Nőnappal kapcsolatos bejegyzések nyitóképe

Mikor van nőnap? Nőnap időpontja

Ebben a cikkben a nőnap témájával fogunk megismerkedni, többek között azzal, hogy mikor van nőnap és hogy mi a jelentősége ennek az ünnepnek, illetve megpróbálunk pár ajándéktippet adni a nőnapi köszöntésekhez.

Mikor van nőnap? Nőnap időpontja

A nőnappal szerencsénk van, hiszen nem egy mozgóünnepről van szó, így a nemzetközi nőnap minden évben ugyanakkor van: március 8-án.

A nemzetközi nőnapot az ENSZ is világnapként tartja számon, így 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án a nőket ünnepeljük.

Miért van nőnap? Nőnap jelentősége

A nőnap jelentősége, hogy felhívja a figyelmet a nők társdalomban betöltött fontos szerepére, illetve arra, hogy elismerjük eredményeiket, erőfeszítéseiket. Ilyenkor – bár elsősorban virágot adunk a hölgyeknek – nem a virágon vagy az ajándékozáson van a hangsúly, hanem azon, hogy felhívjuk a figyelmet a nők jogaira, illetve a nemek közötti egyenlőségre.

A nőnap egy tökéletes alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket és tiszteletünket a számunkra fontos, példaértékű nők számára, így ilyenkor nem csak anyukánknak, nagymamánknak, feleségünknek, lányuknak mutassuk ki elismerésünket, hanem olyan nők számára is, akiket nagyra tartunk, akik valamilyen szinten motiváltak minket életünk során. Gondoljunk például kollégáinkra, tanárainkra, vagy olyan nagyszerű hölgyekre, akik miatt előrébb jutottunk az életben.

És hogy a címsorban is feltett kérdésre válaszoljunk, azért van nőnap, hogy erősítsük a női közösséget és önbizalmat, illetve, hogy kiharcoljuk a női egyenjogúságot. Mert ezt nem csak a nők érhetik el, hanem a férfiak is részt vehetnek a nemes ügy elérésében, amelyhez a nőnapi figyelemfelkeltés is hozzájárul.

Mivel lepjük meg a nőket nőnap alkalmából?

Bár a nőnap nem az ajándékokról szól, de egy kis figyelmességgel, aprósággal szokás meglepni a hölgyeket, hogy kifejezzük az irántuk érzett tiszteletünket és hálánkat.

Nőnapkor a legelterjedtebb szokás a virágadás, azaz nyugodtan adjunk a hölgyek számára virágcsokrokat, cserepes virágokat vagy egy szál virágot. Ha nem szeretnénk virágot adni, akkor ideális választás lehet egy bonbon vagy egy tábla csokoládé. Ha kicsit magasabb árkategóriában szeretnénk ajándékozni, akkor lepjük meg a számunkra fontos személyeket parfümökkel.

Ha kézzel készített ajándékban gondolkozunk, akkor írjunk minden számunkra fontos hölgy számára egy levelet, amelyben leírjuk, hogy miért fontosak számunkra és, hogy miért tiszteljük őket.

...

Megosztás másokkal