Mikulásos, Télapós mesék, animációs filmek témájú cikkek borítóképe

Mesék a Télapóról: A legjobb Mikulásos mesefilmek

Ha szeretné, hogy gyermeke is megismerje a Karácsony vagy Mikulás érkezésének varázsát, akkor ideális választás lehet egy kedves kis Télapós mesefilm. Összegyűjtöttük a legjobb Mikulásos, Télapós meséket és mesefilmeket, amelyek tele vannak csodával, humorral és szeretettel. A lista számos olyan mesét tartalmaz, amely nemcsak gyerekek számára, hanem idősebb fiatalok, illetve felnőttek számára is élvezhetők. Válasszon a listánkból és készüljön fel az ünnepekre egy jó Mikulásos vagy Télapós mesével.

Karácsony Artúr (2011)

Karácsony Artúr (2011)

A Karácsony Artúr egy családi animációs film, amelyben az Artúr nevű apró manó a főszereplő. A történet középpontjában a családi összetartás, a barátság és az önfeláldozás fontossága áll. A film izgalmas kalandokat, vicces jeleneteket és megható pillanatokat is tartalmaz, így minden korosztály számára szórakoztató lehet.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Arthur Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 2011. november 11.

Előzetes/Részlet

Történet

A film középpontjában egy komikusan zűrös család története áll, és egy valószínűtlen hős, Artúrr, akinek sürgős küldetése van, amelyet még karácsony hajnalán be kell fejeznie.

SpongyaBob Kockanadrág: Egy SpongyaBob karácsony (2012)

A karácsonyi időszakban Bikinifenéken Plankton dühös lesz, mert gonosz tettei miatt felkerült a Mikulás rossz listájára, így nem teljesül a karácsonyi kívánsága. Azonban felfedez egy olyan elemet, amely bárkit, aki kedves, bunkóvá tud változtatni, és gonosz tervet tervet sző.

Filmhossz: 22 perc
Eredeti cím: SpongeBob SquarePants: It’s a SpongeBob Christmas!
Eredeti megjelenési dátum: 2012. november 23.

Előzetes/Részlet

Történet

Az „Egy SpongyaBob karácsony” a SpongyaBob Kockanadrág című amerikai animációs tévésorozat nyolcadik évadának 23. epizódja, összességében pedig a 175. epizódja.
Bébi úr: Karácsonyi jutalom (2022)

Bébi úr: Karácsonyi jutalom (2022)

A Bébi úr: Karácsonyi jutalom egy a Netflix felületén, 2022-ben megjelent karácsonyi különkiadás, mely a Bébi úr univerzumban játszódik. Az animációs film hossza mindössze 45 perc, így egy hosszabb sorozatepizódnak, vagy egy rövidebb filmként érdemes kezelni, ideális választás lehet fiatalabb gyerekek számára, akik nem tudják hosszabb ideig lekötni magukat, vagy azoknak, akik imádják a Bébi úr filmeket és sorozatot.

Filmhossz: 45 perc
Eredeti cím: The Boss Baby: Christmas Bonus
Eredeti megjelenési dátum: 2022. december 06.

Előzetes/Részlet

Történet

Bébi úr nem rajong a karácsonyért, de óriási meglepetés éri, amikor véletlenül helyet cserél a Mikulás egyik manójával és az Északi-sarkon ragad. Timre hárul a feladat, hogy időben hazavigye öccsét, hogy együtt ünnepelhessen a család karácsonykor.

Karácsonyi csodák (1994)

A Karácsonyi csodák (vagy angolul a The Night Before Christmas) egy 1944-ben megjelent, 48 perces animációs mesefilm, amely bemutatja, hogy ha nehéz helyzetben vagyunk, akkor is okozhatunk örömet másoknak.

Filmhossz: 48 perc
Eredeti cím: The Night Before Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Egy árva fiú kidobott, elromlott játékokat javít meg, hogy azokat eljuttassa a falu árva, szegény gyermekeinek, hogy ezzel is boldogabbá tegye a karácsonyt számukra. Azonban a játékgyár tulajdonosának ez nem tetszik.

A Mikulás-mentőakció (2013)

A Mikulás mentőakció egy brit és amerikai koprodukcióban készült animációs vígjáték, amely 2013-ban jelent meg.

Filmhossz: 84 perc
Eredeti cím: Saving Santa
Eredeti megjelenési dátum: 2013. november 01.

Előzetes/Részlet

Történet

Bernard szeretne segíteni a Mikulásnak, de a találmányai mindig bajt okoznak. Legújabb találmánya egy emlékezőgép, amely segít az élet legszebb pillanatait feleleveníteni, ám a gép áramszünetet okoz az egész faluban, így felfedik a Mikulás titkos helyét. Hogy megmentse a Mikulást és szánját, képtelen visszautazni az időben.

Spongyabob Kockanadrág: Karácsony (2000)

Az angolul Christmas Who? névre keresztelt epizód a SpongyaBob Kockanadrág karácsonyi különkiadása, amely a második évad keretén belül került bemutatásra.

Filmhossz: 22 perc
Eredeti cím: SpongeBob SquarePants: Christmas Who?
Eredeti megjelenési dátum: 2000. december 06.

Előzetes/Részlet

Történet

SpongyaBob nem ismeri a karácsonyt, de miután Szandi mesél neki a hagyományokról, ő továbbadja azt mindenkinek, így már egész Bikinifenék lelkesen készül az ünnepre.

Megosztás másokkal