Karácsonyi filmek témájú cikkek borítóképe

Íme a legjobb Disney által készített karácsonyi filmek és mesék

Ebben a cikkben összegyűjtöttük és bemutatjuk a legjobb és legszebb Disney által készített vagy kiadott a karácsonnyal vagy a Télapóval foglalkozó filmet, legyen szó élőszereplős vagy animációs filmről.

Görgess lejjebb, olvasd el a leírásokat, tekintsd meg az előzeteseket és válaszd ki azt a Disney karácsonyi filmet, amelyet megnézel. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (2022)

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (2022)

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás című televíziós különkiadás 2022-ben jelent meg. A Disney+ streaming szolgáltatásra készült, és a Marvel Univerzum része. A főszerepekben az eredeti A galaxis őrzői filmekből ismert színészek tűnnek fel, mint például Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista és Vin Diesel, valamint mások, mint például Kurt Russell és Sylvester Stallone.

Filmhossz: 40 perc
Eredeti cím: The Guardians of the Galaxy Holiday Special
Eredeti megjelenési dátum: 20221125. .

Előzetes/Részlet

Történet

A Galaxis őrzői szeretnék emlékezetessé tenni Peter Quill karácsonyát, így ellátogatnak a Földre, hogy beszerezzék számára a tökéletes karácsonyi ajándékot.

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (1997)

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (eredeti címén Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) egy 1997-ben megjelent ünnepi tematikájú amerikai rajzfilm. A Disney mesefilmje nálunk 1998-ban jelent meg VHS-en.

Filmhossz: 71 perc
Eredeti cím: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 1997. november 11.

Előzetes/Részlet

Történet

Belle, a szépség megdöbbenve tapasztalja, hogy a Ádám herceg, a Szörnyeteg mélyen gyűlöli a karácsonyi időszakot, ezért igyekszik megmutatni neki a karácsony szépségét.

Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony (1999)

A Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony egy 1999-ben bemutatott ünnepi film az egész család számára. A mesefilm játékideje 70 perc és korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető, így a család legkisebb tagjai is élvezhetik Mickey egér kalandját.

Filmhossz: 69 perc
Eredeti cím: Mickey’s Once Upon a Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Mickey egér és barátai elmesélik a legemlékezetesebb karácsonyi történeteiket.

Reszkessetek, betörők! – Otthon, édes otthon (2021)

A Reszkessetek, betörők! – Otthon, édes otthon egy 2021-ben megjelent karácsony vígjáték, melyet a Fox felvásárlását követően a Disney készített el. A filmet egyenesen a Disney+ streaming szolgáltatóra küldték. Magyarországon csak 2022-ben került fel a szolgáltatóra.

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Home Sweet Home Alone
Eredeti megjelenési dátum: 2021. november 12.

Előzetes/Részlet

Történet

Max szülei Japánba utaznak, így a fiúnak egyedül kell felvennie a harcot a betolakodó házaspár ellen, akiknek céljuk, hogy visszaszerezzenek egy felbecsülhetetlen értékű örökséget.

Mickey varázslatos karácsonya: Hórabság az Egértanyán (2001)

A Mickey varázslatos karácsonya: Hórabság az Egértanyán (angolul Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse) egy 2001-ben bemutatott animációsfilm, mely Magyarországon 2004-ben lett kiadva DVD-n.

Filmhossz: 65 perc
Eredeti cím: Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse

Előzetes/Részlet

Történet

Mickey egér karácsonyi ünnepséget tart a házában, ahova minden barátja meg van hívva. Az erős havazás miatt a vendégek a házban ragadnak, ahol egymás szórakoztatására karácsonyi történeteket mesélnek. A havazás végére még lehet, hogy Donald kacsa is megszereti a karácsonyt.

A végére értünk, még mindig nem sikerült választani? Sebaj,a Disney+-on találhatóak további olyan karácsonyi filmek, amelyek ezen a listán nem találhatóak meg, de ez azért lehetséges, mert a Disney pár éve felvásárolta a Fox-ot, így több olyan karácsonyi film (Reszkessetek, betörők!, Die Hard stb) is felkerült a kínálatukba, amelyet valójában nem ők gyártottak, de már ők rendelkeznek a terjesztési jogokkal. Ha a listában nem találtad meg azt a filmet, amelyet keresel, akkor nézz fel a Disney+ szolgáltatásra és tekintsd meg a kínálatukat.

Megosztás másokkal