Romantikus filmek nem csak Valentin napra című cikk borítóképe

Szerelmes filmek, hogy romantikus hangulatba kerülj

Ha te is szeretnél szerelemről, szenvedélyről, igaz szeretetről szóló filmeket nézni, akkor ez a cikk neked szól. Összegyűjtöttünk néhány olyan szerelmes filmet, amelyet bármikor érdemes elővenni és megnézni, ha egy kis romantikus hangulatra vágynánk. A cikkben találhattok szenvedélyes romantikus filmeket, olyanokat, amelyek fiatalokról szólnak, vagy olyanokat, amelyek az egy életen át tartó szerelmet mutatják be, illetve vígjátékba bújtatott romantikus filmeket és szemeket nem kímélő drámákat is.

Szilveszter éjjel (2011)

Szilveszter éjjel (2011)

A Szilveszter éjjel című film 2011-ben jelent meg, és Garry Marshall rendezte. A film nagy sztárokkal teli szereposztással rendelkezik, így a filmben megjelenik Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Robert De Niro, Jessica Biel és Ashton Kutcher.

Történet

A film több személy történetét mutatja be New York városában Szilveszter éjjel, így a filmben szerepet kap a szerelem, a csalódás, a megbocsájtás. Egy rocksztár és volt szerelme összecsap egy bulin, egy énekesnő egy számára unszimpatikus személlyel ragad az ünnepre, míg egy ápolónő egy halálos beteggel tölti élete utolsó óráit.

Szerelmünk lapjai (2004)

A Szerelmünk lapjai egy 2004-ben bemutatott amerikai romantikus film, melyet Nick Cassavetes rendezett, Nicholas Sparks azonos című regénye alapján. A főszereplők Ryan Gosling és Rachel McAdams.

Történet

Egy szegény, de szenvedélyes fiatalember beleszeret egy gazdag fiatal nőbe, és ezzel megadja neki a valódi szabadság érzését. A társadalmi különbségek azonban a szerelem útjába állnak.

A csókfülke (2018)

A csókfülke egy 2018-ban megjelent nagysikerű, Netflix által készített könyvadaptáció. A főszereplők Joey King, Jacob Elordi és Joel Courtney.

Történet

Elle szerelmes legjobb barátja bátyjába, ám tudja, hogy ez nem helyes, hiszen korábban megegyeztek, hogy a legjobb barátod rokonai tabuk, ha szerelemről van szó. Ezért megpróbálja elnyomni magában az érzéseit, ami egészen jól megy addig, amíg egy jótékonysági csókfülkében nem kerülnek egymással szembe.

Nagykarácsony (2021)

A Nagykarácsony egy 2021-ben megjelent magyar romantikus karácsonyi film. Főbb szerepekben Ötvös András és Zsigmond Emőke található.

Történet

A film főszereplője egy Arnold nevű tűzoltó, aki kudarcba fulladt lánykérése után csődöt mond a munkahelyén is. Főnöke nagylelkűségének hála nem kirúgja, hanem egy karácsonyi vásárra száműzi a rendezvény biztosítására. Itt ismerkedik meg egy kedves, fiatal tanítónővel, aki a karácsonyi műsort tanítja be a gyerekeknek.

Igazából szerelem (2003)

Az Igazából szerelem (eredeti cím: Love Actually) egy 2003-ban bemutatott brit–amerikai–francia romantikus film, melynek szereplőgárdája tele van nevesebbnél nevesebb brit színészekkel. A filmben a következő sztárok bukkannak fel: Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Martine McCutcheon, Billy Bob Thornton, Laura Linney, Liam Neeson, Bill Nighy, Rowan Atkinson, Chiwetel Ejiofor, Martin Freeman, Adam Godley, January Jones, Keira Knightley, Andrew Lincoln, Denise Richards, Alan Rickman.

Történet

Néhány nagyon különböző pár szerelmi életét követhetjük nyomon ezekben az egymással lazán összefüggő történetekben, amelyek mindegyike a karácsony előtti időszakban játszódik Londonban.

Bíbor szívek (2022)

A Netflix 2022-es nagy dobása a Bíbor szívek volt, amely alig kapott hírverést, de mégis villámgyorsan vált közönségkedvenccé. A film 2022-ben jelent meg, 122 perc hosszú és Sofia Carson jóvoltából számos nagyszerű dal csendül fel benne. A férfi főszereplőt Nicholas Galitzine játssza el, míg Chosen Jacobs egy fontos mellékszerepben tűnik fel.

Történet

Egy számos nehézséggel küzdő énekesnő és egy hamarosan bevonuló tengerészgyalogos érdekházasságot köt, de nem számolnak vele, hogy egy valódi tragédia egyre közelebb hozza őket egymáshoz, és hogy valódi érzelmeket fognak táplálni egymás iránt. De vajon működhet egy hazugságra épített kapcsolat? Vajon titokban tarthatják a titkot, amelynek a kiderülése súlyos szankciókkal járna?

A csókfülke 2. (2020)

A csókfülke 2 egy 2020-ban bemutatott romantikus vígjáték, melyet Vince Marcello rendezett. A film Beth Reekles szerző The Kissing Booth 2: Going the Distance című műve alapján készült. A második részre visszatértek az első rész főbb szereplői.

Történet

Elle élete nem egyszerű: távkapcsolatban élnek a barátjával, az egyetemi jelentkezés is nyakán van, és még egy újonnan feltűnt fiú is felkavarja az állóvizet.
Behavazva (2019)

Behavazva (2019)

A Behavazva egy 2019-es amerikai romantikus vígjáték film, mely egy hóvihar hatását mutatja be a középiskolai végzősök életére egy kisvárosban.

Történet

Egy kisvárosban karácsony estéjén beköszönt a hóvihar, mely összehoz egy csapat fiatalt, hogy jól felbolygassák a kapcsolataikat, nem kímélve sem barátságokat, sem szerelmeket.

Miért pont Ő? (2016)

A Miért pont ő? egy 2016-os karácsonyi vígjáték, amely nem mellőzi a csúnya beszédet és a szexuális utalásokat sem, így fiatalok számára egyáltalán nem ajánlott, azonban aki szereti a szabadszájú, felnőtteknek készülő, alpári vicceket is tartalmazó filmeket, annak egy igazán jó kikapcsolódást nyújthat ez a nem szokványos karácsonyi film. A filmben főszerepet vállalt James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally és Griffin Gluck. A filmben egyébként felbukkan a KISS zenekar is.

Történet

Stephanie egy fiatal egyetemista lány, aki átlagos, egyszerű életet él, legalábbis a családja szerint. Amikor a lány családja Kaliforniába utazik az ünnepekre, hogy megismerje a lányuk párját, kiderül, hogy az amit gondoltak, nem is állhatna távolabb a valóságtól: a lányuk párja, Laird egy rendkívül furcsa fickó, lengén öltözik, csúnyán beszél és iszonyatosan gazdag. Hab a tortán, hogy ez a srác épp megkérni készül a lányuk kezét.

Múlt karácsony (2019)

A Múlt karácsony (Last Christmas) egy 2019-es romantikus karácsonyi film. A románc főszereplői Emilia Clarke és Henry Golding.

Történet

Úgy tűnik, semmi sem sikerül Kate-nek, aki manóként dolgozik egy egész évben működő karácsonyi boltban. De a dolgok hamarosan jobbra fordulnak, amikor megismerkedik Tommal.

Szerelmes hangjegyek / High School Musical (2006)

A Szerelmes hangjegyek (angolul High School Musical) 2006-ban bemutatott zenés vígjáték, melynek főszereplői Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman. A film bár 2006-ban jelent meg, Magyarországon csak 2007-ben került bemutatásra a Jetix-en.

Történet

Troy Bolton, egy kisvárosi gimnázium sztár kosárlabdázója beleszeret a jó tanuló, Gabriella Monteba egy karaoke partin. Később Troy és Gabriella meghallgatáson vesznek részt a közelgő iskolai musicalre, miközben a féltékeny Sharpay összeesküvést sző ellenük.

Könnyű nőcske (2010)

A Könnyű nőcske (angolul Easy A) egy 2010-ben megjelent romantikus vígjáték, melynek színhelye egy iskola és főszereplői leginkább diákok. A filmben szerepet vállalt Emma Stone és Penn Badgley is.

Történet

Olive, egy átlagos tinilány, akinek még nem volt dolga fiúval, azonban egy ártatlan füllentés miatt mégis elterjed róla, hogy falja a férfiakat. Emiatt kamu szolgáltatásokat kezd el nyújtani azon diáktársainak, akiknek hozzá hasonlóan nincs szerencséjük a randizással.

Csupasz pisztoly (1988)

A Csupasz pisztoly (The Naked Gun) egy 1988-ban bemutatott komédia, amely nem fél viccet csinálni a korszak legnagyobb filmjeiből. A film főszerepét, a nagy nevettető Leslie Nielsen alakítja. A sorozat alapötletét a Nagyon különleges ügyosztály adja.

Történet

Frank Drebin, egy meglehetősen tanácstalan rendőrnyomozó megpróbál meghiúsítani egy összeesküvést, amelynek célja, hogy ártatlan embereket agykontroll segítségével bérgyilkosokká változtassanak.

A csókfülke 3. (2021)

A csókfülke 3. egy 2021-ben bemutatott, Netflix által gyártott tini romantikus film, mely a széria záróepizódja.

Történet

Elle utolsó nyarát tölti a főiskola kezdete előtt, de még mindig nem tudja eldönteni, hogy a pasijával vagy a legjobb barátjával tartson továbbtanulni. Döntenie kell, de ezzel valaki szívét összetöri.

Mamma Mia! (2008)

A Mamma Mia! az azonos című musical filmváltozata, amely az ABBA együttes dalaira épül. A főbb szerepekben Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Amanda Seyfried és Christine Baranski találhatók.

Történet

Donna, a görög szigeteken élő független szállodaigazgató két régi barátja segítségével készül lánya esküvőjére. Eközben a lányának terve van: titokban meghív három férfit az édesanyja múltjából, abban a reményben, hogy találkozhat az igazi apjával, és a nagy napon ő kísérheti őt az oltárhoz.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (2018)

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (eredeti cím: Mamma Mia! Here We Go Again) a második rész a filmsorozat életében. A romantikus musical 2018-ban jelent meg, 10 évvel az első rész után. Az első rész fontosabb szereplői visszatértek, hogy egy újabb zenés-táncos történetet meséljenek el az ABBA dalok rajongóinak.

Történet

1979-ben a fiatal Donna, Tanya és Rosie elvégzi az egyetemet, így Donna elindul körbeutazni Európát. Utazásai során megismerkedik három férfival ismerkedik meg: Harryvel, Billel és Sammel. A jelenben Donna várandós lánya, Sophie arról álmodik, hogy felújítja a vendéglőt, miközben a görög szigetén újra találkozik anyja régi barátaival.

Titanic (1997)

A Titanic egy 1997-es amerikai romantikus és katasztrófafilm, amelynek James Cameron volt a producere, írója és rendezője. A film főszereplői Kate Winslet és Leonardo DiCaprio, mint Rose DeWitt Bukater, illetve Jack Dawson, akik két különböző társadalmi osztályba tartozó személyt alakítanak, akik egymásba szeretnek a hajó végzetes első útján.

Történet

Egy tizenhét éves arisztokrata beleszeret egy kedves, de szegény művésznőbe a fényűző, szerencsétlenül járt Titanic fedélzetén.

Beugró a Paradicsomba (2022)

A Beugró a Paradicsomba (eredeti címén Ticket to Paradise) 2022-ben bemutatott romantikus vígjáték, melynek főszerepeiben Julia Roberts és George Clooney láthatók.

Történet

Egy elvált házaspár összefog és elutazik Balira, hogy megakadályozzák lányukat egy fiatalkori házasságkötésben, mert úgy vélik, hogy ugyanez a hiba tette tönkre az ő életüket is.

Karácsonyi kiszállítás (2022)

A Karácsonyi kiszállítás (eredeti címe: Jeszcze przed swietami) egy 2022-ben bemutatott lengyel romantikus film, amelyet Aleksandra Kulakowska, illetve Maciej Prykowski rendezett. A főszereplők között megtalálható: Monika Frajczyk, Piotr Pacek és Dorota Kolak.

Történet

Amikor egy rosszindulatú munkatárs szabotálja a kiszállításokat, egy futárnak és egy segítőkész ügyfélnek versenyt kell futnia az idővel, hogy a karácsonyi ajándékokat eljuttassák a címzetteknek.

Csináld magad karácsony (2020)

A Csináld magad karácsony egy kanadai tévéfilm, amelyet Adrian Langley rendezett és 2020-ban mutattak be. A főszereplők Megan Hilty, David Haydn-Jones és Francesca Bianchi.

Történet

Megan, egy ambiciózus fiatal nő minden évben arra használja a karácsonyt megelőző heteket, hogy segítsen karácsonyhoz kapcsolódó feladatokban. Amikor azonban eljön a lehetőség, hogy megmentsen egy karácsonyi partit és elkápráztassa a szerelmét, választania kell vágyai férfija és Mr. Right között.

Megosztás másokkal