Romantikus filmek nem csak Valentin napra című cikk borítóképe

A legjobb magyar szinkronos romantikus filmek

Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb magyar szinkronos romantikus filmeket, amelyeket nem csak egy esős napon vagy egy randin érdemes megnézni, hanem akár egyedül is, ha azt szeretnénk, hogy átjárjon minket a romantikus hangulat. A listában csak olyan szerelmes filmek szerepelnek, amelyeket magyar szinkronnal is élvezhetünk.

Gyűlölök és szeretek (2022)

Filmhossz: 102 perc
Eredeti cím: The Hating Game

Előzetes/Részlet

A csókfülke 2. (2020)

A csókfülke 2 egy 2020-ban bemutatott romantikus vígjáték, melyet Vince Marcello rendezett. A film Beth Reekles szerző The Kissing Booth 2: Going the Distance című műve alapján készült. A második részre visszatértek az első rész főbb szereplői.

Filmhossz: 130 perc
Eredeti cím: The Kissing Booth 2

Előzetes/Részlet

Történet

Elle élete nem egyszerű: távkapcsolatban élnek a barátjával, az egyetemi jelentkezés is nyakán van, és még egy újonnan feltűnt fiú is felkavarja az állóvizet.

A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek (2020)

A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek (To All the Boys: P.S. I Still Love You) egy 2020-ban bemutatott tini romantikus vígjáték, mely a sorozatban a második epizód. Az első részhez hasonlóan ez is a Netflix platformján debütált.

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: To All the Boys: P.S. I Still Love You

Előzetes/Részlet

Történet

Lara Jean és Peter kapcsolata épp csak most vált megjátszottból igazivá, amikor az egyik régi szerelmes levél újabb címzettje lép tovább bonyolítja a helyzetet.

Könnyű nőcske (2010)

A Könnyű nőcske (angolul Easy A) egy 2010-ben megjelent romantikus vígjáték, melynek színhelye egy iskola és főszereplői leginkább diákok. A filmben szerepet vállalt Emma Stone és Penn Badgley is.

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Easy A

Előzetes/Részlet

Történet

Olive, egy átlagos tinilány, akinek még nem volt dolga fiúval, azonban egy ártatlan füllentés miatt mégis elterjed róla, hogy falja a férfiakat. Emiatt kamu szolgáltatásokat kezd el nyújtani azon diáktársainak, akiknek hozzá hasonlóan nincs szerencséjük a randizással.

Ünneprontók ünnepe (2005)

Filmhossz: 119 perc
Eredeti cím: The Wedding Crashers

Előzetes/Részlet

A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018)

A fiúknak, akiket valaha szerettem (angolul To All the Boys I’ve Loved Before) egy 2018-ban bemutatott romantikus tinivígjáték, mely a Netflix streamingszolgáltató platformján debütált.

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: To All the Boys I’ve Loved Before

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor Lara Jean titkos szerelmes levelei valahogy eljutnak a címzettekhez, a lány nyugodt középiskolai élete a feje tetejére áll.

Az 50 első randi (2004)

Az 50 első randi (50 First Dates) egy 2004-es romantikus vígjáték, melynek főszereplői Adam Sandler és Drew Barrymore.

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: 50 First Dates

Előzetes/Részlet

Történet

Henry Roth egy olyan férfi, aki fél az elköteleződéstől, egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a gyönyörű Lucyval. Jól kijönnek egymással, és Henry azt hiszi, végre megtalálta álmai nőjét, mígnem rájön, hogy a lánynak rövid távú memóriavesztése van, és másnapra elfelejti őt.

Szerelmes hangjegyek / High School Musical (2006)

A Szerelmes hangjegyek (angolul High School Musical) 2006-ban bemutatott zenés vígjáték, melynek főszereplői Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman. A film bár 2006-ban jelent meg, Magyarországon csak 2007-ben került bemutatásra a Jetix-en.

Filmhossz: 98 perc
Eredeti cím: High School Musical

Előzetes/Részlet

Történet

Troy Bolton, egy kisvárosi gimnázium sztár kosárlabdázója beleszeret a jó tanuló, Gabriella Monteba egy karaoke partin. Később Troy és Gabriella meghallgatáson vesznek részt a közelgő iskolai musicalre, miközben a féltékeny Sharpay összeesküvést sző ellenük.

Sztárom a párom (1999)

Filmhossz: 124 perc
Eredeti cím: Notting Hill

Előzetes/Részlet

Álmomban már láttalak (2002)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: Maid in Manhattan

Előzetes/Részlet

A csábítás elmélete (2001)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Someone Like You

Előzetes/Részlet

Miután (2019)

Filmhossz: 113 perc
Eredeti cím: After

Előzetes/Részlet

A csókfülke 3. (2021)

A csókfülke 3. egy 2021-ben bemutatott, Netflix által gyártott tini romantikus film, mely a széria záróepizódja.

Filmhossz: 113 perc
Eredeti cím: The Kissing Booth 3

Előzetes/Részlet

Történet

Elle utolsó nyarát tölti a főiskola kezdete előtt, de még mindig nem tudja eldönteni, hogy a pasijával vagy a legjobb barátjával tartson továbbtanulni. Döntenie kell, de ezzel valaki szívét összetöri.

Szerelem sokadik látásra (2005)

Filmhossz: 107 perc
Eredeti cím: A Lot Like Love

Előzetes/Részlet

Beugró a Paradicsomba (2022)

A Beugró a Paradicsomba (eredeti címén Ticket to Paradise) 2022-ben bemutatott romantikus vígjáték, melynek főszerepeiben Julia Roberts és George Clooney láthatók.

Filmhossz: 104 perc
Eredeti cím: Ticket to Paradise

Előzetes/Részlet

Történet

Egy elvált házaspár összefog és elutazik Balira, hogy megakadályozzák lányukat egy fiatalkori házasságkötésben, mert úgy vélik, hogy ugyanez a hiba tette tönkre az ő életüket is.

A fiúknak – Örökkön örökké (2021)

A fiúknak – Örökkön örökké (To All the Boys: Always and Forever) egy 2021-ben bemutatott tini romantikus film, mely A fiúknak széria harmadik, egyben utolsó darabja.

Filmhossz: 115 perc
Eredeti cím: To All the Boys: Always and Forever, Lara Jean

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor Lara Jean visszatér egy koreai családi útról, át kell gondolnia a főiskolai terveit: Peterrel tartson vagy járja a saját útját?

Kőkemény család (2005)

Filmhossz: 103 perc
Eredeti cím: The Family Stone

Előzetes/Részlet

Harry és Sally (1989)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: When Harry Met Sally…

Előzetes/Részlet

Római vakáció (1953)

Filmhossz: 118 perc
Eredeti cím: Roman Holiday

Előzetes/Részlet

A szerelem hullámhosszán (1993)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: Sleepless in Seattle

Előzetes/Részlet

Imádlak utálni (2023)

Imádlak utálni (2023)

Az Imádlak utálni (eredeti címén Anyone But You) egy 2023-as (nálunk csak 2024-ben került bemutatásra) amerikai romantikus vígjáték, Will Gluck rendezésében. A film William Shakespeare „Sok hűhó semmiért” című műve alapján készült. A főszereplők Sydney Sweeney és Glen Powell. A film egy szórakoztató romantikus vígjáték, ami tele van humorral, romantikával és marakodással, ideális párok számára, vagy egy borongós délutánra, amikor egy kicsit szívesen nevetnénk.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Anyone But You
Eredeti megjelenési dátum: 2023. december 22.

Előzetes/Részlet

Történet

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Megosztás másokkal