Romantikus filmek nem csak Valentin napra című cikk borítóképe

Szerelmes filmek, hogy romantikus hangulatba kerülj

Ha te is szeretnél szerelemről, szenvedélyről, igaz szeretetről szóló filmeket nézni, akkor ez a cikk neked szól. Összegyűjtöttünk néhány olyan szerelmes filmet, amelyet bármikor érdemes elővenni és megnézni, ha egy kis romantikus hangulatra vágynánk. A cikkben találhattok szenvedélyes romantikus filmeket, olyanokat, amelyek fiatalokról szólnak, vagy olyanokat, amelyek az egy életen át tartó szerelmet mutatják be, illetve vígjátékba bújtatott romantikus filmeket és szemeket nem kímélő drámákat is.

Szilveszter éjjel (2011)

Szilveszter éjjel (2011)

A Szilveszter éjjel című film 2011-ben jelent meg, és Garry Marshall rendezte. A film nagy sztárokkal teli szereposztással rendelkezik, így a filmben megjelenik Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Robert De Niro, Jessica Biel és Ashton Kutcher.

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: New Year’s Eve
Eredeti megjelenési dátum: 2011. december 09.

Előzetes/Részlet

Történet

A film több személy történetét mutatja be New York városában Szilveszter éjjel, így a filmben szerepet kap a szerelem, a csalódás, a megbocsájtás. Egy rocksztár és volt szerelme összecsap egy bulin, egy énekesnő egy számára unszimpatikus személlyel ragad az ünnepre, míg egy ápolónő egy halálos beteggel tölti élete utolsó óráit.

Szerelmünk lapjai (2004)

A Szerelmünk lapjai egy 2004-ben bemutatott amerikai romantikus film, melyet Nick Cassavetes rendezett, Nicholas Sparks azonos című regénye alapján. A főszereplők Ryan Gosling és Rachel McAdams.

Filmhossz: 122 perc
Eredeti cím: The Notebook

Előzetes/Részlet

Történet

Egy szegény, de szenvedélyes fiatalember beleszeret egy gazdag fiatal nőbe, és ezzel megadja neki a valódi szabadság érzését. A társadalmi különbségek azonban a szerelem útjába állnak.

A csókfülke (2018)

A csókfülke egy 2018-ban megjelent nagysikerű, Netflix által készített könyvadaptáció. A főszereplők Joey King, Jacob Elordi és Joel Courtney.

Filmhossz: 106 perc
Eredeti cím: The Kissing Booth

Előzetes/Részlet

Történet

Elle szerelmes legjobb barátja bátyjába, ám tudja, hogy ez nem helyes, hiszen korábban megegyeztek, hogy a legjobb barátod rokonai tabuk, ha szerelemről van szó. Ezért megpróbálja elnyomni magában az érzéseit, ami egészen jól megy addig, amíg egy jótékonysági csókfülkében nem kerülnek egymással szembe.

Nagykarácsony (2021)

A Nagykarácsony egy 2021-ben megjelent magyar romantikus karácsonyi film. Főbb szerepekben Ötvös András és Zsigmond Emőke található.

Filmhossz: 109 perc
Eredeti megjelenési dátum: 20211125. .

Előzetes/Részlet

Történet

A film főszereplője egy Arnold nevű tűzoltó, aki kudarcba fulladt lánykérése után csődöt mond a munkahelyén is. Főnöke nagylelkűségének hála nem kirúgja, hanem egy karácsonyi vásárra száműzi a rendezvény biztosítására. Itt ismerkedik meg egy kedves, fiatal tanítónővel, aki a karácsonyi műsort tanítja be a gyerekeknek.

Igazából szerelem (2003)

Az Igazából szerelem (eredeti cím: Love Actually) egy 2003-ban bemutatott brit–amerikai–francia romantikus film, melynek szereplőgárdája tele van nevesebbnél nevesebb brit színészekkel. A filmben a következő sztárok bukkannak fel: Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Martine McCutcheon, Billy Bob Thornton, Laura Linney, Liam Neeson, Bill Nighy, Rowan Atkinson, Chiwetel Ejiofor, Martin Freeman, Adam Godley, January Jones, Keira Knightley, Andrew Lincoln, Denise Richards, Alan Rickman.

Filmhossz: 129 perc
Eredeti cím: Love Actually

Előzetes/Részlet

Történet

Néhány nagyon különböző pár szerelmi életét követhetjük nyomon ezekben az egymással lazán összefüggő történetekben, amelyek mindegyike a karácsony előtti időszakban játszódik Londonban.

Bíbor szívek (2022)

A Netflix 2022-es nagy dobása a Bíbor szívek volt, amely alig kapott hírverést, de mégis villámgyorsan vált közönségkedvenccé. A film 2022-ben jelent meg, 122 perc hosszú és Sofia Carson jóvoltából számos nagyszerű dal csendül fel benne. A férfi főszereplőt Nicholas Galitzine játssza el, míg Chosen Jacobs egy fontos mellékszerepben tűnik fel.

Filmhossz: 122 perc
Eredeti cím: Purple Hearts

Előzetes/Részlet

Történet

Egy számos nehézséggel küzdő énekesnő és egy hamarosan bevonuló tengerészgyalogos érdekházasságot köt, de nem számolnak vele, hogy egy valódi tragédia egyre közelebb hozza őket egymáshoz, és hogy valódi érzelmeket fognak táplálni egymás iránt. De vajon működhet egy hazugságra épített kapcsolat? Vajon titokban tarthatják a titkot, amelynek a kiderülése súlyos szankciókkal járna?

Addams Family 2. (2021)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: The Addams Family 2

Előzetes/Részlet

A csókfülke 2. (2020)

A csókfülke 2 egy 2020-ban bemutatott romantikus vígjáték, melyet Vince Marcello rendezett. A film Beth Reekles szerző The Kissing Booth 2: Going the Distance című műve alapján készült. A második részre visszatértek az első rész főbb szereplői.

Filmhossz: 130 perc
Eredeti cím: The Kissing Booth 2

Előzetes/Részlet

Történet

Elle élete nem egyszerű: távkapcsolatban élnek a barátjával, az egyetemi jelentkezés is nyakán van, és még egy újonnan feltűnt fiú is felkavarja az állóvizet.

Az ír kívánság (2024)

Az ír kívánság egy 2024-es romantikus vígjáték, amely a Netflixen debütált. A film főszerepében Lindsay Lohan található.

Eredeti cím: Irish Wish
Eredeti megjelenési dátum: 2024. március 15.

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor Maddie szerelmet kíván egy varázslatos ír kőnél, az élete varázsütésre megváltozik.
Behavazva (2019)

Behavazva (2019)

A Behavazva egy 2019-es amerikai romantikus vígjáték film, mely egy hóvihar hatását mutatja be a középiskolai végzősök életére egy kisvárosban.

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Let It Snow
Eredeti megjelenési dátum: 20191108. .

Előzetes/Részlet

Történet

Egy kisvárosban karácsony estéjén beköszönt a hóvihar, mely összehoz egy csapat fiatalt, hogy jól felbolygassák a kapcsolataikat, nem kímélve sem barátságokat, sem szerelmeket.

A szerelem illata (2021)

Filmhossz: 106 perc
Eredeti cím: Love Hard

Előzetes/Részlet

Miért pont Ő? (2016)

A Miért pont ő? egy 2016-os karácsonyi vígjáték, amely nem mellőzi a csúnya beszédet és a szexuális utalásokat sem, így fiatalok számára egyáltalán nem ajánlott, azonban aki szereti a szabadszájú, felnőtteknek készülő, alpári vicceket is tartalmazó filmeket, annak egy igazán jó kikapcsolódást nyújthat ez a nem szokványos karácsonyi film. A filmben főszerepet vállalt James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally és Griffin Gluck. A filmben egyébként felbukkan a KISS zenekar is.

Filmhossz: 111 perc
Eredeti cím: Why Him?

Előzetes/Részlet

Történet

Stephanie egy fiatal egyetemista lány, aki átlagos, egyszerű életet él, legalábbis a családja szerint. Amikor a lány családja Kaliforniába utazik az ünnepekre, hogy megismerje a lányuk párját, kiderül, hogy az amit gondoltak, nem is állhatna távolabb a valóságtól: a lányuk párja, Laird egy rendkívül furcsa fickó, lengén öltözik, csúnyán beszél és iszonyatosan gazdag. Hab a tortán, hogy ez a srác épp megkérni készül a lányuk kezét.

Múlt karácsony (2019)

A Múlt karácsony (Last Christmas) egy 2019-es romantikus karácsonyi film. A románc főszereplői Emilia Clarke és Henry Golding.

Eredeti cím: Last Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Úgy tűnik, semmi sem sikerül Kate-nek, aki manóként dolgozik egy egész évben működő karácsonyi boltban. De a dolgok hamarosan jobbra fordulnak, amikor megismerkedik Tommal.

Szerelmes hangjegyek / High School Musical (2006)

A Szerelmes hangjegyek (angolul High School Musical) 2006-ban bemutatott zenés vígjáték, melynek főszereplői Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman. A film bár 2006-ban jelent meg, Magyarországon csak 2007-ben került bemutatásra a Jetix-en.

Filmhossz: 98 perc
Eredeti cím: High School Musical

Előzetes/Részlet

Történet

Troy Bolton, egy kisvárosi gimnázium sztár kosárlabdázója beleszeret a jó tanuló, Gabriella Monteba egy karaoke partin. Később Troy és Gabriella meghallgatáson vesznek részt a közelgő iskolai musicalre, miközben a féltékeny Sharpay összeesküvést sző ellenük.

Csillagainkban a hiba (2014)

Filmhossz: 125 perc
Eredeti cím: The Fault in Our Stars

Előzetes/Részlet

Mielőtt megismertelek (2016)

Eredeti cím: Me Before You

Előzetes/Részlet

Könnyű nőcske (2010)

A Könnyű nőcske (angolul Easy A) egy 2010-ben megjelent romantikus vígjáték, melynek színhelye egy iskola és főszereplői leginkább diákok. A filmben szerepet vállalt Emma Stone és Penn Badgley is.

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Easy A

Előzetes/Részlet

Történet

Olive, egy átlagos tinilány, akinek még nem volt dolga fiúval, azonban egy ártatlan füllentés miatt mégis elterjed róla, hogy falja a férfiakat. Emiatt kamu szolgáltatásokat kezd el nyújtani azon diáktársainak, akiknek hozzá hasonlóan nincs szerencséjük a randizással.

A rólad alkotott kép (2024)

Az „Idea of You” (A rólad alkotott kép) Sophie Kinsella regénye alapján készült, és a főszereplő önfelfedezését helyezi középpontba.

Eredeti cím: The Idea of ​​You
Eredeti megjelenési dátum: 2024. március 16.

Előzetes/Részlet

Történet

Egy 40 éves egyedülálló anya váratlan románcot kezd egy 24 éves énekessel.

Sztárom a párom (1999)

Filmhossz: 124 perc
Eredeti cím: Notting Hill

Előzetes/Részlet

Az utolsó szerelmes levél (2021)

Eredeti cím: The Last Letter from Your Lover

Előzetes/Részlet

A könnymester legendája (2024)

A könnymester legendája egy 2024-ben megjelent olasz romantikus dráma, mely Magyarországon a Netflix platformján debütált.

Eredeti megjelenési dátum: 2024. április 03.

Előzetes/Részlet

Történet

Nehéz árvaházi évek után Nicát és Rigelt ugyanaz a család fogadja örökbe. A fiatalok próbálnak ellenállni érzéseiknek, de vajon sikerül nekik?

Karácsonyi meglepi (2020)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: Happiest Season
Eredeti megjelenési dátum: 20201125. .

Előzetes/Részlet

Karácsony a kastélyban (2011)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: A Princess for Christmas

Előzetes/Részlet

Karácsony veled (2022)

Filmhossz: 89 perc
Eredeti cím: Christmas with You

Előzetes/Részlet

Segítség, apa lettem! (2000)

Filmhossz: 125 perc
Eredeti cím: The Family Man

Előzetes/Részlet

Szellemes karácsony (1988)

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Scrooged

Előzetes/Részlet

Ben Hur (1959)

Filmhossz: 212 perc
Eredeti cím: Ben-Hur

Előzetes/Részlet

A kutya, aki megmentette a húsvétot (2014)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Dog Who Saved Easter

Előzetes/Részlet

A halott menyasszony (2005)

Filmhossz: 78 perc
Eredeti cím: Corpse Bride

Előzetes/Részlet

P.S. I Love You (2007)

Filmhossz: 126 perc
Eredeti cím: P.S. I Love You

Előzetes/Részlet

Csupasz pisztoly (1988)

A Csupasz pisztoly (The Naked Gun) egy 1988-ban bemutatott komédia, amely nem fél viccet csinálni a korszak legnagyobb filmjeiből. A film főszerepét, a nagy nevettető Leslie Nielsen alakítja. A sorozat alapötletét a Nagyon különleges ügyosztály adja.

Filmhossz: 81 perc
Eredeti cím: The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

Előzetes/Részlet

Történet

Frank Drebin, egy meglehetősen tanácstalan rendőrnyomozó megpróbál meghiúsítani egy összeesküvést, amelynek célja, hogy ártatlan embereket agykontroll segítségével bérgyilkosokká változtassanak.

Kaliforniai álom (2016)

Eredeti cím: La La Land

Előzetes/Részlet

A csókfülke 3. (2021)

A csókfülke 3. egy 2021-ben bemutatott, Netflix által gyártott tini romantikus film, mely a széria záróepizódja.

Filmhossz: 113 perc
Eredeti cím: The Kissing Booth 3

Előzetes/Részlet

Történet

Elle utolsó nyarát tölti a főiskola kezdete előtt, de még mindig nem tudja eldönteni, hogy a pasijával vagy a legjobb barátjával tartson továbbtanulni. Döntenie kell, de ezzel valaki szívét összetöri.

Az utolsó nyarunk (2019)

Eredeti cím: The Last Summer

Előzetes/Részlet

Mamma Mia! (2008)

A Mamma Mia! az azonos című musical filmváltozata, amely az ABBA együttes dalaira épül. A főbb szerepekben Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Amanda Seyfried és Christine Baranski találhatók.

Filmhossz: 108 perc
Eredeti cím: Mamma Mia!

Előzetes/Részlet

Történet

Donna, a görög szigeteken élő független szállodaigazgató két régi barátja segítségével készül lánya esküvőjére. Eközben a lányának terve van: titokban meghív három férfit az édesanyja múltjából, abban a reményben, hogy találkozhat az igazi apjával, és a nagy napon ő kísérheti őt az oltárhoz.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (2018)

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (eredeti cím: Mamma Mia! Here We Go Again) a második rész a filmsorozat életében. A romantikus musical 2018-ban jelent meg, 10 évvel az első rész után. Az első rész fontosabb szereplői visszatértek, hogy egy újabb zenés-táncos történetet meséljenek el az ABBA dalok rajongóinak.

Eredeti cím: Mamma Mia: Here We Go Again!

Előzetes/Részlet

Történet

1979-ben a fiatal Donna, Tanya és Rosie elvégzi az egyetemet, így Donna elindul körbeutazni Európát. Utazásai során megismerkedik három férfival ismerkedik meg: Harryvel, Billel és Sammel. A jelenben Donna várandós lánya, Sophie arról álmodik, hogy felújítja a vendéglőt, miközben a görög szigetén újra találkozik anyja régi barátaival.

Szinglilét (2021)

Filmhossz: 101 perc
Eredeti cím: Single All the Way
Eredeti megjelenési dátum: 20211202. .

Előzetes/Részlet

Hiszek a Mikulásban (2022)

Filmhossz: 89 perc
Eredeti cím: I Believe in Santa

Előzetes/Részlet

Karácsony a kastélyban (2018)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Christmas At the Palace

Előzetes/Részlet

Noel naplója (2022)

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: The Noel Diary

Előzetes/Részlet

Káosz karácsonyra (2008)

Filmhossz: 104 perc
Eredeti cím: Love the Coopers

Előzetes/Részlet

Húsvéti parádé (1948)

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Easter Parade

Előzetes/Részlet

Titanic (1997)

A Titanic egy 1997-es amerikai romantikus és katasztrófafilm, amelynek James Cameron volt a producere, írója és rendezője. A film főszereplői Kate Winslet és Leonardo DiCaprio, mint Rose DeWitt Bukater, illetve Jack Dawson, akik két különböző társadalmi osztályba tartozó személyt alakítanak, akik egymásba szeretnek a hajó végzetes első útján.

Filmhossz: 194 perc
Eredeti cím: Titanic

Előzetes/Részlet

Történet

Egy tizenhét éves arisztokrata beleszeret egy kedves, de szegény művésznőbe a fényűző, szerencsétlenül járt Titanic fedélzetén.

Ének az esőben (1952)

Eredeti cím: Singin’ in the Rain

Előzetes/Részlet

Beugró a Paradicsomba (2022)

A Beugró a Paradicsomba (eredeti címén Ticket to Paradise) 2022-ben bemutatott romantikus vígjáték, melynek főszerepeiben Julia Roberts és George Clooney láthatók.

Filmhossz: 104 perc
Eredeti cím: Ticket to Paradise

Előzetes/Részlet

Történet

Egy elvált házaspár összefog és elutazik Balira, hogy megakadályozzák lányukat egy fiatalkori házasságkötésben, mert úgy vélik, hogy ugyanez a hiba tette tönkre az ő életüket is.

Más ritmusra (2020)

Eredeti cím: Work It

Előzetes/Részlet

Karácsonyi kiszállítás (2022)

A Karácsonyi kiszállítás (eredeti címe: Jeszcze przed swietami) egy 2022-ben bemutatott lengyel romantikus film, amelyet Aleksandra Kulakowska, illetve Maciej Prykowski rendezett. A főszereplők között megtalálható: Monika Frajczyk, Piotr Pacek és Dorota Kolak.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Jeszcze przed swietami (Delivery by Christmas)

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy rosszindulatú munkatárs szabotálja a kiszállításokat, egy futárnak és egy segítőkész ügyfélnek versenyt kell futnia az idővel, hogy a karácsonyi ajándékokat eljuttassák a címzetteknek.

Római vakáció (1953)

Filmhossz: 118 perc
Eredeti cím: Roman Holiday

Előzetes/Részlet

Szilveszter a Magnoliában (2020)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: Midnight at the Magnolia

Előzetes/Részlet

Csináld magad karácsony (2020)

A Csináld magad karácsony egy kanadai tévéfilm, amelyet Adrian Langley rendezett és 2020-ban mutattak be. A főszereplők Megan Hilty, David Haydn-Jones és Francesca Bianchi.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Homemade Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 2020. november 23.

Előzetes/Részlet

Történet

Megan, egy ambiciózus fiatal nő minden évben arra használja a karácsonyt megelőző heteket, hogy segítsen karácsonyhoz kapcsolódó feladatokban. Amikor azonban eljön a lehetőség, hogy megmentsen egy karácsonyi partit és elkápráztassa a szerelmét, választania kell vágyai férfija és Mr. Right között.
Imádlak utálni (2023)

Imádlak utálni (2023)

Az Imádlak utálni (eredeti címén Anyone But You) egy 2023-as (nálunk csak 2024-ben került bemutatásra) amerikai romantikus vígjáték, Will Gluck rendezésében. A film William Shakespeare „Sok hűhó semmiért” című műve alapján készült. A főszereplők Sydney Sweeney és Glen Powell. A film egy szórakoztató romantikus vígjáték, ami tele van humorral, romantikával és marakodással, ideális párok számára, vagy egy borongós délutánra, amikor egy kicsit szívesen nevetnénk.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Anyone But You
Eredeti megjelenési dátum: 2023. december 22.

Előzetes/Részlet

Történet

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Megosztás másokkal