Romantikus filmek nem csak Valentin napra című cikk borítóképe

A legjobb romantikus vígjátékok, ha egy könnyed filmre vágynál

Ha egy kis nevetésre és szerelemre vágysz, akkor nincs is jobb választás, mint egy romantikus vígjáték. Ezek a filmek garantáltan feldobják a hangulatodat, és megmutatják, hogy a szerelem nem mindig komoly és bonyolult. Ezeknél a filmeknél a főhangsúly nem a drámán és a szívfájdalmon van, hanem a szerelem szépségének és vidám oldalának bemutatásán. A romantikus vígjátékok tele vannak humoros szituációkkal, szellemes, csipkelődő párbeszédekkel és szerethető karakterekkel.

Összeállítottunk egy listát a legjobb romantikus vígjátékokról, amelyekkel nem lőhetsz mellé, ha egy könnyed filmre vágynál, alább ezt tekintheted meg.

A csókfülke 2. (2020)

A csókfülke 2 egy 2020-ban bemutatott romantikus vígjáték, melyet Vince Marcello rendezett. A film Beth Reekles szerző The Kissing Booth 2: Going the Distance című műve alapján készült. A második részre visszatértek az első rész főbb szereplői.

Történet

Elle élete nem egyszerű: távkapcsolatban élnek a barátjával, az egyetemi jelentkezés is nyakán van, és még egy újonnan feltűnt fiú is felkavarja az állóvizet.

Könnyű nőcske (2010)

A Könnyű nőcske (angolul Easy A) egy 2010-ben megjelent romantikus vígjáték, melynek színhelye egy iskola és főszereplői leginkább diákok. A filmben szerepet vállalt Emma Stone és Penn Badgley is.

Történet

Olive, egy átlagos tinilány, akinek még nem volt dolga fiúval, azonban egy ártatlan füllentés miatt mégis elterjed róla, hogy falja a férfiakat. Emiatt kamu szolgáltatásokat kezd el nyújtani azon diáktársainak, akiknek hozzá hasonlóan nincs szerencséjük a randizással.

Az 50 első randi (2004)

Az 50 első randi (50 First Dates) egy 2004-es romantikus vígjáték, melynek főszereplői Adam Sandler és Drew Barrymore.

Történet

Henry Roth egy olyan férfi, aki fél az elköteleződéstől, egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a gyönyörű Lucyval. Jól kijönnek egymással, és Henry azt hiszi, végre megtalálta álmai nőjét, mígnem rájön, hogy a lánynak rövid távú memóriavesztése van, és másnapra elfelejti őt.

Szerelmes hangjegyek / High School Musical (2006)

A Szerelmes hangjegyek (angolul High School Musical) 2006-ban bemutatott zenés vígjáték, melynek főszereplői Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman. A film bár 2006-ban jelent meg, Magyarországon csak 2007-ben került bemutatásra a Jetix-en.

Történet

Troy Bolton, egy kisvárosi gimnázium sztár kosárlabdázója beleszeret a jó tanuló, Gabriella Monteba egy karaoke partin. Később Troy és Gabriella meghallgatáson vesznek részt a közelgő iskolai musicalre, miközben a féltékeny Sharpay összeesküvést sző ellenük.

A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek (2020)

A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek (To All the Boys: P.S. I Still Love You) egy 2020-ban bemutatott tini romantikus vígjáték, mely a sorozatban a második epizód. Az első részhez hasonlóan ez is a Netflix platformján debütált.

Történet

Lara Jean és Peter kapcsolata épp csak most vált megjátszottból igazivá, amikor az egyik régi szerelmes levél újabb címzettje lép tovább bonyolítja a helyzetet.

A csókfülke 3. (2021)

A csókfülke 3. egy 2021-ben bemutatott, Netflix által gyártott tini romantikus film, mely a széria záróepizódja.

Történet

Elle utolsó nyarát tölti a főiskola kezdete előtt, de még mindig nem tudja eldönteni, hogy a pasijával vagy a legjobb barátjával tartson továbbtanulni. Döntenie kell, de ezzel valaki szívét összetöri.

Beugró a Paradicsomba (2022)

A Beugró a Paradicsomba (eredeti címén Ticket to Paradise) 2022-ben bemutatott romantikus vígjáték, melynek főszerepeiben Julia Roberts és George Clooney láthatók.

Történet

Egy elvált házaspár összefog és elutazik Balira, hogy megakadályozzák lányukat egy fiatalkori házasságkötésben, mert úgy vélik, hogy ugyanez a hiba tette tönkre az ő életüket is.

A fiúknak – Örökkön örökké (2021)

A fiúknak – Örökkön örökké (To All the Boys: Always and Forever) egy 2021-ben bemutatott tini romantikus film, mely A fiúknak széria harmadik, egyben utolsó darabja.

Történet

Amikor Lara Jean visszatér egy koreai családi útról, át kell gondolnia a főiskolai terveit: Peterrel tartson vagy járja a saját útját?

Megosztás másokkal