Mikulás visszaszámláló: Hány nap van Mikulásig? című cikk borítóképe

Mikulás visszaszámláló: Hány nap van Mikulásig?

Szent Miklós (270. március 15. – 343. december 6.) Myra püspöke, a katolikus és a görögkeleti egyház szentje, aki azért vált ismertté, mert segített a szegényeknek és az elnyomottaknak, többek között gyermekeknek és diákoknak. Több országban is a nehéz körülmények között élők védőszentje.

A legtöbb ember számára a Mikulás azonban inkább a gyerekek által imádott jelmezes figurát jelenti, aki december 6-án, Szent Miklós napján hozza el az ajándékokat a gyerekeknek. A Mikulás általában piros köpenyt, sapkát és nagy fehér szakállt visel, és a gyerekeknek édességeket, játékokat és ajándékokat hoz a szintén piros táskájában, puttonyában. A történet szerint a Mikulás éjszaka jön el a gyerekekhez és az ajándékokat az éjszaka közepén helyezi el a csizmájukban.

Visszaszámláló a Mikulás érkezéséig

Nap
0
Óra
0
Perc
0
Másodperc
0

Kisebb viták szoktak kialakulni akörül, hogy mikor jár a Mikulás: december 5-én este vagy december 6-án. Bár Magyarországon mindkettőt gyakran alkalmazzuk, de a Mikulás-nap hivatalosan december 6-án van, a történetek szerint pedig a Mikulás december 6-án virradó reggelre hozza el az ajándékokat a gyermekek számára.

Így ez a visszaszámláló pontosan december 6-a 0 óra 0 percig számol vissza.

Megosztás másokkal