc
Eredeti cím: The Last Temptation of Christ

Előzetes/Részlet

Az élet kalandja (1999)

Filmhossz: 103 perc
Eredeti cím: Jesus’ Son

Előzetes/Részlet

Tom és Jerry – Húsvéti kacsa! (1958)

Tom és Jerry Húsvéti kacsa! névre hallgató epizódja eredetileg 1958-ban jelent meg, mindössze 6 perc hosszú és készült hozzá magyar szinkron.

Filmhossz: 6 perc
Eredeti cím: Tom and Jerry – Happy Go Ducky

Előzetes/Részlet

Történet

Tom és Jerry egy tojást kap ajándékba a húsvéti nyuszitól, melyből egy kiskacsa kel ki, aki folyton bajba sodorja magát. Tomra és Jerryre marad a feladat, hogy megóvják őt a bajtól, vajon meddig képesek rá?

Tapsi Hapsi – Húsvéti nyúlságok!

A Tapsi Hapsi – Húsvéti nyúlságok! egy 7 perces húsvéti különkiadás, mely 1947-ben jelent meg.

Filmhossz: 7 perc
Eredeti cím: Looney Tunes – Easter Yeggs

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti nyuszinak sikerül rászednie Tapsi Hapsit, hogy szállítsa ki helyette a húsvéti tojásokat, azonban útját többen is hátráltatni próbálják.

Tízparancsolat (1956)

Filmhossz: 115 perc
Eredeti cím: The Ten Commandments

Előzetes/Részlet

Megosztás másokkal