Húsvéti filmek, mesék, animációs filmek listája, gyűjteménye

Aranyos húsvéti nyuszis filmek, mesék

Ha olyan filmeket, meséket, animációs filmeket keresnél húsvétra, amelyekben szerepel a húsvéti nyúl, vagy csak úgy általánosságban nyulak játsszák a főszerepet, akkor ez a lista neked szól. Összeszedtük az összes olyan általunk ismert nyuszis filmet és mesefilmet, amelyet a családdal húsvétkor leülve, gyerekek társaságában is megtekinthettek. Készülj fel, mert ezek az alkotások garantáltan kiakasztják a cukiságmérődet.

Nyúl Péter (2018)

A Nyúl Péter (angolul Peter Rabbit) egy ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, melynek központjában egy nyúl és egy ember csatája bontakozik ki a zöldségeskert használatáért. A film 2018-ban jelent meg és 95 perc hosszú.

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter szívesen tölti napjait más zöldségeskertjében, azonban az ott lakók nem feltétlenül örülnek ennek. A kert tulajdonosa megpróbálja Nyúl Pétert kiűzni a kertből, de méltó ellenfélre talált.

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (2021)

A Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Runaway) egy 2021-ben bemutatott élőszereplős és animációs elemeket egyaránt vegyítő családi film.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit 2: The Runaway

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter megunja a kertvárosi életet, ezért a nagyvárosba megy, ahol kétes alakokkal találkozik. Végül az egész család számára káoszt és zűrt okoz.

A kis kedvencek titkos élete (2016)

A kis kedvencek titkos élete egy 2016-ban bemutatott családi animációs film, mely elképzeli, hogy hogyan is tölthetik házikedvenceink mindennapi életüket, miközben nem vagyunk otthon velük. A filmben feltűnnek aranyos és cuki kutyák, macskák, madarak, nyulak és még számos más állat is.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets

Előzetes/Részlet

Történet

Max, a terrier nyugodtan éli csendes városi életét, míg a gazdája örökbe nem fogadja Duke-ot, aki egy nagy és fékezhetetlen kutya. Egyszer, sétáltatás közben összetalálkoznak egy csapat macskával, akik átverik őket, így a két kutya egy sintér prédájává válnak.

Bori barátnőm – Bori és a húsvéti nyúl

A Bori barátnőm (vagy egyszerűen Bori) egy német animációs sorozat, melynek a 15. epizódja a húsvéttal foglalkozik. Ezt az epizódot „Bori és a húsvéti nyúl” néven találhatjuk meg. A sorozat epizódjai nagyjából 12 perc hosszúak.

Filmhossz: 12 perc
Eredeti cím: Meine Freundin Conni – Conni und der Osterhase

Előzetes/Részlet

Történet

Bori nagyon jól szórakozik a húsvéti készülődés alatt, de mi történik akkor, amikor meglát egy húsvéti nyulat?

Húsvéti tojáskaland (2004)

A Húsvéti tojáskaland (The Easter Egg Adventure) egy nyulakat, szárnyasokat és tojásokat felvonultató húsvéti rajzfilm.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Easter Egg Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

Tojásvárosban tökéletes egyensúlyban éltek a nyulak és a szárnyasok, mindaddig, amíg Húsvét napján el nem tűntek a kifestett tojások. Ekkor a lakók veszélyes útra indulnak, hogy visszaszerezzék ellopott húsvéti tojásaikat.

A kis kedvencek titkos élete 2 (2019)

A kis kedvencek titkos élete 2 az első rész folytatásaként jelent meg 2019-ben, az animációs film visszahozta az első rész valamennyi fontos karakterét, illetve újabbakat is hozott be a szériába.

Filmhossz: 86 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets 2

Előzetes/Részlet

Történet

Max gazdája, Katie férjhez megy és gyermeke születik, a kis család vidékre megy kirándulni a kutyákkal együtt, ahol Max megismerkedik egy Kakas nevű juhászkutyával. Gigi Max elvesztett játékát próbálja visszaszerezni egy macskákkal teli lakásból, míg Hógolyó egy fehér tigriskölyköt próbál kiszabadítani egy cirkuszból.

Bébi bolondos dallamok: Húsvéti nyuszi márpedig van! (2003)

A Bébi bolondos dallamok – Húsvéti nyuszi márpedig van! (angolul: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure) egy 2003-ban bemutatott 2D-s animációs film. A játékidő 60 perc és az epizódhoz készült magyar szinkronos változat is.

Filmhossz: 41 perc
Eredeti cím: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

A Bolondos dallamok ifjú szereplői próbálják megérteni a húsvét igazi jelentését és kideríteni azt, hogy vajon létezik-e a húsvéti nyuszi vagy sem. Erről megoszlanak a vélemények, így húsvét napján útnak erednek kideríteni az igazságot.

Roger nyúl a pácban (1988)

A Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit) egy 1988-as, félig élőszereplős, félig animációs film, mely számtalan híres mesefigurát vonultat fel.

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Who Framed Roger Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor meggyilkolják az egyik éjszakai klub tulajdonosát, Roger nyúl lesz a bűntény elsőszámú gyanúsítottja, egyetlen reménye, ha bebizonyítja ártatlanságát.

Kormos mesék: A nyulacska csengője (2014)

A nyulacska csengője egy Kormos István meséje alapján készült animációs kisfilm, amelyet Richly Zsolt rendezett. A mesefilm mindössze 6 perc hosszú és Kecskemétfilm készítette.

Filmhossz: 6 perc
Eredeti cím: The Little Rabbit and His Bell

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy kis nyuszika elveszti a csengettyűjét, senki sem akar segíteni neki megkeresni. Végül egy pulikutyában lel segítőtársra.

A húsvéti nyuszi a városba megy (1977)

A húsvéti nyuszi a városba megy egy csodálatos, 1977-ben bemutatott bábfilm.

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: The Easter Bunny is Comin’ to Town

Előzetes/Részlet

Történet

Nappamacs, a húsvéti nyuszi elindul a hímes tojásokkal a közeli városba, ahol nem mindenki várja szeretettel őt.

Tapsi Hapsi – Húsvéti nyúlságok!

A Tapsi Hapsi – Húsvéti nyúlságok! egy 7 perces húsvéti különkiadás, mely 1947-ben jelent meg.

Filmhossz: 7 perc
Eredeti cím: Looney Tunes – Easter Yeggs

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti nyuszinak sikerül rászednie Tapsi Hapsit, hogy szállítsa ki helyette a húsvéti tojásokat, azonban útját többen is hátráltatni próbálják.

Megosztás másokkal