Karácsonyi filmek témájú cikkek borítóképe

Karácsonyi filmek magyarul, magyar szinkronnal, melyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatod

A karácsony az egyik legcsodálatosabb időszak az évben, gyakran már november végén, december elején elkezdjük a hangolódást az ünnepekre. Ennek az egyik legjobb módja az, ha megnézünk néhány kiváló karácsonyi filmet. Szerencsére számos klasszikus és modern karácsonyi film érhető el magyar nyelven is, így senkinek sem kell lemondania a kedvenc karácsonyi filmjéről csak azért, mert nem szeret feliratos tartalmakat fogyasztani. A cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb karácsonyi filmeket magyarul, azaz azokat, amelyek rendelkeznek magyar szinkronnal, hogy könnyen megtaláld a tökéletes filmet az ünnepi időszakra.

A felhozatalban találhatóak klasszikusok és újabb filmek egyaránt, csakúgy, mint vígjátékok, drámák, romantikusfilmek vagy a karácsonyt akcióköntösben bemutató darabok. Jó válogatást és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Reszkessetek, betörők! (1990)

Reszkessetek, betörők! (1990)

A „Reszkessetek, betörők!” egy 1990-ben bemutatott amerikai karácsonyi vígjátékfilm, melyet Chris Columbus rendezett. A főszereplő Macaulay Culkin, aki Kevin McCallister szerepét játssza. A filmet az Egyesült Államokban 1990. november 16-án mutatták be, és világszerte több mint 477 millió dolláros bevételt termelt. A film számos díjat és jelölést is kapott, többek között 2 Oscar-jelölést is, melyeket végül nem váltott díjra. A filmet később több folytatás is követte, ám csak az első kettőben játszotta Kevin szerepét Macaulay Culkin.

Filmhossz: 103 perc
Eredeti cím: Home Alone
Eredeti megjelenési dátum: 1990. november 10.

Előzetes/Részlet

Történet

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.
Karácsony Artúr (2011)

Karácsony Artúr (2011)

A Karácsony Artúr egy családi animációs film, amelyben az Artúr nevű apró manó a főszereplő. A történet középpontjában a családi összetartás, a barátság és az önfeláldozás fontossága áll. A film izgalmas kalandokat, vicces jeleneteket és megható pillanatokat is tartalmaz, így minden korosztály számára szórakoztató lehet.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Arthur Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 2011. november 11.

Előzetes/Részlet

Történet

A film középpontjában egy komikusan zűrös család története áll, és egy valószínűtlen hős, Artúrr, akinek sürgős küldetése van, amelyet még karácsony hajnalán be kell fejeznie.
Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban (1992)

Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban (1992)

A „Reszkessetek, betörők 2!” (angolul: „Home Alone 2: Lost in New York”) egy 1992-ben bemutatott amerikai karácsonyi vígjáték, melyet az első részhez hasonlóan Chris Columbus rendezett. A főszereplő Macaulay Culkin volt, aki ismét elvállalta Kevin McCallister szerepét. A filmet az Egyesült Államokban 1992. november 20-án mutatták be, és világszerte több mint 359 millió dolláros bevételt termelt.

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: Home Alone 2: Lost in New York
Eredeti megjelenési dátum: 19921115. .

Előzetes/Részlet

Történet

Egy évvel azután, hogy Kevin McCallister egyedül maradt otthon és legyőzte a kétbalkezes betörőket, most újból bajba keveredik. Miközben most sikeresen elindul a családjával az utazásra, a repülőtéren sikerül rossz járatra felszállnia, így véletlenül New York városában köt ki, ahol ugyanazokkal a bűnözőkkel kerül szembe újból.
Rossz anyák karácsonya (2017)

Rossz anyák karácsonya (2017)

A Rossz anyák karácsonya egy 2017-es vígjáték, mely a korábbi Rossz anyák című film folytatása.

Filmhossz: 104 perc
Eredeti cím: A Bad Moms Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 20171101. .

Előzetes/Részlet

Történet

A történet középpontjában három anya áll, akik megpróbálják átvészelni a karácsonyi stresszt és megfelelni a családjuk elvárásainak, miközben a szüleik váratlanul megjelennek, hogy együtt töltsék az ünnepeket. Az anyák összefognak, hogy kicsit könnyebbé tegyék a karácsonyi időszakot, és megmutassák, hogy a tökéletes karácsony nem létezik.

Nicsak, ki beszél most! (1993)

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Nicsak, ki beszél most!
Eredeti megjelenési dátum: 1993. november 05.

Előzetes/Részlet

Polar Expressz (2004)

Polar Expressz (2004)

Tom Hanks és Robert Zemeckis rendező újra egyesültek a Polar Expressz elkészítéséhez, a Forrest Gumpon végzett közös munka után. A Chris Van Allsburg gyermekkönyvén alapuló 2004-ben megjelent mese megmutatja az élet szépségét.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: The Polar Express

Előzetes/Részlet

Történet

Karácsony este egy kisfiú varázslatos kalandra indul az Északi-sarkra a Polar Expresszel, miközben a barátságról, a bátorságról és a karácsony szelleméről tanul.

MadagaszKarácsony (2009)

A MadagaszKarácsony a Madagaszkár szériához készült karácsonyi különkiadás. A 22 perces kisfilmet először az NBC-n vetítették 2009-ben.

Filmhossz: 22 perc
Eredeti cím: Merry Madagascar

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor a Mikulás balesetet szenved a szánjával, az állatkerti csapatra hárul feladat, hogy elvégezzék a Mikulás feladatát, azaz időben kiosszák mindenkinek az ajándékokat.

Megjött apuci 2. (2017)

A Megjött apuci 2. (eredeti cím: Daddy’s Home 2) egy 2017-ben bemutatott vígjáték, melynek főszerepeiben a következő színészeket láthatjuk: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, John Cena, John Lithgow és Mel Gibson.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Daddy’s Home 2

Előzetes/Részlet

Történet

Apa és mostohaapa, Dusty és Brad összefognak, hogy a gyerekek számára tökéletessé tegyék a karácsonyi ünnepeket. Újdonsült partnerségük hamarosan megpróbáltatás elé kerül, amikor Dusty régimódi, macsó apja és Brad szelíd apja megérkezik, hogy fiaikkal töltsék a karácsonyt. A négy férfi úgy dönt, hogy a gyerekeket egy luxus üdülőhelyre viszi, hogy egy igazi nagy család módjára ünnepeljék a karácsonyt.

Télapu (1994)

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: The Santa Clause
Eredeti megjelenési dátum: 1994. november 11.

Előzetes/Részlet

Igazából szerelem (2003)

Az Igazából szerelem (eredeti cím: Love Actually) egy 2003-ban bemutatott brit–amerikai–francia romantikus film, melynek szereplőgárdája tele van nevesebbnél nevesebb brit színészekkel. A filmben a következő sztárok bukkannak fel: Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Martine McCutcheon, Billy Bob Thornton, Laura Linney, Liam Neeson, Bill Nighy, Rowan Atkinson, Chiwetel Ejiofor, Martin Freeman, Adam Godley, January Jones, Keira Knightley, Andrew Lincoln, Denise Richards, Alan Rickman.

Filmhossz: 129 perc
Eredeti cím: Love Actually

Előzetes/Részlet

Történet

Néhány nagyon különböző pár szerelmi életét követhetjük nyomon ezekben az egymással lazán összefüggő történetekben, amelyek mindegyike a karácsony előtti időszakban játszódik Londonban.
Az öt legenda (2012)

Az öt legenda (2012)

Dér Jankó összefog a Húsvéti Nyuszival, a Mikulással, a Fogtündérrel és a Homokemberrel, hogy megvédjék a gyerekeket a gonosz Mumustól, aki az álmokból rémálmokat, az örömből félelmet, a fényből pedig sötétséget csinál.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Rise of the Guardians
Eredeti megjelenési dátum: 2012. november 21.

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor a gonosz szellem, Pitch támadást indít a Föld ellen, az Őrzők összefognak, hogy megvédjék a gyermekek ártatlanságát szerte a világon.

Másnap(os) karácsony / A szenteste grálja / Három király tesó (2015)

A Másnapos karácsony több címen is ismert Magyarországon, szokás még emlegetni A szenteste grálja vagy Három király tesó címen is, míg angolul a The Night Before címmel jelent meg. A film 2015-ben lett bemutatva, 101 perc hosszú és nyelvezete, illetve a szereplők viselkedése miatt nem ajánlott fiatalkorúak számára. Aki szereti Seth Rogen filmjeit, annak valószínűleg ez is be fog jönni, hiszen humorában tipikus Seth Rogen filmről beszélhetünk. A film főszereplői Lizzy Caplan, Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Miley Cyrus, Anthony Mackie, Mindy Kaling és Lorraine Toussaint.

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: The Night Before
Eredeti megjelenési dátum: 2015. november 16.

Előzetes/Részlet

Történet

Három régi barát gyerekkora óta minden karácsonyt együtt tölt, azonban most, hogy felnőttek, családot alapítottak, készen állnak rá, hogy véget vessenek ennek a hagyománynak. Hogy méltóképp le tudják zárni ezt a szép szokást, így elindulnak megkeresni a karácsonyi bulik Szent Grálját.

Kiskarácsony mindenáron (2006)

A Kiskarácsony mindenáron (angolul Deck the Halls) egy 2006-ban bemutatott karácsonyi vígjáték, melynek két egymással vetélkedő szomszédját Danny DeVito és Matthew Broderick alakítják.

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Deck the Halls
Eredeti megjelenési dátum: 2006. november 22.

Előzetes/Részlet

Történet

Steve életét felforgatja új szomszédja, Danny érkezése, aki a fejébe vette, hogy annyi karácsonyi izzót aggat a házára, hogy az, az űrből is látható lesz. Azonban az extrém magas fénymennyiség nem hagyja pihenni Steve-t, aki elhatározta, hogy mindenáron meggátolja szomszédja tervét.

Jégkorszak – Állati nagy karácsony (2011)

A Jégkorszak – Állati nagy karácsony (eredeti címén Ice Age: A Mammoth Christmas) egy 3D-s számítógépes animációs film, mely 2011-ben lett bemtutva.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: Ice Age: A Mammoth Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 2011. november 24.

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor Sid véletlenül tönkreteszi Manny egyik karácsonyi hagyományát, közlik vele, hogy mostantól a Mikulás rossz listájára kerül. Sid elindul az Északi-sarkra, hogy számon kérje a Mikulást.

Scrooge: Karácsonyi ének (2022)

A Scrooge: Karácsonyi ének egy 2022-ben bemutatott animációs film, amely Charles Dickens legendás történetét meséli el egy zenés feldolgozásban.

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Scrooge: A Christmas Carol

Előzetes/Részlet

Történet

A film főszereplője Scrooge gyűlöli a karácsonyt, és az ünnep iránti megvetését az adósok megbüntetésével, a vacsorameghívások visszautasításával és az asszisztense fizetésének megvonásával mutatja ki. Karácsony este meglátogatja egykori mentora szelleme, aki figyelmezteti, milyen következményekkel kell szembenéznie a túlvilágon, ha nem változtat a szokásain. Scrooge-ot ezután három hatalmas szellem keresi fel – a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szellemei. Mindegyik látogatás Scrooge életének egy-egy más aspektusát mutatja meg, és neki el kell döntenie, hogy folytatja-e önző életmódját, vagy változtat a sorsán.

A Grincs (2018)

Filmhossz: 86 perc
Eredeti cím: The Grinch
Eredeti megjelenési dátum: 20181109. .

Előzetes/Részlet

Nagykarácsony (2021)

A Nagykarácsony egy 2021-ben megjelent magyar romantikus karácsonyi film. Főbb szerepekben Ötvös András és Zsigmond Emőke található.

Filmhossz: 109 perc
Eredeti megjelenési dátum: 20211125. .

Előzetes/Részlet

Történet

A film főszereplője egy Arnold nevű tűzoltó, aki kudarcba fulladt lánykérése után csődöt mond a munkahelyén is. Főnöke nagylelkűségének hála nem kirúgja, hanem egy karácsonyi vásárra száműzi a rendezvény biztosítására. Itt ismerkedik meg egy kedves, fiatal tanítónővel, aki a karácsonyi műsort tanítja be a gyerekeknek.
A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (2022)

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (2022)

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás című televíziós különkiadás 2022-ben jelent meg. A Disney+ streaming szolgáltatásra készült, és a Marvel Univerzum része. A főszerepekben az eredeti A galaxis őrzői filmekből ismert színészek tűnnek fel, mint például Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista és Vin Diesel, valamint mások, mint például Kurt Russell és Sylvester Stallone.

Filmhossz: 40 perc
Eredeti cím: The Guardians of the Galaxy Holiday Special
Eredeti megjelenési dátum: 20221125. .

Előzetes/Részlet

Történet

A Galaxis őrzői szeretnék emlékezetessé tenni Peter Quill karácsonyát, így ellátogatnak a Földre, hogy beszerezzék számára a tökéletes karácsonyi ajándékot.

Miért pont Ő? (2016)

A Miért pont ő? egy 2016-os karácsonyi vígjáték, amely nem mellőzi a csúnya beszédet és a szexuális utalásokat sem, így fiatalok számára egyáltalán nem ajánlott, azonban aki szereti a szabadszájú, felnőtteknek készülő, alpári vicceket is tartalmazó filmeket, annak egy igazán jó kikapcsolódást nyújthat ez a nem szokványos karácsonyi film. A filmben főszerepet vállalt James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally és Griffin Gluck. A filmben egyébként felbukkan a KISS zenekar is.

Filmhossz: 111 perc
Eredeti cím: Why Him?

Előzetes/Részlet

Történet

Stephanie egy fiatal egyetemista lány, aki átlagos, egyszerű életet él, legalábbis a családja szerint. Amikor a lány családja Kaliforniába utazik az ünnepekre, hogy megismerje a lányuk párját, kiderül, hogy az amit gondoltak, nem is állhatna távolabb a valóságtól: a lányuk párja, Laird egy rendkívül furcsa fickó, lengén öltözik, csúnyán beszél és iszonyatosan gazdag. Hab a tortán, hogy ez a srác épp megkérni készül a lányuk kezét.

Karácsonyi csodák (1994)

A Karácsonyi csodák (vagy angolul a The Night Before Christmas) egy 1944-ben megjelent, 48 perces animációs mesefilm, amely bemutatja, hogy ha nehéz helyzetben vagyunk, akkor is okozhatunk örömet másoknak.

Filmhossz: 48 perc
Eredeti cím: The Night Before Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Egy árva fiú kidobott, elromlott játékokat javít meg, hogy azokat eljuttassa a falu árva, szegény gyermekeinek, hogy ezzel is boldogabbá tegye a karácsonyt számukra. Azonban a játékgyár tulajdonosának ez nem tetszik.

A szerelem illata (2021)

Filmhossz: 106 perc
Eredeti cím: Love Hard

Előzetes/Részlet

Mi a manó (2003)

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Elf

Előzetes/Részlet

Shrekből az angyal (2007)

A Shrekből az angyal egy 21 perces animációs kisfilm, amely bemutatja, hogy hogyan tölti Shrek és családja az első közös karácsonyukat. A mese 2007-ben jelent, és visszatért valamennyi főszereplő.

Filmhossz: 30 perc
Eredeti cím: Shrek the Halls

Előzetes/Részlet

Történet

Shrek nem érti a karácsony működését, ezért vásárol egy könyvet „Karácsony fajankóknak” címmel, melyből megértheti, hogy miről is szól ez az ünnep. A könyv tanulmányozásával és a barátai segítségével végül boldogan ünnepelhetik közösen az ogre család az első közös karácsonyát.

Ki a Télapó? (2000)

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Santa Who?

Előzetes/Részlet

Vérapó (2022)

Vérapó (2022)

A Vérapó egy 2022-es amerikai akcióvígjáték film, amely ebből kifolyólag számtalan akciódús és humoros jelenetet tartalmaz. A film stílusa fekete komédia és elsődleges célja, hogy kifigurázza a karácsonyi kliséket.

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Violent Night
Eredeti megjelenési dátum: 2022. december 02.

Előzetes/Részlet

Történet

Egy csapat zsoldos karácsony este betör egy gazdag család birtokára, azonban nincsenek felkészülve arra, hogy a Mikulás is a helyszínen van. Amikor a felfegyverzett betörők megpróbálnák eltenni láb alól, akkor jönnek, hogy ez a Mikulás nem is szent.

A Mikulás-mentőakció (2013)

A Mikulás mentőakció egy brit és amerikai koprodukcióban készült animációs vígjáték, amely 2013-ban jelent meg.

Filmhossz: 84 perc
Eredeti cím: Saving Santa
Eredeti megjelenési dátum: 2013. november 01.

Előzetes/Részlet

Történet

Bernard szeretne segíteni a Mikulásnak, de a találmányai mindig bajt okoznak. Legújabb találmánya egy emlékezőgép, amely segít az élet legszebb pillanatait feleleveníteni, ám a gép áramszünetet okoz az egész faluban, így felfedik a Mikulás titkos helyét. Hogy megmentse a Mikulást és szánját, képtelen visszautazni az időben.

Túlélni a karácsonyt (2004)

Filmhossz: 91 perc
Eredeti cím: Surviving Christmas

Előzetes/Részlet

Richie Rich 2. – A rosszcsont karácsonya (1998)

A Richie Rich 2 – A rosszcsont karácsonya egy 1998-ban bemutatott vígjáték, amely elkerülte a mozikat. Az első résszel ellentétben, ebben a részben már nem Macaulay Culkin játssza a főszerepet.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Richie Rich’s Christmas Wish

Előzetes/Részlet

Történet

Miután megvádolják azzal, hogy elrontotta a karácsonyt, a világ leggazdagabb gyereke azt kívánja, bárcsak meg se született volna. Amikor a professzor által feltalált gép ezt meghallja, teljesíti a kívánságát.

Hull a pelyhes (1996)

Filmhossz: 88 perc
Eredeti cím: Jingle All the Way

Előzetes/Részlet

Behavazva (2019)

Behavazva (2019)

A Behavazva egy 2019-es amerikai romantikus vígjáték film, mely egy hóvihar hatását mutatja be a középiskolai végzősök életére egy kisvárosban.

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Let It Snow
Eredeti megjelenési dátum: 20191108. .

Előzetes/Részlet

Történet

Egy kisvárosban karácsony estéjén beköszönt a hóvihar, mely összehoz egy csapat fiatalt, hogy jól felbolygassák a kapcsolataikat, nem kímélve sem barátságokat, sem szerelmeket.

Télbratyó (2007)

Eredeti cím: Fred Claus

Előzetes/Részlet

Múlt karácsony (2019)

A Múlt karácsony (Last Christmas) egy 2019-es romantikus karácsonyi film. A románc főszereplői Emilia Clarke és Henry Golding.

Eredeti cím: Last Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Úgy tűnik, semmi sem sikerül Kate-nek, aki manóként dolgozik egy egész évben működő karácsonyi boltban. De a dolgok hamarosan jobbra fordulnak, amikor megismerkedik Tommal.
Bunyó karácsonyig (1994)

Bunyó karácsonyig (1994)

A Bunyó karácsonyig egy 1994-es western vígjáték, amelyet Terence Hill rendezett.

Filmhossz: 107 perc
Eredeti cím: Troublemakers (Botte di Natale)
Eredeti megjelenési dátum: 1994. november 25.

Előzetes/Részlet

Történet

Miközben anyjuk a karácsonyi családi összejövetel miatt aggódik, az elhidegült fejvadász testvérek, Travis és Moses az újraegyesülésen törik fejüket.

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (1997)

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (eredeti címén Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) egy 1997-ben megjelent ünnepi tematikájú amerikai rajzfilm. A Disney mesefilmje nálunk 1998-ban jelent meg VHS-en.

Filmhossz: 71 perc
Eredeti cím: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 1997. november 11.

Előzetes/Részlet

Történet

Belle, a szépség megdöbbenve tapasztalja, hogy a Ádám herceg, a Szörnyeteg mélyen gyűlöli a karácsonyi időszakot, ezért igyekszik megmutatni neki a karácsony szépségét.
Karácsony a farmon (2022)

Karácsony a farmon (2022)

A Karácsony a farmon egy 2022-ben megjelent családi és gyerekfilm, melyet a Netflix forgalmaz.

Filmhossz: 102 perc
Eredeti cím: Christmas on Mistletoe Farm
Eredeti megjelenési dátum: 20221123. .

Előzetes/Részlet

Történet

Egy ötgyermekes özvegy apa, karácsonykor örököl egy farmot. A városi életből a falusi életbe költözik, ami nem megy zökkenőmentesen. Közben a gyerekei azt tervezik, hogy örökre ott maradnak

A karácsony szellemében (2022)

Előzetes/Részlet

Bridget Jones naplója (2001)

Eredeti cím: Bridget Jones’s Diary

Előzetes/Részlet

Muppeték karácsonyi éneke (1992)

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: The Muppet Christmas Carol

Előzetes/Részlet

A dagadék (2020)

A dagadék (2020)

A dagadék (angolul Fatman) egy 2020-ban bemutatott amerikai film. A főszereplők között találjuk Mel Gibson-t, Walton Goggins-t és Marianne Jean-Baptiste-et. A film 20 millió dollárból készült, de kevesebb, min 2 millió dollárt hozott vissza, így óriási anyagi bukta lett, azonban a kritikusok véleménye sokkal pozitívabb a filmmel kapcsolatban.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Fatman
Eredeti megjelenési dátum: 20201113. .

Előzetes/Részlet

Történet

A történet egy kicsi és elszigetelt városban játszódik, ahol a Mikulás súlyos pénzügyi nehézségekkel küzd. Így ahhoz, hogy megmentse a hanyatló vállalkozását különböző munkákat kell elvállalnia, ezért belemegy, hogy alkatrészeket gyártson az amerikai hadseregnek. Eközben egy mérges kiskamasz bérgyilkost bérel fel, hogy ölje meg a Mikulást, miután nem kapta meg az áhított karácsonyi ajándékot. Azonban a Mikulás és a jól képzett manói szembeszállnak a bérgyilkossal, és az ütközetből egy igazán véres harc lesz.

Találkozunk St. Louis-ban (1944)

Filmhossz: 113 perc
Eredeti cím: Meet Me in St. Louis

Előzetes/Részlet

Csendes éj (2002)

A Csendes éj egy 2002-ben megjelent film, amely 1944 karácsony estéjén játszódik, és valós eseményeken alapul.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Silent Night
Eredeti megjelenési dátum: 20021214. .

Előzetes/Részlet

Karácsonyi ének (2009)

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: A Christmas Carol

Előzetes/Részlet

Karácsonyi manóságok / A titokzatos karácsonymanók (1995)

A Karácsonyi manóságok (vagy másnéven A titokzatos karácsonymanók) egy 1995-ös karácsonyi mesefilm, amely 48 percnyi szórakozást kínál az egész család számára.

Filmhossz: 48 perc
Eredeti cím: The Christmas Elves

Előzetes/Részlet

Történet

Hans, a cipőkészítő kalandjait meséli el ez a történet, akinek apró segítői, egy csapat manó arról álmodoznak, hogy egyszer a Mikulásnak fognak segíteni.

Családi karácsony (2018)

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Den tid på året (That Time of Year)

Előzetes/Részlet

Shelby: A kutya, aki megmentette a karácsonyt (2014)

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Shelby

Előzetes/Részlet

Karácsonyi vakáció (1989)

Karácsonyi vakáció (1989)

A Karácsonyi vakáció egy 1989-es amerikai karácsonyi vígjáték, amely a Vakáció-sorozat harmadik része.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: National Lampoon’s Christmas Vacation

Előzetes/Részlet

Történet

A Griswold család a karácsonyi ünnepre készül, de ebben a családban a dolgok sosem mennek igazán simán. A családfő folyamatos balszerencséjét az ellenszenves vendégek csak tovább rontják, így a nagy családi tervek könnyen katasztrófába torkolhatnak.

Reszkessetek, bébiszitterek (Better Watch Out, 2017)

A Better Watch Out (magyarul Reszkessetek, bébiszitterek, de nem túl ismert ezen a néven) egy 2016-os karácsonyi horror-, thrillerfilm. A Reszkessetek, betörők alapötletén kiválóan csavaró filmet a kritikusok imádták és a nézők is szerették.

Eredeti cím: Better Watch Out
Eredeti megjelenési dátum: 2017. október 06.

Előzetes/Részlet

Történet

Ashleynek karácsonykor vigyáznia kell egy 12 éves fiúra, Luke-ra, akinek a szülei elutaznak. A könnyűnek ígérkező zsebpénz helyett a házat betolakodók lepik el így a lányra marad a feladat, hogy megvédje magát és a fiút.

Segítség, apa lettem! (2000)

Filmhossz: 125 perc
Eredeti cím: The Family Man

Előzetes/Részlet

Kelekótya karácsony (2004)

Eredeti cím: Christmas With The Kranks

Előzetes/Részlet

Drágán add az életed! (1988)

Filmhossz: 131 perc
Eredeti cím: Die Hard

Előzetes/Részlet

Fegyverszünet karácsonyra (2005)

Filmhossz: 116 perc
Eredeti cím: Joyeux Noël

Előzetes/Részlet

Látástól Mikulásig (1998)

Filmhossz: 86 perc
Eredeti cím: I’ll Be Home for Christmas

Előzetes/Részlet

Karácsonyi krónikák (2018)

Filmhossz: 104 perc
Eredeti cím: The Christmas Chronicles

Előzetes/Részlet

Karácsonyi meglepi (2020)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: Happiest Season
Eredeti megjelenési dátum: 20201125. .

Előzetes/Részlet

Szamár karácsonyi Shrekkentése (2010)

Szamár karácsonyi Shrekkentése (Donkey’s Christmas Shrektacular) egy 2010-ben bemutatott, a Shrek-univerzumban játszódó ünnepi rövidfilm, mely mindössze 8 perc hosszú.

Filmhossz: 8 perc
Eredeti cím: Donkey’s Christmas Shrektacular

Előzetes/Részlet

Történet

Szamár, Shrek és a barátaik karácsonyi énekeket és ünnepi dalokat énekelnek.

Karácsony veled (2022)

Filmhossz: 89 perc
Eredeti cím: Christmas with You

Előzetes/Részlet

Karácsonyi krónikák: Második rész (2020)

Filmhossz: 115 perc
Eredeti cím: The Christmas Chronicles 2

Előzetes/Részlet

Véres karácsony / Mennyből az ördög (2005)

Filmhossz: 78 perc
Eredeti cím: Santa’s Slay

Előzetes/Részlet

Holiday (2006)

A Holiday egy 2006-ban bemutatott ünnepi romantikus film, melynek főszereplői: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black.

Filmhossz: 138 perc
Eredeti cím: The Holiday

Előzetes/Részlet

Történet

Egy amerikai és egy brit nő lakást cserélnek az ünnepekre, mert szükségük van a környezetváltozásra egy rosszul véget érő kapcsolat miatt. Mindkét nő egy helyi férfiban találják meg a szerelmet, de rájönnek, hogy a közelgő hazatérés tönkreteheti a kialakuló kapcsolatot.

Tapló télapó (2003)

A Tapló Télapó (angolul Bad Santa) egy 2003-ban bemutatott amerikai-német vígjáték, melynek főszereplői Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Bernie Mac és Lauren Graham.

Filmhossz: 91 perc
Eredeti cím: Bad Santa
Eredeti megjelenési dátum: 2003. november 26.

Előzetes/Részlet

Történet

Egy szerencsétlen szélhámos és társa Mikulásnak és manónak adják ki magukat, hogy karácsony este áruházakat raboljanak ki. Azonban nem várt problémába ütköznek, amikor egy makacs üzletvezető, egy bolti detektív és fiatal kissrác kerül az útjukba.

Karácsony a kastélyban (2011)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: A Princess for Christmas

Előzetes/Részlet

Tapló Télapó 2. (2016)

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Bad Santa 2

Előzetes/Részlet

Reszkessetek, betörők! 4 (2002)

A Reszkessetek, betörők! 4. (Home Alone 4) egy 2002-ben bemutatott karácsonyi film, amely bár visszahozza Kevin McCallistert, azonban a karaktert már új színész alakítja.

Filmhossz: 84 perc
Eredeti cím: Home Alone 4

Előzetes/Részlet

Történet

Kevin mérges, mert a szülei elváltak, de az még jobban zavarja, hogy az apjának új szerelme van. Karácsonykor kénytelen választani, hogy kivel ünnepeljen, vonakodva úgy dönt, hogy Natalie kastélyába megy, ahol a vendégek között egy külföldi királyi család is van. Kevin azt tervezi, hogy újra összehozza elhidegült szüleit, de közben meg kell védenie a herceget a gonosz rablóktól.

Szellemes karácsony (1988)

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Scrooged

Előzetes/Részlet

Csendes éj: Az első karácsony története (2005)

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: Silent Night – The Story Of The First Christmas

Előzetes/Részlet

Reszkessetek, betörők! 3. (1997)

A Reszkessetek, betörők! 3. egy 1997-ben bemutatott családi vígjáték. Az az első két résszel ellentétben már nem tért vissza Macaulay Culkin, így a főszereplőt sem Kevinnek, hanem Alexnek hívják, akit Alex D. Lint alakít. Továbbá a filmben feltűnik még Scarlett Johansson, Olek Krupa, Rya Kihlstedt és Lenny von Dohlen.

Filmhossz: 102 perc
Eredeti cím: Home Alone 3

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy bűnözőbanda egy lopott számítógépes chipet próbál meg átcsempészni a reptéri ellenőrzésen, egy játékautóba rejtik azt. A játékautó Alex-hez keveredik, aki így a bűnözők célpontjává válik. A gonosztevők készen állnak rá, hogy visszaszerezzék az autót, azonban Alex ezt nem fogja ölbe tett kézzel nézni.

Télapu 3.: A szánbitorló (2006)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: The Santa Clause 3: The Escape Clause
Eredeti megjelenési dátum: 2006. november 03.

Előzetes/Részlet

Reszkessetek, betörők! – Otthon, édes otthon (2021)

A Reszkessetek, betörők! – Otthon, édes otthon egy 2021-ben megjelent karácsony vígjáték, melyet a Fox felvásárlását követően a Disney készített el. A filmet egyenesen a Disney+ streaming szolgáltatóra küldték. Magyarországon csak 2022-ben került fel a szolgáltatóra.

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Home Sweet Home Alone
Eredeti megjelenési dátum: 2021. november 12.

Előzetes/Részlet

Történet

Max szülei Japánba utaznak, így a fiúnak egyedül kell felvennie a harcot a betolakodó házaspár ellen, akiknek céljuk, hogy visszaszerezzenek egy felbecsülhetetlen értékű örökséget.

Krampusz (2015)

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Krampus

Előzetes/Részlet

A Grincs (2000)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: How the Grinch Stole Christmas

Előzetes/Részlet

A karácsonymanó meséje (2011)

A karácsonymanó meséje egy 2011-ben megjelent rövid (26 perc) animációs film, amely 6 éves kortól tekinthető meg.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: An Elf’s Story: The Elf on the Shelf

Előzetes/Részlet

Történet

Egy fiatal manó, akinek az a feladata, hogy segítsen a Mikulásnak eldönteni, hogy ki volt jó és ki volt rossz, megbízást kap, hogy segítsen helyreállítani egy 9 éves kisfiú karácsonyba vetett hitét.

Mikulásné kerestetik (2004)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Single Santa Seeks Mrs. Claus

Előzetes/Részlet

Noel naplója (2022)

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: The Noel Diary

Előzetes/Részlet

Káosz karácsonyra (2008)

Filmhossz: 104 perc
Eredeti cím: Love the Coopers

Előzetes/Részlet

Szinglilét (2021)

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Single All the Way
Eredeti megjelenési dátum: 20211202. .

Előzetes/Részlet

Teddy mackó karácsonya (2022)

Filmhossz: 80 perc
Eredeti cím: Teddybjørnens jul (Teddy’s Christmas)

Előzetes/Részlet

Brekiék karácsonya (2002)

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: It’s a Very Merry Muppet Christmas Movie

Előzetes/Részlet

Boldog karácsony (2014)

Filmhossz: 82 perc
Eredeti cím: Happy Christmas

Előzetes/Részlet

Aludj csak, én álmodom (1995)

Eredeti cím: While You Were Sleeping

Előzetes/Részlet

Rabold el a télapót! (2002)

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: The Santa Trap

Előzetes/Részlet

Karácsonyi románc (2022)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Falling for Christmas

Előzetes/Részlet

Hiszek a Mikulásban (2022)

Filmhossz: 89 perc
Eredeti cím: I Believe in Santa

Előzetes/Részlet

Karácsony a kastélyban (2018)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Christmas At the Palace

Előzetes/Részlet

Mickey varázslatos karácsonya: Hórabság az Egértanyán (2001)

A Mickey varázslatos karácsonya: Hórabság az Egértanyán (angolul Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse) egy 2001-ben bemutatott animációsfilm, mely Magyarországon 2004-ben lett kiadva DVD-n.

Filmhossz: 65 perc
Eredeti cím: Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse

Előzetes/Részlet

Történet

Mickey egér karácsonyi ünnepséget tart a házában, ahova minden barátja meg van hívva. Az erős havazás miatt a vendégek a házban ragadnak, ahol egymás szórakoztatására karácsonyi történeteket mesélnek. A havazás végére még lehet, hogy Donald kacsa is megszereti a karácsonyt.

Karácsonyi történet (1983)

Filmhossz: 94 perc
Eredeti cím: A Christmas Story

Előzetes/Részlet

Csendes éj (2021)

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Silent Night

Előzetes/Részlet

Egy új karácsonyi történet (2022)

Filmhossz: 98 perc
Eredeti cím: A Christmas Story Christmas

Előzetes/Részlet

A kutya, aki megmentette a karácsonyt (2009)

Eredeti cím: The Dog Who Saved Christmas

Előzetes/Részlet

Karácsonyi lidércnyomás (1993)

Filmhossz: 76 perc
Eredeti cím: The Nightmare Before Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 1993. október 09.

Előzetes/Részlet

Apollo 24 – A karácsonyi küldetés (2013)

Filmhossz: 81 perc
Eredeti cím: Midden in De Winternacht

Előzetes/Részlet

Szörnyecskék (1984)

Eredeti cím: Gremlins

Előzetes/Részlet

Karácsonyi kiszállítás (2022)

A Karácsonyi kiszállítás (eredeti címe: Jeszcze przed swietami) egy 2022-ben bemutatott lengyel romantikus film, amelyet Aleksandra Kulakowska, illetve Maciej Prykowski rendezett. A főszereplők között megtalálható: Monika Frajczyk, Piotr Pacek és Dorota Kolak.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Jeszcze przed swietami (Delivery by Christmas)

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy rosszindulatú munkatárs szabotálja a kiszállításokat, egy futárnak és egy segítőkész ügyfélnek versenyt kell futnia az idővel, hogy a karácsonyi ajándékokat eljuttassák a címzetteknek.

Reszkessetek, betörők! 5. – Testvérek akcióban (2012)

A Reszkessetek, betörők! 5. – Testvérek akcióban (angolul: Home Alone: The Holiday Heist) egy 2012-ben bemutatott karácsonyi vígjáték, melynek főszerepét Christian Martyn alakítja. Az epizódban ismét nem Kevin tűnik fel, hanem egy új gyereket vezetnek be a készítők, akit Finn Baxternek hívnak.

Filmhossz: 91 perc
Eredeti cím: Home Alone: The Holiday Heist

Előzetes/Részlet

Történet

A szülei távollétében egy 8 éves gyerek bátor csatát vív néhány tolvajjal, akiken az eszét felhasználva próbál túljárni.

Carol (2015)

Eredeti cím: Carol

Előzetes/Részlet

A pót télapó (2001)

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Call Me Claus

Előzetes/Részlet

Az élet csodaszép (1946)

Filmhossz: 130 perc
Eredeti cím: It’s a Wonderful Life

Előzetes/Részlet

Csoda New Yorkban (1994)

Filmhossz: 108 perc
Eredeti cím: Miracle on 34th Street

Előzetes/Részlet

Hálával teli karácsony (2022)

Eredeti cím: Um Natal Cheio de Graça

Előzetes/Részlet

Karácsonyi történet 2. (2012)

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: A Christmas Story 2

Előzetes/Részlet

A karácsony története (2007)

Filmhossz: 83 perc
Eredeti cím: Joulutarina (Christmas Story)

Előzetes/Részlet

Megosztás másokkal