A legjobb, legviccesebb vígjátékokat összegyűjtő cikkek borítóképe

A legjobb családi vígjátékok, hogy az egész család jól szórakozzon

Egy családi vígjáték ideális arra, hogy az egész család jól szórakozzon rajta együtt, hiszen ezek a filmek olyanok, amelyek egyszerre élvezhetőek különböző korosztályok számára is. Hiszen a családi vígjátékok tele vannak humorral, kalanddal, szeretettel és tanulságokkal. Akár egy klasszikus családi filmet, akár egy kicsit frissebbet és modernebbet választunk, biztosan nem fogunk unatkozni. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb családi vígjátékokat, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a család összes arcára.

Reszkessetek, betörők! (1990)

Reszkessetek, betörők! (1990)

A „Reszkessetek, betörők!” egy 1990-ben bemutatott amerikai karácsonyi vígjátékfilm, melyet Chris Columbus rendezett. A főszereplő Macaulay Culkin, aki Kevin McCallister szerepét játssza. A filmet az Egyesült Államokban 1990. november 16-án mutatták be, és világszerte több mint 477 millió dolláros bevételt termelt. A film számos díjat és jelölést is kapott, többek között 2 Oscar-jelölést is, melyeket végül nem váltott díjra. A filmet később több folytatás is követte, ám csak az első kettőben játszotta Kevin szerepét Macaulay Culkin.

Filmhossz: 103 perc
Eredeti cím: Home Alone
Eredeti megjelenési dátum: 1990. november 10.

Előzetes/Részlet

Történet

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.
Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban (1992)

Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban (1992)

A „Reszkessetek, betörők 2!” (angolul: „Home Alone 2: Lost in New York”) egy 1992-ben bemutatott amerikai karácsonyi vígjáték, melyet az első részhez hasonlóan Chris Columbus rendezett. A főszereplő Macaulay Culkin volt, aki ismét elvállalta Kevin McCallister szerepét. A filmet az Egyesült Államokban 1992. november 20-án mutatták be, és világszerte több mint 359 millió dolláros bevételt termelt.

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: Home Alone 2: Lost in New York
Eredeti megjelenési dátum: 19921115. .

Előzetes/Részlet

Történet

Egy évvel azután, hogy Kevin McCallister egyedül maradt otthon és legyőzte a kétbalkezes betörőket, most újból bajba keveredik. Miközben most sikeresen elindul a családjával az utazásra, a repülőtéren sikerül rossz járatra felszállnia, így véletlenül New York városában köt ki, ahol ugyanazokkal a bűnözőkkel kerül szembe újból.
Karácsony Artúr (2011)

Karácsony Artúr (2011)

A Karácsony Artúr egy családi animációs film, amelyben az Artúr nevű apró manó a főszereplő. A történet középpontjában a családi összetartás, a barátság és az önfeláldozás fontossága áll. A film izgalmas kalandokat, vicces jeleneteket és megható pillanatokat is tartalmaz, így minden korosztály számára szórakoztató lehet.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Arthur Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 2011. november 11.

Előzetes/Részlet

Történet

A film középpontjában egy komikusan zűrös család története áll, és egy valószínűtlen hős, Artúrr, akinek sürgős küldetése van, amelyet még karácsony hajnalán be kell fejeznie.

Nyuszi suli – A húsvét mentőakció (2022)

A Nyuszi suli – A húsvét mentőakció egy német animációs vígjáték, mely 2022-ben jelent meg.

Filmhossz: 76 perc
Eredeti cím: Die Häschenschule 2 – Der große Eierklau (Rabbit Academy: Mission Eggpossible)

Előzetes/Részlet

Történet

A nyuszi suliban zajlik az új mesternyuszi kiválasztása, akinek feladata a húsvéti nyuszik védelme, hogy minden gyermek megkapja a saját húsvéti tojását. A gonosz rókák pont ezt akarják megakadályozni, vajon képes lehet rá Max, a nagyvárosi róka, hogy megállítsa őket?

Coco (2017)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: Coco

Előzetes/Részlet

Nyúl Péter (2018)

A Nyúl Péter (angolul Peter Rabbit) egy ausztrál-amerikai-angol családi animációs film, melynek központjában egy nyúl és egy ember csatája bontakozik ki a zöldségeskert használatáért. A film 2018-ban jelent meg és 95 perc hosszú.

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter szívesen tölti napjait más zöldségeskertjében, azonban az ott lakók nem feltétlenül örülnek ennek. A kert tulajdonosa megpróbálja Nyúl Pétert kiűzni a kertből, de méltó ellenfélre talált.

Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó (2015)

A Hotel Transylvania 2. egy 2015-ös amerikai számítógépes animációs szörnyvígjáték, mely a Sony Pictures Animation gyártásában készült. Magyar vonatkoztatásban az epizód a „Ahol még mindig szörnyen jó” alcímet kapta.

Filmhossz: 89 perc
Eredeti cím: Hotel Transylvania 2

Előzetes/Részlet

Történet

Most, hogy Drakula megnyitotta a Hotel Transylvania kapuit az emberek előtt, a dolgok jobbra fordulnak, azonban Drakula aggódik, hogy félig emberi unokája, Dennis nem mutatja meg vámpír oldalát. Így hát, amíg Mavis és Johnny távol van, Drakula a barátait kéri fel, hogy segítsenek neki a fiút egy igazi szörnyeteggé változtatni.

Nicsak, ki beszél most! (1993)

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Nicsak, ki beszél most!
Eredeti megjelenési dátum: 1993. november 05.

Előzetes/Részlet

Addams Family – A galád család (2019)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: The Addams Family

Előzetes/Részlet

Madagaszkár: Állati szerelem (2013)

Madagaszkár: Állati szerelem (2013)

A Madagaszkár: Állati szerelem (eredeti cím: Madly Madagascar) egy 2013-ban bemutatott amerikai animációs rövidfilm, amelyet a DreamWorks Animation gyártott. A rövidfilm 22 perc hosszú és a visszatér benne az összes főbb Madagaszkár nagyjátékfilmben feltűnt karakter.

Filmhossz: 22 perc
Eredeti cím: Madly Madagascar
Eredeti megjelenési dátum: 2013. január 29.

Előzetes/Részlet

Történet

A történet Valentin-napkor játszódik, amikor Alex, az oroszlán felidézi régi emlékeit, miközben egy másik állat szerelmi bájitalt árul, ami zűrzavart okoz az állatok között.

Scooby-Doo és a vámpír legendája (2003)

A Scooby-Doo és a vámpír legendája egy 2003-as televíziós rajzfilm, mely műfaját tekintve vígjáték. Ebben az epizódban a Rejtély Rt. egy vámpírral találja magát szemben.

Filmhossz: 72 perc
Eredeti cím: Scooby-Doo! And the Legend of the Vampire

Előzetes/Részlet

Történet

A Rejtély Rt. egy ausztrál tengerparton nyaral, amikor egy rejtélyes szörny kezd el embereket rabolni és vámpírrá változtatni. A csapatra feladata megoldani ezt a bonyodalmas helyzetet.

Scrooge: Karácsonyi ének (2022)

A Scrooge: Karácsonyi ének egy 2022-ben bemutatott animációs film, amely Charles Dickens legendás történetét meséli el egy zenés feldolgozásban.

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Scrooge: A Christmas Carol

Előzetes/Részlet

Történet

A film főszereplője Scrooge gyűlöli a karácsonyt, és az ünnep iránti megvetését az adósok megbüntetésével, a vacsorameghívások visszautasításával és az asszisztense fizetésének megvonásával mutatja ki. Karácsony este meglátogatja egykori mentora szelleme, aki figyelmezteti, milyen következményekkel kell szembenéznie a túlvilágon, ha nem változtat a szokásain. Scrooge-ot ezután három hatalmas szellem keresi fel – a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szellemei. Mindegyik látogatás Scrooge életének egy-egy más aspektusát mutatja meg, és neki el kell döntenie, hogy folytatja-e önző életmódját, vagy változtat a sorsán.

Addams Family 2. (2021)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: The Addams Family 2

Előzetes/Részlet

Nyuszi suli – Az aranytojás őrzői

A Nyuszi suli – Az aranytojás őrzői (eredeti címén: Die Häschenschule – Jagd nach dem goldenen Ei) egy 2017-ben bemutatott nyuszis animációs film.

Filmhossz: 76 perc
Eredeti cím: Die Häschenschule – Jagd nach dem Goldenen Ei (Rabbit School – Guardians of the Golden Egg)

Előzetes/Részlet

Történet

Max, az okos városi nyúl csapdába esik egy vidéki nyuszi suliban. Az iskolában ősi módszerekkel próbálják megvédeni a hőn áhított Aranytojást egy ravasz rókacsaládtól.

Coraline és a titkos ajtó (2009)

Filmhossz: 106 perc
Eredeti cím: Coraline

Előzetes/Részlet

Hókusz pókusz 2 (2022)

Filmhossz: 103 perc
Eredeti cím: Hocus Pocus 2

Előzetes/Részlet

József, az Álmok Királya (2000)

József, az álmok királya (eredeti cím: Joseph: King of Dreams) egy 2000-ben bemutatott animációs kalandfilm.

Filmhossz: 72 perc
Eredeti cím: Joseph: King of Dreams

Előzetes/Részlet

Történet

Egy prófétát, aki képes álmokat értelmezni, eladnak rabszolgának Egyiptomba, ahol az emberek tudomást szereznek az adottságairól.

Jégkorszak – Állati nagy karácsony (2011)

A Jégkorszak – Állati nagy karácsony (eredeti címén Ice Age: A Mammoth Christmas) egy 3D-s számítógépes animációs film, mely 2011-ben lett bemtutva.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: Ice Age: A Mammoth Christmas
Eredeti megjelenési dátum: 2011. november 24.

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor Sid véletlenül tönkreteszi Manny egyik karácsonyi hagyományát, közlik vele, hogy mostantól a Mikulás rossz listájára kerül. Sid elindul az Északi-sarkra, hogy számon kérje a Mikulást.

Scooby-Doo! Rettegés a táborban (2010)

A Scooby-Doo! Rettegés a táborban (eredeti címén: Scooby-Doo! Camp Scare) 2010-ben megjelent animációs film, amelynek játékideje 75 perc.

Filmhossz: 77 perc
Eredeti cím: Scooby-Doo! Camp Scare

Előzetes/Részlet

Történet

A Rejtély Rt. Fred régi táborába megy nyaralni, ahol felügyelőként vesznek részt. Azonban a tábort különböző rémségek ijesztgetik, akiknek elfogása a csapatra és a táborlakókra hárul.

Megjött apuci 2. (2017)

A Megjött apuci 2. (eredeti cím: Daddy’s Home 2) egy 2017-ben bemutatott vígjáték, melynek főszerepeiben a következő színészeket láthatjuk: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, John Cena, John Lithgow és Mel Gibson.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Daddy’s Home 2

Előzetes/Részlet

Történet

Apa és mostohaapa, Dusty és Brad összefognak, hogy a gyerekek számára tökéletessé tegyék a karácsonyi ünnepeket. Újdonsült partnerségük hamarosan megpróbáltatás elé kerül, amikor Dusty régimódi, macsó apja és Brad szelíd apja megérkezik, hogy fiaikkal töltsék a karácsonyt. A négy férfi úgy dönt, hogy a gyerekeket egy luxus üdülőhelyre viszi, hogy egy igazi nagy család módjára ünnepeljék a karácsonyt.

Space Jam – Új kezdet (2021)

A Space Jam – Új kezdet (eredeti címén: Space Jam: A New Legacy) egy 2021-ben bemutatott film, amelyben egyaránt feltűnnek valós és rajzolt szereplők, illetve díszletek is. A film párhuzamos forgalmazásban egyszerre került bemutatásra a mozikban és az HBO Max-on.

Filmhossz: 120 perc
Eredeti cím: Space Jam: A New Legacy

Előzetes/Részlet

Történet

Egy gonosz mesterséges intelligencia elrabolja a híres kosárlabdázó, LeBron James fiát, akinek ezután Tapsi Hapsival kell együtt dolgoznia, hogy megnyerjen egy kosárlabdameccset és hazajuttassa fiát.

Karácsonyi csodák (1994)

A Karácsonyi csodák (vagy angolul a The Night Before Christmas) egy 1944-ben megjelent, 48 perces animációs mesefilm, amely bemutatja, hogy ha nehéz helyzetben vagyunk, akkor is okozhatunk örömet másoknak.

Filmhossz: 48 perc
Eredeti cím: The Night Before Christmas

Előzetes/Részlet

Történet

Egy árva fiú kidobott, elromlott játékokat javít meg, hogy azokat eljuttassa a falu árva, szegény gyermekeinek, hogy ezzel is boldogabbá tegye a karácsonyt számukra. Azonban a játékgyár tulajdonosának ez nem tetszik.

Ki a Télapó? (2000)

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Santa Who?

Előzetes/Részlet

Richie Rich 2. – A rosszcsont karácsonya (1998)

A Richie Rich 2 – A rosszcsont karácsonya egy 1998-ban bemutatott vígjáték, amely elkerülte a mozikat. Az első résszel ellentétben, ebben a részben már nem Macaulay Culkin játssza a főszerepet.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Richie Rich’s Christmas Wish

Előzetes/Részlet

Történet

Miután megvádolják azzal, hogy elrontotta a karácsonyt, a világ leggazdagabb gyereke azt kívánja, bárcsak meg se született volna. Amikor a professzor által feltalált gép ezt meghallja, teljesíti a kívánságát.

Pumukli Kalandjai – Pumukli és a Húsvét

A Pumukli kalandjai egy NSZK–osztrák–magyar televíziós filmsorozat, mely 52 epizódot ért meg. A sorozat két főszereplője Pumukli, aki egy kis kobold, és egy asztalos, Éder Mester.

Filmhossz: 24 perc
Eredeti cím: Meister Eder und sein Pumuckl – Pumuckl und die Ostereier

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti ünnepek alatt Éder Mester és Pumukli meglátogatják az asztalosmester húgát. A család tojáskeresést szervez, de Pumukli rájön, hogy az elrejtett tojások és nyulak túl könnyen megtalálhatóak, ezért sokkal nehezebb helyre rejti őket.

A kis kedvencek titkos élete (2016)

A kis kedvencek titkos élete egy 2016-ban bemutatott családi animációs film, mely elképzeli, hogy hogyan is tölthetik házikedvenceink mindennapi életüket, miközben nem vagyunk otthon velük. A filmben feltűnnek aranyos és cuki kutyák, macskák, madarak, nyulak és még számos más állat is.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets

Előzetes/Részlet

Történet

Max, a terrier nyugodtan éli csendes városi életét, míg a gazdája örökbe nem fogadja Duke-ot, aki egy nagy és fékezhetetlen kutya. Egyszer, sétáltatás közben összetalálkoznak egy csapat macskával, akik átverik őket, így a két kutya egy sintér prédájává válnak.

Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

A Harry Potter és a bölcsek köve (Angliában: Harry Potter and the Philosopher’s Stone, míg Amerikában: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) egy 2001-ben bemutatott tini fantasy film, mely J.K. Rowling regénysorozatának első részét adaptálja. A sorozat első része 125 millió dollárból készült és közel 1 milliárd dollár bevételt termelt.

Filmhossz: 152 perc
Eredeti cím: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Előzetes/Részlet

Történet

Harry Potter tizenegyedik születésnapján megtudja, hogy két hatalmas varázsló árva gyermeke. Az egyedülálló varázserővel rendelkező fiú a varázslók bentlakásos iskolájának tanulója lesz, ahol megismerkedik két igazán jó baráttal, akik segítenek neki felfedezni az igazságot szülei rejtélyes halálával kapcsolatban.

Scooby-Doo: A mexikói szörny (2003)

A Scooby-Doo és a mexikói szörny egy 2003-as rajzfilm, mely 75 perc hosszú és magyar szinkronnal is rendelkezik.

Filmhossz: 75 perc
Eredeti cím: Scooby-Doo! and the Monster of Mexico

Előzetes/Részlet

Történet

A Rejtély Rt. ezúttal Mexikóba utazik nyaralni, azonban a pihenést most sem élvezhetik felhőtlenül, mert feltűnik egy három méter magas és világító szemű szörny, akit nekik kell elkapniuk.

Hull a pelyhes (1996)

Filmhossz: 88 perc
Eredeti cím: Jingle All the Way

Előzetes/Részlet

Scooby Doo 2.: Szörnyek póráz nélkül (2004)

A Scooby-Doo 2. – Szörnyek póráz nélkül egy 2004-es élőszereplős film, mely több számítógéppel készített elemet is tartalmaz. A film a 2002-es Scooby-Doo – A nagy csapat folytatása. A forgatókönyvet a „A Galaxis őrzői”-t is jegyző James Gunn készítette.

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Scooby-Doo 2: Monster Unleashed

Előzetes/Részlet

Történet

A Menőfalván található múzeumban kiállított bűnözők szobrai életre kelnek és fenyegetik az emberek épségét. A Rejtély Rt. gyanúja szerint e mögött egy korábbi ellenfelük állhat, aki így próbál bosszút állni rajtuk, így hát nyomozásba kezdenek.

Pom Pom meséi – A csipogó húsvéti tojás (1981)

A Pom Pom meséi egy 1980-tól 1984-ig futó, két évados magyar rajzfilmsorozat, melyet Dargay Attila rendezett és Sajdik Ferenc rajzolt. A csipogó húsvéti tojás névre keresztelt epizód a második évad negyedik epizódjaként tűnt fel, ami egyébként a sorozat tizennyolcadik része.

Filmhossz: 9 perc

Előzetes/Részlet

Történet

A húsvéti locsolkodás eredményeképp Gombóc Artúr egy piros csipogó tojást kap.

Egyiptom hercege (1998)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: The Prince of Egypt

Előzetes/Részlet

Snoopy és a Húsvéti kutya (1974)

A Snoopy és a húsvéti kutya egy 1974-ben megjelent animációs kisfilm.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: It’s the Easter Beagle, Charlie Brown

Előzetes/Részlet

Történet

Linus biztos benne, hogy a húsvéti kutya idén mindenkit meglátogat, de a többiek nem hisznek neki, így kezükbe veszik az irányítást: tojást festenek és tojásvadászatot rendeznek.

Szörny Egyetem (2013)

A Szörny Egyetem egy 2013-as animációs film, amelyet a Pixar és a Disney készített közösen. A mese a 2001-ben bemutatott nagysikerű Szörny Rt. folytatása, pontosabban előzményfilmje, mert időben később jelent meg, de a története korábban játszódik, mint a Szörny Rt.

Filmhossz: 110 perc
Eredeti cím: Monsters University

Előzetes/Részlet

Történet

Mike és Sulley ma már elválaszthatatlan társak, de ez nem mindig volt így. Első találkozásaik idején ki nem állhatták egymást, ez a film bemutatja, hogy oldották meg a nézeteltéréseiket, és hogy hogyan lettek ellenségekből legjobb barátok.

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (2021)

A Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Runaway) egy 2021-ben bemutatott élőszereplős és animációs elemeket egyaránt vegyítő családi film.

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: Peter Rabbit 2: The Runaway

Előzetes/Részlet

Történet

Nyúl Péter megunja a kertvárosi életet, ezért a nagyvárosba megy, ahol kétes alakokkal találkozik. Végül az egész család számára káoszt és zűrt okoz.

Snoopy és a halloween (1966)

A Snoopy és a halloween (It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown) egy 1966-ban bemutatott animációs kisfilm.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown

Előzetes/Részlet

Történet

Elérkezett Halloween napja, amikor is Linus a Nagy Tököt várja, Charlie Brown szellemnek öltözik, Snoopy pedig a Vörös Báróval küzd meg.

Hókusz pókusz (1993)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Hocus Pocus

Előzetes/Részlet

A Mikulás-mentőakció (2013)

A Mikulás mentőakció egy brit és amerikai koprodukcióban készült animációs vígjáték, amely 2013-ban jelent meg.

Filmhossz: 84 perc
Eredeti cím: Saving Santa
Eredeti megjelenési dátum: 2013. november 01.

Előzetes/Részlet

Történet

Bernard szeretne segíteni a Mikulásnak, de a találmányai mindig bajt okoznak. Legújabb találmánya egy emlékezőgép, amely segít az élet legszebb pillanatait feleleveníteni, ám a gép áramszünetet okoz az egész faluban, így felfedik a Mikulás titkos helyét. Hogy megmentse a Mikulást és szánját, képtelen visszautazni az időben.

Túlélni a karácsonyt (2004)

Filmhossz: 91 perc
Eredeti cím: Surviving Christmas

Előzetes/Részlet

Tapsi Hapsi – Húsvéti különkiadás (1977)

A Tapsi Hapsi – Húsvéti különkiadás (angolul The Bugs Bunny’s Easter Special vagy Bugs Bunny’s Easter Funnies) egy 1977-ben bemutatott rajzfilm

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: Bugs Bunny’s Easter Special (Bugs Bunny’s Easter Funnies)

Előzetes/Részlet

Történet

Miután a húsvéti nyuszi megfázik, a nagyinak szüksége van egy helyettesítőre, aki kiszállítja a húsvéti tojásokat. Vajon ki vállalja el ezt a feladatot?

Space Jam – Zűr az űrben (1996)

A Space Jam – Zűr az űrben (eredeti címén: Space Jam) egy 1996-ban bemutatott film, melyben egyszerre tűnnek fel valós és rajzolt díszletek, illetve szereplők. A filmet a Warner Bros. készítette és forgalmazta.

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: Space Jam
Eredeti megjelenési dátum: 1996. november 15.

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy gonosz vidámpark tulajdonos elrabolja Tapsi Hapsit és a bandáját, akkor a csapat kihívja a gazembert és embereit egy kosárlabda mérkőzésre, hogy ezzel döntsenek a sorsukról. Az ellenfél azonban az NBA legnagyobb tehetségeinek erejével van felvértezve, így Tapsi a hihetetlen Michael Jordantől kap segítséget.

Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával (2004)

A Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával (Winnie the Pooh: Springtime with Roo) egy 2004-ben bemutatott 2D-s animációs film, mely a Disney gondozásában készült.

Filmhossz: 65 perc
Eredeti cím: Winnie the Pooh: Springtime with Roo

Előzetes/Részlet

Történet

Micimackó és barátai megtudják, hogy Nyuszit nem érdekli a húsvét, hanem tavaszi nagytakarítást szervez helyette.

A kis kedvencek titkos élete 2 (2019)

A kis kedvencek titkos élete 2 az első rész folytatásaként jelent meg 2019-ben, az animációs film visszahozta az első rész valamennyi fontos karakterét, illetve újabbakat is hozott be a szériába.

Filmhossz: 86 perc
Eredeti cím: The Secret Life of Pets 2

Előzetes/Részlet

Történet

Max gazdája, Katie férjhez megy és gyermeke születik, a kis család vidékre megy kirándulni a kutyákkal együtt, ahol Max megismerkedik egy Kakas nevű juhászkutyával. Gigi Max elvesztett játékát próbálja visszaszerezni egy macskákkal teli lakásból, míg Hógolyó egy fehér tigriskölyköt próbál kiszabadítani egy cirkuszból.

Shelby: A kutya, aki megmentette a karácsonyt (2014)

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Shelby

Előzetes/Részlet

Karácsony a farmon (2022)

Karácsony a farmon (2022)

A Karácsony a farmon egy 2022-ben megjelent családi és gyerekfilm, melyet a Netflix forgalmaz.

Filmhossz: 102 perc
Eredeti cím: Christmas on Mistletoe Farm
Eredeti megjelenési dátum: 20221123. .

Előzetes/Részlet

Történet

Egy ötgyermekes özvegy apa, karácsonykor örököl egy farmot. A városi életből a falusi életbe költözik, ami nem megy zökkenőmentesen. Közben a gyerekei azt tervezik, hogy örökre ott maradnak

Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (2018)

A Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció egy 2018-ban bemutatott számítógépes animáció, melyet a Sony Pictures készített. Az eredeti szinkronhangok között akkora sztárok kaptak helyet, mint Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James vagy David Spade.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

Előzetes/Részlet

Történet

A szörnycsalád egy luxushajóútra indul, hogy Drakula kipihenhesse a szálloda irányításával járó fáradalmakat. A család nyaralása zökkenőmentesen indul, ám az álomnyaralás hamarosan rémálommá változik, amikor Mavis rájön, hogy Drakula beleszeretett a hajó titokzatos kapitányába, Erickába, aki veszélyes titkot rejteget.

Bébi bolondos dallamok: Húsvéti nyuszi márpedig van! (2003)

A Bébi bolondos dallamok – Húsvéti nyuszi márpedig van! (angolul: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure) egy 2003-ban bemutatott 2D-s animációs film. A játékidő 60 perc és az epizódhoz készült magyar szinkronos változat is.

Filmhossz: 41 perc
Eredeti cím: Baby Looney Tunes: Eggs-traordinary Adventure

Előzetes/Részlet

Történet

A Bolondos dallamok ifjú szereplői próbálják megérteni a húsvét igazi jelentését és kideríteni azt, hogy vajon létezik-e a húsvéti nyuszi vagy sem. Erről megoszlanak a vélemények, így húsvét napján útnak erednek kideríteni az igazságot.

Scooby-Doo és a Loch Ness-i szörny (2004)

A Scooby-Doo és a Loch Ness-i szörny egy 2004-ben bemutatott rajzfilm, mely Skóciába kalauzolja a nézőket. A mese 74 perces és magyar szinkronnal is megjelent.

Filmhossz: 74 perc
Eredeti cím: Scooby-Doo! and the Loch Ness Monster

Előzetes/Részlet

Történet

A Rejtély Rt. Skóciába utazik Diána családjának ősi kastélyába, ahol megpillantják a legendás Loch Ness-i szörnyet, így hát felkerekednek, hogy kiderítsék mivel van dolguk.

Kelekótya karácsony (2004)

Eredeti cím: Christmas With The Kranks

Előzetes/Részlet

Karácsony a kastélyban (2011)

Filmhossz: 105 perc
Eredeti cím: A Princess for Christmas

Előzetes/Részlet

Húsvéti Kaland – Nyuszimesék (2021)

A Húsvéti Kaland – Nyuszimesék epizód 2021. április 5-én került fel a MotMesék nevű YouTube csatornára.

Filmhossz: 10 perc
Eredeti megjelenési dátum: 2021. április 05.

Előzetes/Részlet

Történet

A nyúltesók megtanulják, hogy hogyan kerülnek a húsvéti tojások a fészkekbe és a bokrok alá.
Karácsonyi vakáció (1989)

Karácsonyi vakáció (1989)

A Karácsonyi vakáció egy 1989-es amerikai karácsonyi vígjáték, amely a Vakáció-sorozat harmadik része.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: National Lampoon’s Christmas Vacation

Előzetes/Részlet

Történet

A Griswold család a karácsonyi ünnepre készül, de ebben a családban a dolgok sosem mennek igazán simán. A családfő folyamatos balszerencséjét az ellenszenves vendégek csak tovább rontják, így a nagy családi tervek könnyen katasztrófába torkolhatnak.

Karácsonyi krónikák: Második rész (2020)

Filmhossz: 115 perc
Eredeti cím: The Christmas Chronicles 2

Előzetes/Részlet

Bogyó és Babóca: Hímestojások

A Bogyó és Babóca rajzfilm Bartos Erika meseíró könyvsorozata alapján készült, melyet a KEDD Animációs Stúdió készített. A produkció elkészítésében közreműködött az Alma Zenekar is.

Filmhossz: 5 perc

Előzetes/Részlet

Történet

A lányok egész nap húsvéti tojást festenek, perdülnek-fordulnak a konyhában, hogy lenyűgözzék a locsolókat. Azonban egy óvatlan mozdulat miatt minden felborul és összetörik.

Harry Potter és a Titkok Kamrája (2002)

A Harry Potter és a Titkok Kamrája (eredeti cím: Harry Potter and the Chamber of Secrets) egy 2002-ben bemutatott brit és amerikai koprodukcióban készült fantasy film, melyet Steve Kloves írt és Chris Columbus rendezett. A film J.K. Rowling azonos című című regényének adaptációja. A főbb szerepekben ismét Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint látható, azonban új szereplőként feltűnik Kenneth Branagh, valamint Jason Isaacs is. A film igen magas 100 millió dolláros büdzséből készült, ám a bevételek bőven igazolták a kiadások szükségességét.

Filmhossz: 161 perc
Eredeti cím: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Előzetes/Részlet

Történet

Az iskola tagjai kővé dermedve bukkannak fel, a falakon pedig véres írások jelennek meg, amelyek mindenki számára egyértelművé teszik, hogy valaki kinyitotta a Titkok Kamráját. Harry és barátai arra kényszerülnek, hogy titokban kiderítsék az igazságot a kamráról, mielőtt bárki életét veszti.

Reszkessetek, betörők! 4 (2002)

A Reszkessetek, betörők! 4. (Home Alone 4) egy 2002-ben bemutatott karácsonyi film, amely bár visszahozza Kevin McCallistert, azonban a karaktert már új színész alakítja.

Filmhossz: 84 perc
Eredeti cím: Home Alone 4

Előzetes/Részlet

Történet

Kevin mérges, mert a szülei elváltak, de az még jobban zavarja, hogy az apjának új szerelme van. Karácsonykor kénytelen választani, hogy kivel ünnepeljen, vonakodva úgy dönt, hogy Natalie kastélyába megy, ahol a vendégek között egy külföldi királyi család is van. Kevin azt tervezi, hogy újra összehozza elhidegült szüleit, de közben meg kell védenie a herceget a gonosz rablóktól.

A nagy húsvéti tojásvadászat (2000)

A nagy húsvéti tojásvadászat (The Great Easter Egg Hunt) egy 2000-ben megjelent húsvéti animációs film.

Filmhossz: 47 perc
Eredeti cím: The Great Easter Egg Hunt

Előzetes/Részlet

Történet

Nézd meg, ahogy Whiskers és játékbarátai életre kelnek, miközben az igazi húsvéti nyuszit és legendás varázstojását keresik, amely segíthet beteg gazdájuknak, Peternek, hogy húsvétra meggyógyuljon.

Két tojás száz bajt csinál (1993)

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Double, double toil and trouble

Előzetes/Részlet

Reszkessetek, betörők! 3. (1997)

A Reszkessetek, betörők! 3. egy 1997-ben bemutatott családi vígjáték. Az az első két résszel ellentétben már nem tért vissza Macaulay Culkin, így a főszereplőt sem Kevinnek, hanem Alexnek hívják, akit Alex D. Lint alakít. Továbbá a filmben feltűnik még Scarlett Johansson, Olek Krupa, Rya Kihlstedt és Lenny von Dohlen.

Filmhossz: 102 perc
Eredeti cím: Home Alone 3

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor egy bűnözőbanda egy lopott számítógépes chipet próbál meg átcsempészni a reptéri ellenőrzésen, egy játékautóba rejtik azt. A játékautó Alex-hez keveredik, aki így a bűnözők célpontjává válik. A gonosztevők készen állnak rá, hogy visszaszerezzék az autót, azonban Alex ezt nem fogja ölbe tett kézzel nézni.

A húsvéti nyuszi a városba megy (1977)

A húsvéti nyuszi a városba megy egy csodálatos, 1977-ben bemutatott bábfilm.

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: The Easter Bunny is Comin’ to Town

Előzetes/Részlet

Történet

Nappamacs, a húsvéti nyuszi elindul a hímes tojásokkal a közeli városba, ahol nem mindenki várja szeretettel őt.

Csendes éj: Az első karácsony története (2005)

Filmhossz: 50 perc
Eredeti cím: Silent Night – The Story Of The First Christmas

Előzetes/Részlet

Reszkessetek, betörők! – Otthon, édes otthon (2021)

A Reszkessetek, betörők! – Otthon, édes otthon egy 2021-ben megjelent karácsony vígjáték, melyet a Fox felvásárlását követően a Disney készített el. A filmet egyenesen a Disney+ streaming szolgáltatóra küldték. Magyarországon csak 2022-ben került fel a szolgáltatóra.

Filmhossz: 96 perc
Eredeti cím: Home Sweet Home Alone
Eredeti megjelenési dátum: 2021. november 12.

Előzetes/Részlet

Történet

Max szülei Japánba utaznak, így a fiúnak egyedül kell felvennie a harcot a betolakodó házaspár ellen, akiknek céljuk, hogy visszaszerezzenek egy felbecsülhetetlen értékű örökséget.

Roger nyúl a pácban (1988)

A Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit) egy 1988-as, félig élőszereplős, félig animációs film, mely számtalan híres mesefigurát vonultat fel.

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Who Framed Roger Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Amikor meggyilkolják az egyik éjszakai klub tulajdonosát, Roger nyúl lesz a bűntény elsőszámú gyanúsítottja, egyetlen reménye, ha bebizonyítja ártatlanságát.

A kutya, aki megmentette a húsvétot (2014)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: The Dog Who Saved Easter

Előzetes/Részlet

Szörnyen boldog család (2017)

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Happy Family

Előzetes/Részlet

A karácsonymanó meséje (2011)

A karácsonymanó meséje egy 2011-ben megjelent rövid (26 perc) animációs film, amely 6 éves kortól tekinthető meg.

Filmhossz: 25 perc
Eredeti cím: An Elf’s Story: The Elf on the Shelf

Előzetes/Részlet

Történet

Egy fiatal manó, akinek az a feladata, hogy segítsen a Mikulásnak eldönteni, hogy ki volt jó és ki volt rossz, megbízást kap, hogy segítsen helyreállítani egy 9 éves kisfiú karácsonyba vetett hitét.

Teddy mackó karácsonya (2022)

Filmhossz: 80 perc
Eredeti cím: Teddybjørnens jul (Teddy’s Christmas)

Előzetes/Részlet

Szörnyen boldog család 2. (2021)

Filmhossz: 103 perc
Eredeti cím: Monster Family 2

Előzetes/Részlet

Tojáskaland (2006)

A Tojáskaland egy 2006-ban megjelent mexikói animációs film, amely 90 perc hosszú, korhatár besorolása alapján nyugodtan megtekinthető 6 éves kor fölött.

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Una película de huevos (A Movie of Eggs)
Eredeti megjelenési dátum: 2006. április 21.

Előzetes/Részlet

Történet

Egy Totó nevű kis tojás úgy dönt, hogy nem akar reggeli lenni, és kalandba kezd, hogy csirkévé váljon.

Karácsony a kastélyban (2018)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Christmas At the Palace

Előzetes/Részlet

Gyuszi Nyuszi kalandjai (1995)

A Gyuszi nyuszi kalandjai (angolul: The New Adventures of Peter Rabbit) egy animációs film, mely 1995-ben került bemutatásra.

Filmhossz: 48 perc
Eredeti cím: The New Adventures of Peter Rabbit

Előzetes/Részlet

Történet

Gyuszi Nyuszi egy kis nyuszi, aki szereti a nagy meséket, ezeket meséli az édesanyjának, a testvéreinek, sőt még az unokatestvérének is, de amikor túl messzire megy egy mesével, megtanulja, hogy az őszinteség és az összetartás a legfontosabb.

Karácsonyi történet (1983)

Filmhossz: 94 perc
Eredeti cím: A Christmas Story

Előzetes/Részlet

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család (1993)

Filmhossz: 94 perc
Eredeti cím: Addams Family Values

Előzetes/Részlet

Mikulásné kerestetik (2004)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Single Santa Seeks Mrs. Claus

Előzetes/Részlet

Scooby-Doo! Holdszörnyes őrület (2015)

A Scooby-Doo! Holdszörnyes őrület egy 2015-ben megjelent televíziós animációs film. Ebben a 80 perces mesében a csapat elhagyja a földet és a Marsot veszik célba.

Filmhossz: 80 perc
Eredeti cím: Scooby-Doo! Moon Monster Madness

Előzetes/Részlet

Történet

A Rejtély Rt. űrhajóval tart a Hold felé, ahol megtámadja őket egy földönkívüli, így hát rájuk hárul a feladat, hogy megoldják az űrlény rejtélyét.

A kutya, aki megmentette a Halloweent (2011)

A kutya, aki megmentette a Halloweent egy 2011-ben bemutatott amerikai vígjáték, amelynek játékideje 85 perc, korhatár besorolása szerint pedig 12 éven felülieknek ajánlott.

Filmhossz: 88 perc
Eredeti cím: The Dog Who Saved Halloween

Előzetes/Részlet

Történet

A Bannister család új házba költözik a Zeusz névre hallgató kutyájukkal, ahol Halloween napjára házavató partit szerveznek. Ekkor kalandok sorozata veszi kezdetét: az apa nyomozni kezd a titokzatos szomszéd házával kapcsolatban, miközben Zeusz segítségével mindent felforgatnak.

Egy új karácsonyi történet (2022)

Filmhossz: 98 perc
Eredeti cím: A Christmas Story Christmas

Előzetes/Részlet

Apollo 24 – A karácsonyi küldetés (2013)

Filmhossz: 81 perc
Eredeti cím: Midden in De Winternacht

Előzetes/Részlet

Nagy kalandozások – Történetek a Bibliából: A húsvéti történet (1986)

A Nagy kalandozások – Történetek a Bibliából egy animációs filmsorozat, melynek angol címe: The Greatest Adventure: Stories from the Bible. A filmsorozat 1985 és 1992 között futott és összesen 13 epizódot készítettek hozzá, melyből a tizenharmadik rész címe: A húsvéti történet, angolul: The Easter Story.

Filmhossz: 30 perc
Eredeti cím: The Greatest Adventure: Stories from the Bible – The Easter Story
Eredeti megjelenési dátum: 1985. április 26.

Előzetes/Részlet

Történet

Márk leírja Jézus életének utolsó napjait, amelyek a keresztre feszítéshez és a feltámadáshoz vezetnek.

Addams Family – A galád család (1991)

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: The Addams Family

Előzetes/Részlet

Addams Family 3.: Jobb együtt, mint darabokban (1998)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: Addams Family Reunion

Előzetes/Részlet

Reszkessetek, betörők! 5. – Testvérek akcióban (2012)

A Reszkessetek, betörők! 5. – Testvérek akcióban (angolul: Home Alone: The Holiday Heist) egy 2012-ben bemutatott karácsonyi vígjáték, melynek főszerepét Christian Martyn alakítja. Az epizódban ismét nem Kevin tűnik fel, hanem egy új gyereket vezetnek be a készítők, akit Finn Baxternek hívnak.

Filmhossz: 91 perc
Eredeti cím: Home Alone: The Holiday Heist

Előzetes/Részlet

Történet

A szülei távollétében egy 8 éves gyerek bátor csatát vív néhány tolvajjal, akiken az eszét felhasználva próbál túljárni.

Hotel Transylvania – Transzformánia (2022)

A Hotel Transylvania – Transzformánia (eredeti cím: Hotel Transylvania: Transformania) egy 2022-es amerikai 3D-s számítógépes animációs filmvígjáték, melyet eredetileg a mozikban mutattak volna be 2021-ben, de a koronavírusnak köszönhetően csak egy évvel később és csak digitálisan debütált az Amazon Prime Video-n.

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: Hotel Transylvania: Transformania

Előzetes/Részlet

Történet

Egy kísérlet után Johnny szörnyeteggé változik, mindenki más pedig emberré. Most kiderül, hogy képesek lesznek-e visszafordítani ezt a kísérletet.

Karácsonyi történet (2008)

Filmhossz: 150 perc
Eredeti cím: Un conte de Noël

Előzetes/Részlet

Karácsonyi történet 2. (2012)

Filmhossz: 85 perc
Eredeti cím: A Christmas Story 2

Előzetes/Részlet

Reszkessetek kutyaütők! (2013)

Filmhossz: 87 perc
Eredeti cím: Alone for Christmas

Előzetes/Részlet

Reszkess, télapó! (2001)

Filmhossz: 100 perc
Eredeti cím: I Saw Mommy Kissing Santa Claus

Előzetes/Részlet

Szörny Egyetem Buliközpont (2013)

A Szörny Egyetem Buliközpont egy 2013-as amerikai számítógépes animációs rövidfilm, amelyet a Pixar Animation Studios készített a Walt Disney Pictures megrendelésére. A kisfilm mindössze 6 perces.

Filmhossz: 6 perc
Eredeti cím: Party Central

Előzetes/Részlet

Történet

Mike, Sully és a többi szörnyeteg egy diákszövetségi bulit szervez, amelyre senki sem megy el.

Megosztás másokkal