Húsvéti filmek, mesék, animációs filmek listája, gyűjteménye

Aranyos húsvéti nyuszis filmek, mesék

Ha olyan filmeket, meséket, animációs filmeket keresnél húsvétra, amelyekben szerepel a húsvéti nyúl, vagy csak úgy általánosságban nyulak játsszák a főszerepet, akkor ez a lista neked szól. Összeszedtük az összes olyan általunk ismert nyuszis filmet és mesefilmet, amelyet a családdal húsvétkor leülve, gyerekek társaságában is megtekinthettek. Készülj fel, mert ezek az alkotások garantáltan kiakasztják a cukiságmérődet.

Nyúl Péter (2018)

A Nyúl Péter (angolul Peter Rabbit) egy ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, melynek központjában egy nyúl és egy ember csatája bontakozik ki a zöldségeskert használatáért. A film 2018-ban jelent meg és 95 perc hosszú.

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter szívesen tölti napjait más zöldségeskertjében, azonban az ott lakók nem feltétlenül örülnek ennek. A kert tulajdonosa megpróbálja Nyúl Pétert kiűzni a kertből, de méltó ellenfélre talált.

Bori barátnőm – Bori és a húsvéti nyúl

A Bori barátnőm (vagy egyszerűen Bori) egy német animációs sorozat, melynek a 15. epizódja a húsvéttal foglalkozik. Ezt az epizódot „Bori és a húsvéti nyúl” néven találhatjuk meg. A sorozat epizódjai nagyjából 12 perc hosszúak.

Filmhossz: 12 perc
Eredeti cím: Meine Freundin Conni – Conni und der Osterhase

Előzetes/Részlet

Történet

Bori nagyon jól szórakozik a húsvéti készülődés alatt, de mi történik akkor, amikor meglát egy húsvéti nyulat?

Húsvéti tojáskaland (2004)

A Húsvéti tojáskaland (The Easter Egg Adventure) egy nyulakat, szárnyasokat és tojásokat felvonultató húsvéti rajzfilm.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Easter Egg Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

Tojásvárosban tökéletes egyensúlyban éltek a nyulak és a szárnyasok, mindaddig, amíg Húsvét napján el nem tűntek a kifestett tojások. Ekkor a lakók veszélyes útra indulnak, hogy visszaszerezzék ellopott húsvéti tojásaikat.

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (2021)

A Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Runaway) egy 2021-ben bemutatott élőszereplős és animációs elemeket egyaránt vegyítő családi film.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit 2: The Runaway

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter megunja a kertvárosi életet, ezért a nagyvárosba megy, ahol kétes alakokkal találkozik. Végül az egész család számára káoszt és zűrt okoz.

A kis kedvencek titkos élete (2016)

A kis kedvencek titkos élete egy 2016-ban bemutatott családi animációs film, mely elképzeli, hogy hogyan is tölthetik házikedvenceink mindennapi életüket, miközben nem vagyunk otthon velük. A filmben feltűnnek aranyos és cuki kutyák, macskák, madarak, nyulak és még számos más állat is.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets

Előzetes/Részlet

Történet

Max, a terrier nyugodtan éli csendes városi életét, míg a gazdája örökbe nem fogadja Duke-ot, aki egy nagy és fékezhetetlen kutya. Egyszer, sétáltatás közben összetalálkoznak egy csapat macskával, akik átverik őket, így a két kutya egy sintér prédájává válnak.

Bébi bolondos dallamok: Húsvéti nyuszi márpedig van! (2003)

A Bébi bolondos dallamok – Húsvéti nyuszi márpedig van! (angolul: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure) egy 2003-ban bemutatott 2D-s animációs film. A játékidő 60 perc és az epizódhoz készült magyar szinkronos változat is.

Filmhossz: 41 perc
Eredeti cím: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

A Bolondos dallamok ifjú szereplői próbálják megérteni a húsvét igazi jelentését és kideríteni azt, hogy vajon létezik-e a húsvéti nyuszi vagy sem. Erről megoszlanak a vélemények, így húsvét napján útnak erednek kideríteni az igazságot.

A kis kedvencek titkos élete 2 (2019)

A kis kedvencek titkos élete 2 az első rész folytatásaként jelent meg 2019-ben, az animációs film visszahozta az első rész valamennyi fontos karakterét, illetve újabbakat is hozott be a szériába.

Filmhossz: 86 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets 2

Előzetes/Részlet

Történet

Max gazdája, Katie férjhez megy és gyermeke születik, a kis család vidékre megy kirándulni a kutyákkal együtt, ahol Max megismerkedik egy Kakas nevű juhászkutyával. Gigi Max elvesztett játékát próbálja visszaszerezni egy macskákkal teli lakásból, míg Hógolyó egy fehér tigriskölyköt próbál kiszabadítani egy cirkuszból.

Kormos mesék: A nyulacska csengője (2014)

A nyulacska csengője egy Kormos István meséje alapján készült animációs kisfilm, amelyet Richly Zsolt rendezett. A mesefilm mindössze 6 perc hosszú és Kecskemétfilm készítette.

Filmhossz: 6 perc
Eredeti cím: The Little Rabbit and His Bell

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy kis nyuszika elveszti a csengettyűjét, senki sem akar segíteni neki megkeresni. Végül egy pulikutyában lel segítőtársra.

A húsvéti nyuszi a városba megy (1977)

A húsvéti nyuszi a városba megy egy csodálatos, 1977-ben bemutatott bábfilm.

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: The Easter Bunny is Comin’ to Town

Előzetes/Részlet

Történet

Nappamacs, a húsvéti nyuszi elindul a hímes tojásokkal a közeli városba, ahol nem mindenki várja szeretettel őt.

Roger nyúl a pácban (1988)

A Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit) egy 1988-as, félig élőszereplős, félig animációs film, mely számtalan híres mesefigurát vonultat fel.

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Who Framed Roger Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor meggyilkolják az egyik éjszakai klub tulajdonosát, Roger nyúl lesz a bűntény elsőszámú gyanúsítottja, egyetlen reménye, ha bebizonyítja ártatlanságát.

Tapsi Hapsi – Húsvéti nyúlságok!

A Tapsi Hapsi – Húsvéti nyúlságok! egy 7 perces húsvéti különkiadás, mely 1947-ben jelent meg.

Filmhossz: 7 perc
Eredeti cím: Looney Tunes – Easter Yeggs

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti nyuszinak sikerül rászednie Tapsi Hapsit, hogy szállítsa ki helyette a húsvéti tojásokat, azonban útját többen is hátráltatni próbálják.

Megosztás másokkal