Mikulásos, Télapós mesék, animációs filmek témájú cikkek borítóképe

A legjobb Mikulásos mesék ovisoknak

A Mikulás egy olyan figura, aki minden gyerek szívét megdobogtatja. A piros ruhás jótevőről szóló mesék és mesefilmek nemcsak szórakoztatóak és izgalmasak, hanem segítenek a gyerekeknek megismerni az ajándékozás és a szeretet értékét. Ha szeretné, hogy óvodáskorú gyermeke megismerkedjen a Télapó történetével egy jó mesén keresztül, akkor ezt a listát Önnek találták ki.

Összegyűjtöttük a legjobb Mikulásos mesefilmeket ovisoknak, amelyek garantáltan lekötik a kicsik figyelmét és mosolyt csalnak az arcukra. Válasszon a listánkból és készüljön fel az ünnepekre egy jó Mikulásos mese segítségével!

Miért pont ovisoknak ajánljuk ezeket a meséket? Azért, mert ezen a listán csak olyan mesék találhatóak, amelyek vagy korhatárra vonatkozó korlátozás nélkül tekinthetőek meg, vagy a megtekintésük 6 éves kortól, vagy 7 éves kortól ajánlott a Netflixes produkciók esetében.

Karácsony Artúr (2011)

Karácsony Artúr (2011)

A Karácsony Artúr egy családi animációs film, amelyben az Artúr nevű apró manó a főszereplő. A történet középpontjában a családi összetartás, a barátság és az önfeláldozás fontossága áll. A film izgalmas kalandokat, vicces jeleneteket és megható pillanatokat is tartalmaz, így minden korosztály számára szórakoztató lehet.

Történet

A film középpontjában egy komikusan zűrös család története áll, és egy valószínűtlen hős, Artúrr, akinek sürgős küldetése van, amelyet még karácsony hajnalán be kell fejeznie.

Félelem és Shrekketés (2010)

A Félelem és Shrekketés egy 26 perces, számítógéppel animált, Halloween témájú horror-komédia televíziós különkiadás, mely a Shrek-univerzumban játszódik.

Történet

Shrek kihívja barátait egy rémtörténetmondó versenyre, azonban a banda nem tudja, hogy az lesz a győztes, aki eltölt egy éjszakát egy kísértetkastélyban.

Jégkorszak – Állati nagy karácsony (2011)

A Jégkorszak – Állati nagy karácsony a Jégkorszak filmsorozat karácsonyi különkiadása, mely eredetileg 2011. november 24-én jelent meg.

Történet

Sid a télapó rosszlistájára kerül, mert véletlenül elpusztítja Manny karácsonyi kövét, hogy ezt helyrehozza, barátaival el kell látogatnia az Északi-sarkra.
Madagaszkár: Állati szerelem (2013)

Madagaszkár: Állati szerelem (2013)

A Madagaszkár: Állati szerelem (eredeti cím: Madly Madagascar) egy 2013-ban bemutatott amerikai animációs rövidfilm, amelyet a DreamWorks Animation gyártott. A rövidfilm 22 perc hosszú és a visszatér benne az összes főbb Madagaszkár nagyjátékfilmben feltűnt karakter.

Történet

A történet Valentin-napkor játszódik, amikor Alex, az oroszlán felidézi régi emlékeit, miközben egy másik állat szerelmi bájitalt árul, ami zűrzavart okoz az állatok között.
Így neveld a sárkányodat: Tüzes kis ajándékok (2011)

Így neveld a sárkányodat: Tüzes kis ajándékok (2011)

Így neveld a sárkányodat: Tüzes kis ajándékok egy 2011-ben megjelent amerikai animációs film, amely az Így neveld a sárkányodat című film folytatása. A film rendezője Tom Owens, a forgatókönyvet Adam F. Goldberg írta.

Történet

Miközben Berk faluja a téli ünnepekre készülődik, az ott élő sárkányok megmagyarázhatatlan módon mind elrepülnek.
Kung Fu Panda ünnepe (2010)

Kung Fu Panda ünnepe (2010)

A Kung Fu Panda ünnepe egy 2010-ben készült amerikai animációs vígjáték rövidfilm, amely a Kung Fu Panda filmekhez kapcsolódik.

Történet

Pot felkérik, hogy legyen házigazdája a Jáde palotában megtarott Téli Fesztiválnak, amelyre minden fontos kung fu mestert meghívtak. Azonban Po nem akarja egyedül hagyni apját, hiszen minden évben vele ünnepli a karácsonyt. Így hát a Sárkányharcos komoly dilemmába kerül, hogy hogyan egyeztesse össze a két programot.
A Madagaszkár-pingvinek és a karácsonyi küldetés (2005)

A Madagaszkár-pingvinek és a karácsonyi küldetés (2005)

A Madagaszkár-pingvinek és a karácsonyi küldetés egy animációs rövidfilm, melyet a DreamWorks Animation készített. A mese 12 perces és az eredeti animációs filmekből (és sorozatból) is ismert pingvinekre fókuszál.

Történet

A csapat legfiatalabb tagja, Közlegény, karácsony éjjel kiszökik az állatkertből, hogy ajándékot találjon az állatkert egyik lakójának. Azonban a küldetése kudarcba fullad, így a másik három pingvinre hárul a feladat, hogy megmentsék társukat.

Scrooge: Karácsonyi ének (2022)

A Scrooge: Karácsonyi ének egy 2022-ben bemutatott animációs film, amely Charles Dickens legendás történetét meséli el egy zenés feldolgozásban.

Történet

A film főszereplője Scrooge gyűlöli a karácsonyt, és az ünnep iránti megvetését az adósok megbüntetésével, a vacsorameghívások visszautasításával és az asszisztense fizetésének megvonásával mutatja ki. Karácsony este meglátogatja egykori mentora szelleme, aki figyelmezteti, milyen következményekkel kell szembenéznie a túlvilágon, ha nem változtat a szokásain. Scrooge-ot ezután három hatalmas szellem keresi fel – a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szellemei. Mindegyik látogatás Scrooge életének egy-egy más aspektusát mutatja meg, és neki el kell döntenie, hogy folytatja-e önző életmódját, vagy változtat a sorsán.

Karácsonyi kiszállítás (2022)

A Karácsonyi kiszállítás (eredeti címe: Jeszcze przed swietami) egy 2022-ben bemutatott lengyel romantikus film, amelyet Aleksandra Kulakowska, illetve Maciej Prykowski rendezett. A főszereplők között megtalálható: Monika Frajczyk, Piotr Pacek és Dorota Kolak.

Történet

Amikor egy rosszindulatú munkatárs szabotálja a kiszállításokat, egy futárnak és egy segítőkész ügyfélnek versenyt kell futnia az idővel, hogy a karácsonyi ajándékokat eljuttassák a címzetteknek.

Csináld magad karácsony (2020)

A Csináld magad karácsony egy kanadai tévéfilm, amelyet Adrian Langley rendezett és 2020-ban mutattak be. A főszereplők Megan Hilty, David Haydn-Jones és Francesca Bianchi.

Történet

Megan, egy ambiciózus fiatal nő minden évben arra használja a karácsonyt megelőző heteket, hogy segítsen karácsonyhoz kapcsolódó feladatokban. Amikor azonban eljön a lehetőség, hogy megmentsen egy karácsonyi partit és elkápráztassa a szerelmét, választania kell vágyai férfija és Mr. Right között.

Csendes éj (2002)

A Csendes éj egy 2002-ben megjelent film, amely 1944 karácsony estéjén játszódik, és valós eseményeken alapul.

Oszd meg másokkal is