Kiváló szilveszteri/újévi filmek borítókép

Legjobb szilveszteri filmek magyarul

Nem szeretnél kimozdulni szilveszterkor, de a TV-ben sincs semmi értelmes? Ebben a cikkben különböző témájú és műfajú filmeket ajánlunk a szilveszter átvészelésére. Mivel nagyon kevés tematikus, a szilveszterhez kapcsolódó film van, így a listában olyan filmeket is megjelentetünk, amelyek az idősorán összemosódtak a szilveszterrel, így a listán biztosan találhattok Bud Spencer filmeket, illetve romantikus filmeket és vígjátékokat is, hiszen ezen a napon a nevetésé a főszerep. Hab a tortán, hogy ezen a listán csak olyan filmeket jelentetünk meg, amelyek magyar nyelven is megjelentek. Jó szórakozást és kellemes új évet kívánunk!

Szilveszter éjjel (2011)

Szilveszter éjjel (2011)

A Szilveszter éjjel című film 2011-ben jelent meg, és Garry Marshall rendezte. A film nagy sztárokkal teli szereposztással rendelkezik, így a filmben megjelenik Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Robert De Niro, Jessica Biel és Ashton Kutcher.

Történet

A film több személy történetét mutatja be New York városában Szilveszter éjjel, így a filmben szerepet kap a szerelem, a csalódás, a megbocsájtás. Egy rocksztár és volt szerelme összecsap egy bulin, egy énekesnő egy számára unszimpatikus személlyel ragad az ünnepre, míg egy ápolónő egy halálos beteggel tölti élete utolsó óráit.

BÚÉK (2018)

A BÚÉK az olasz Teljesen idegenek című film magyar feldolgozása. A filmet 2018-ban mutatták be, játékideje 114 perc és műfaja vígjáték és dráma. A filmben a legnevesebb magyar színészek tűnnek fel: Szávai Viktória, Mészáros Béla, Bata Éva, Hevér Gábor, Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás és Elek Ferenc. A film témáját választva tökéletes szórakozás lehet szilveszter éjszakára vagy az új év első napjára.

Történet

Egy baráti társaság együtt tölti a szilvesztert. A vacsora alatt úgy döntenek, hogy játszanak egy játékot: bárki bármilyen üzenetet vagy hívást kap, azt meg kell osztania a többiekkel is. Ezzel hazugságok, átverések és felréértések sorozata veszi kezdetét.

Szerelmes hangjegyek / High School Musical (2006)

A Szerelmes hangjegyek (angolul High School Musical) 2006-ban bemutatott zenés vígjáték, melynek főszereplői Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman. A film bár 2006-ban jelent meg, Magyarországon csak 2007-ben került bemutatásra a Jetix-en.

Történet

Troy Bolton, egy kisvárosi gimnázium sztár kosárlabdázója beleszeret a jó tanuló, Gabriella Monteba egy karaoke partin. Később Troy és Gabriella meghallgatáson vesznek részt a közelgő iskolai musicalre, miközben a féltékeny Sharpay összeesküvést sző ellenük.

Csupasz pisztoly (1988)

A Csupasz pisztoly (The Naked Gun) egy 1988-ban bemutatott komédia, amely nem fél viccet csinálni a korszak legnagyobb filmjeiből. A film főszerepét, a nagy nevettető Leslie Nielsen alakítja. A sorozat alapötletét a Nagyon különleges ügyosztály adja.

Történet

Frank Drebin, egy meglehetősen tanácstalan rendőrnyomozó megpróbál meghiúsítani egy összeesküvést, amelynek célja, hogy ártatlan embereket agykontroll segítségével bérgyilkosokká változtassanak.

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület / A félelem szaga (1991)

A Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület vagy A félelem szaga alcímet viselő epizód egy 1991-ben bemutatott filmvígjáték, melynek a főszerepét továbbra is Leslie Nielsen alakítja. Az előző részből ismert Priscilla Presley, O. J. Simpson és George Kennedy szintén visszatértek a folytatásra.

Történet

Hatalmas energiavállalatok akarják megakadályozni Meinheimer környezetbarát terveit, tervük, hogy Meinheimer helyére egy szélhámost állítanak, aki az ő akaratuk szerint viselkedik. Szerencsétlenségükre Drebin is belekeveredik a megvalósításba, így a siker már egyáltalán nem garantált.

Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet (1994)

A Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet (angolul: Naked Gun 33⅓: The Final Insult) a trilógia záródarabja, mely 1994-ben lett bemutatva. Leslie Nielsen utoljára is elvállalta Frank Drebin kétbalkezes hadnagy alakítását.

Történet

Frank Drebin rendőrhadnagy már nyugdíjas életét tölti feleségével, amikor Ed Hocken kapitány újra akcióba hívja. Egy terrorista bombát akar robbantani az Oscar-díjátadón, egyedül Frank lehet képes megakadályozni a katasztrófát.

Megosztás másokkal