Mi az a szociális munka napja és mikor van? című cikk borítóképe

Mi az a szociális munka napja és mikor van?

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy mi az a szociális munka napja, hogy miért van rá szükség, és azt, hogy mikor van.

Mi az a szociális munka napja?

A szociális munkások olyan szakemberek, akik segítik a nehéz életkörülményekkel és problémákkal szembesülő emberek mindennapi életét. Feladataik közé tartozik a tanácsadás, a támogatás, az ellátás, az erőforrások biztosítása és még sok más egyéb teendő is. A szociális munka célja, hogy növelje a társadalom tagjainak jólétét.

A szociális munka napja egy olyan nap, amikor a szociális területen dolgozó munkások érdemeit ismerjük el és köszönjük meg. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a szociális munka fontosságára, nehézségeire és eredményeire. A szociális munka napján azokat az embereket ismerjük el, akik az év minden napján segítik és gondozzák a rászorulókat, mert nélkülük a társadalom nem működhetne.

A szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta, hogy 2022-ben mintegy százezer ember dolgozik szociális területen Magyarországon, többek között a gyermekvédelemben, az idősek, hajléktalanok és a szenvedélybetegek gondozásában, illetve a gondoskodáspolitika területén.

Ezen a napon számos ismeretterjesztő programmal és konferenciával igyekeznek felhívni a figyelmet a szociális munka fontosságára

Mikor van a szociális munka napja?

A szociális munka napja minden évben november 12-én van. Ez a nap, azaz november 12-e munkaszüneti nap a szociális ágazatban dolgozó személyeknek.

Erről 2016. december 16-án döntött az Országgyűlés, így 2017-től minden évben megtartják a szociális munka napját, hogy megünnepeljék a szociális szférában dolgozó személyeket.

Megosztás másokkal