Mikor van anyák napja? Anyák napjának dátuma című cikk borítóképe

Mikor van anyák napja? Anyák napja dátuma

Az anyák napja egy különleges nap, amikor kifejezhetjük szeretetünket és hálánkat annak a személynek, akinek az életünket köszönhetjük, annak, aki gondját viselte nekünk és felnevelt minket.

Ebből a cikkből megtudhatjátok, hogy mikor van Magyarországon és a világ más országaiban anyák napja.

Mikor van anyák napja Magyarországon?

Anyák napja Magyarországon minden évben május első vasárnapjára esik, így a kiszámolásához segítségül kell hívnunk a naptárt. De hogy erre most ne legyen szükség, így elkészítettük az alábbi kalkulátort, amely megmutatja, hogy idén hányadikára esik szeretett ünnepünk, az anyák napja.

Anyák napja
0

Ha a fenti ábrán a következő évi anyák napjának dátumát látod, akkor az idei már elmúlt.

Mikor van anyák napja más országokban?

Mint ahogy fentebb is említettük az anyák napjának nincs egységes időpontja. Bár a legtöbb országban májusra esik, de még a nap sem egységes. Az alábbi listában láthattok néhány országot, hogy hol mikor ünneplik az anyák napját.

DátumOrszág
február második vasárnapjaNorvégia
március 21.Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Irak, Szaúd-Arábia
március 25. Szlovénia
május első vasárnapjaMagyarország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szerbia
május második vasárnapjaAmerikai Egyesült Államok, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Japán, Kanada, Malajzia, Németország, Olaszország, Peru, Szlovákia, Svájc Törökország, Ukrajna, Lettország
május 10.Mexikó, Hongkong, India, Pakisztán, Szingapúr
május 26.Lengyelország
május utolsó vasárnapjaFranciaország, Marokkó, Svédország
június második vasárnapjaLuxemburg
október harmadik vasárnapjaArgentína
november utolsó vasárnapjaOrorszország

Milyen ajándékot vegyek anyák napjára?

Ha szeretnéd meglepni édesanyukád vagy nagymamád egy különleges ajándékkal anyák napján, akkor itt van néhány ötlet, amivel biztosan mosolyt csalhatsz az arcára.

  • Kirándulás: Menjetek el közösen valahova, ahol jól szórakoztok, például egy vidámparkba, állatkertbe vagy egy erdőbe kirándulni.
  • Házilag készített ajándék: Készíts számára valamit a saját kezeddel, például egy írj egy személyre szóló levelet, vagy fess számára egy szép festményt.
  • Könyv: Ha tudod, hogy milyen típusú könyveket szeret, akkor egy jó könyvvel nem nyúlhatsz mellé.
  • Édesség: Bonbon, csokik, sütemények, ezekkel sosem lehet mellényúlni. Ha van időd és kedved, akkor süthetsz sajátkezűleg tortát is.
  • Virág: Klasszikus választás, de ha tudod, hogy milyen virágot szeret az anyukád és cserepes virágot választasz, akkor az a lakás vagy udvar dísze lehet.
  • Fotókönyv: Ha van egy tucat közös képetek, akkor készíts belőle egy csodálatos fotókönyvet, ez az ajándék egyszerre fogja megmosolyogtatni és meghatni anyukád.
  • Ékszer: Ha kicsit nagyobb a büdzséd, akkor egy szép ékszerrel biztosan lenyűgözöd anyukád.
  • Wellness: Úgy gondolod, hogy anyukád túl sokat hajt, dolgozik? Vásárolj neki wellness vagy masszázs kupont, amellyel biztosan kipiheni a fáradalmakat.

És ne feledd: a legfontosabb ajándék az időd és figyelmed, mutasd ki, hogy mennyire szereted anyukád anyák napján és minden más napon is.

Megosztás másokkal