Karácsonyi mesék, animációs filmek témájú bejegyzésekhez tartozó borítókép

Disney karácsonyi mesék, animációs filmek listája

Ha olyan karácsonyi mesét, animációs filmet keresel, amelyet a Disney készített, akkor tökéletes helyen jársz, ezen az aloldalon kilistázzuk az összes általunk ismert karácsonyi Disney mesefilmet. A Disney filmek, mesék ideálisak kisgyermekek számára, mert kellőképpen aranyosak és tanulságosak. Mindezek mellett nem csak kicsik számára élvezhető, hanem idősebbek számára is, így nyugodtan nézhető a családdal együtt. Böngészd végig a listát és válaszd ki azt, amelyiket megnézitek a családdal az ünnepek alatt.

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (1997)

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (eredeti címén Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) egy 1997-ben megjelent ünnepi tematikájú amerikai rajzfilm. A Disney mesefilmje nálunk 1998-ban jelent meg VHS-en.

Filmhossz: 71 perc
Eredeti cím: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 1997. november 11.

Előzetes/Részlet

Történet

Belle, a szépség megdöbbenve tapasztalja, hogy a Ádám herceg, a Szörnyeteg mélyen gyűlöli a karácsonyi időszakot, ezért igyekszik megmutatni neki a karácsony szépségét.

Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony (1999)

A Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony egy 1999-ben bemutatott ünnepi film az egész család számára. A mesefilm játékideje 70 perc és korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető, így a család legkisebb tagjai is élvezhetik Mickey egér kalandját.

Filmhossz: 69 perc
Eredeti cím: Mickey’s Once Upon a Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Mickey egér és barátai elmesélik a legemlékezetesebb karácsonyi történeteiket.

Mickey varázslatos karácsonya: Hórabság az Egértanyán (2001)

A Mickey varázslatos karácsonya: Hórabság az Egértanyán (angolul Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse) egy 2001-ben bemutatott animációsfilm, mely Magyarországon 2004-ben lett kiadva DVD-n.

Filmhossz: 65 perc
Eredeti cím: Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse

Előzetes/Részlet

Történet

Mickey egér karácsonyi ünnepséget tart a házában, ahova minden barátja meg van hívva. Az erős havazás miatt a vendégek a házban ragadnak, ahol egymás szórakoztatására karácsonyi történeteket mesélnek. A havazás végére még lehet, hogy Donald kacsa is megszereti a karácsonyt.

Megosztás másokkal