Mikor van apák napja? Apák napjának dátuma

Mikor van apák napja? Apák napja dátuma

Bár még nem ünneplik annyira széleskörben, mint az anyák napját, de az apák is megérdemlik, hogy kifejezzük hálánkat számukra, amiért gondoztak, felneveltek, védelmeztek bennünket. Az apák napját a világ különböző tájain máskor ünneplik, ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mikor van Magyarországon és néhány külföldi országban apák napja.

Mikor van apák napja Magyarországon?

Apák napja Magyarországon minden évben június harmadik vasárnapjára esik, így a kiszámolásához segítségül kell hívnunk a naptárt. De hogy erre most ne legyen szükség, így elkészítettük az alábbi kalkulátort, amely megmutatja, hogy idén hányadikára esik az apák napja.

Apák napja
0

Ha a fenti ábrán a következő évi apák napjának dátumát látod, akkor az idei már elmúlt.

Mikor van apák napja más országokban

Alább láthatjátok az egyes dátumokhoz tartozó országokat, azaz hogy melyik dátumon mely országokban ünneplik az apák napját.

DátumOrszág
március 19.Olaszország, Portugália, Spanyolország
május 8.Dél-Korea
május második vasárnapjaRománia
áldozócsütörtök (húsvét utáni 40. nap)Németország
június első vasárnapjaSvájc
június második vasárnapjaAusztria, Belgium
június harmadik vasárnapjaArgentína, Bulgária, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Hongkong, Horvátország, Írország, Kína, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia
augusztus második vasárnapjaBrazília
szeptember első vasárnapjaAusztrália, Új-Zéland
november második vasárnapjaÉsztország, Finnország, Norvégia, Svédország

Mit vegyek apák napjára?

Ha nem tudod, hogy milyen ajándékot vásárolj apukád számára apák napja alkalmából, akkor az alábbi pár tipp biztosan segíteni fog. De mielőtt belekezdenénk az ajándékötletek felsorolásába, megemlítenénk, hogy a legszebb ajándék a figyelmed és a törődésed, nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján.

  • Sör, alkohol: Ha már elmúltál 18 éves és az apukád szereti az alkoholkülönlegességet, akkor lepd meg egy különleges kézműves sörrel vagy prémium alkohollal.
  • Sport, focimeccs jegy: Ha az apukád szereti a sportot, például a focit, akkor lepd meg egy belépőjeggyel a kedvenc csapata legközelebbi meccsére. Vegyél két jegyet és tarts te is vele, így nem csak tárgyat, hanem minőségi időt is ajándékozol.
  • BBQ-készlet: Ha gyakran szoktatok közösen sütögetni, akkor ideális választás lehet egy különleges pácokat, fűszereket tartalmazó csomag választása.
  • Közös program, kirándulás: Menjetek el egy helyre közösen, kiránduljatok, nézzetek meg egy látványosságot, vagy csak szimplán üljetek ki a napra és főzzetek egy jót. Mivel apák napja egy júniusi vasárnapra esik, így valószínűleg az idő nem lesz akadály.
  • Fényképalbum: Ha rengeteg közös emléketek, képetek van, akkor nyomtasd ki őket, majd rakd bele őket egy fényképalbumba.
  • Egyedi tárgyak: Ha szeretnéd az édesapád meglepni valami egyedi tárggyal, akkor tervezz számára egy egyedi bögrét, övet vagy párnát, amelyre rakathatsz egy közös képet. Ha csak egy képet használsz fel, akkor gondolkozz el egy közös gyerekkori kép felhasználásán.
  • Törölköző: Ha az apukád szeret sportolni vagy fürdőre járni, akkor válassz számára egy szép törölközőt, amelyre rakathatsz egyedi feliratot is.
  • Serleg, érem, medál: Vásárolhatsz a számára egy „Legjobb apa” felirattal ellátott kitüntetést is, például serleget vagy érmet.
  • Barkácskészlet: Ha az édesapád nagy ezermester hírében áll, akkor ehhez egy jó barkácskészlet is dukál. Próbáld kideríteni, hogy milyen szerszáma nincs, vagy hogy milyen olyan eszközre vágyik, amelyet szeretne, de még nem szerzett be. Lepd meg vele.
  • Édesség: Édesség, bonbon, csoki, torta, ezek mind olyan dolgok, amelyekkel sosem lehet mellényúlni. Bár nem túl egyedi, de legalább biztosan elfog fogyni.

Megosztás másokkal