Boldog barátságnapot!

Minden, amit tudnod kell a barátság világnapjáról (Mikor van? + idézetek, képek)

A barátság világnapja egy gyönyörű kezdeményezés arra vonatkozólag, hogy kifejezzük a hálánkat és szeretetünket a barátaink iránt. Ebben a cikkben elárulunk minden érdekességet ezzel a jelesnappal kapcsolatban, amire csak kíváncsi lehetsz, illetve bemutatjuk a legjobb ehhez a naphoz kapcsolódó idézeteket és képeket is, amelyekkel a barátaid tudtára adhatod, hogy mennyire fontosak számodra.

Mi az a barátság világnapja?

A barátság világnapja azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy kifejezzük a szeretetünket és hálánkat a barátaink iránt. Célja a barátságok és az emberi kapcsolatok ápolása, erősítése. A barátok támogatnak, megnevettetnek, osztoznak veled az örömben és bánatban. A barátság világnapja egy megfelelő alkalom arra, hogy mindezeket megköszönjük a barátaink számára. Így ezen a napon hívd fel a régi és igazán jó barátaid, köszönd meg nekik, hogy veled voltak jóban és rosszban, lepd meg őket egy apró ajándékkal vagy egy kedves üzenettel.

A barátság világnapját 1958-ban kezdeményezték Paraguay-ban. Az ENSZ 2011-ben hivatalosan is elismerte ezt a napot. Az ünnep elterjedéséhez eleinte rendkívül nagymértékben hozzájárult az üdvözlőkártya ipar, eladásaik fellendítésének érdekében. Még szélesebb körben való elterjedéséhez pedig az internet és a közösségi média járult hozzá.

Mikor van a barátság világnapja?

Különböző országokban különböző napokon ünneplik a barátságokat, például Afrikában április 16-án, Ukrajnában június 9-én, de a legtöbb országban a barátság világnapja (angolul International Day of Friendship) minden év július 30-án van. Magyarországon mi is az utóbb említett napon ünnepeljük a barátainkat.

A barátság jelentősége

A barátság egy olyan kapcsolat, amelyben két ember kölcsönösen támogatja, elfogadja és szereti egymást. Az igazi barátok nem csak a jó időkben vannak jelen az ember életében, hanem a nehéz helyzetekben is ugyanúgy az ember mellett állnak és támogatják őt. A barátság az egyik legfontosabb emberi kapcsolat, amely ideális esetben végigkísér az élet során.

De a barátság nem magától értetődő, ahhoz, hogy egy barátság tartós és erős legyen, ápolni kell. Azaz energiát és időt kell szánni a barátainkra, figyelni rájuk, érdeklődni az életük iránt, segíteni őket, ha szükségük van rá, megbocsátani a hibáikat és tisztelni a véleményüket.

Ötletek barátaink köszöntésére

Alább felsorolunk pár olyan ötletet, amellyel kifejezheted a barátod számára, hogy mennyire fontos neked.

  • Küldj neki egy személyre szabott képeslapot vagy videót, amelyben elmondod, hogy mennyire fontos számodra, illetve felelevenítesz néhány jelentős pillanatot a kapcsolatotokból, amely sokat jelent számodra. Meséld el, hogy melyek voltak azok a pillanatok, amikor igazán azt érezted, hogy ő az igaz barátod, melyek voltak azok a pillanatok, amikor senki sem állt melletted, csak ő.
  • Vásárolj egy tortát vagy pizzát és üljetek le közösen megnézni a kedvenc filmetek.
  • Vásárolj számára egy kis apróságot, például egy kis édességet, egy virágot vagy pedig egy könyvet.
  • Rajzold, fesd le barátod, akár egy közös kép formájában.
  • Menjetek el közösen valahova, kiránduljatok, egyetek egy jót, vagy menjetek el moziba.

Reméljük, hogy ezek a praktikus ötletek segítenek abban, hogy kifejezd a barátaid számára, hogy mennyire fontosak neked. Ne feledd, hogy a legfontosabb az, hogy őszintén és szeretettel mutasd ki az érzéseidet feléjük, azaz, ha semmit sem vásárolsz, csak szimplán elmondod, hogy mennyit jelentenek számodra, az is nagyon sokat fog jelenteni nekik.

Idézetek a barátsággal kapcsolatban

,,Az igazi barátság akkor jön létre, amikor kényelmes a két ember csendje. ” – David Tyson

,,Barát az aki akkor is melletted van, amikor máshol kellene lennie.” – Len Wein

,,Nem az ellenségeink szavaira fogunk majd emlékezni, hanem a barátaink csendjére.” –
Luther Márton

,,Az igaz barát, a kezedet fogja, de a szívedet simogatja.” – Gabriel García Márquez

,,Mi lehet kellemesebb, mint egy olyan barát, akivel úgy mersz társalogni, mint önmagaddal?” – Seneca

,,Az igaz barátság olyan, mint az egészség, hiányát csak akkor érezzük, ha elveszítjük.” – Charles Caleb Colton

,,A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret.” – Elbert Hubbard

,,Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy.” – Walter Winchell

,,Igazi barátod az, aki a hátad mögött is csak jót mond rólad.” – Sam Ewing

Képek a barátság kifejezésére

Alább a barátsággal kapcsolatos képeket látsz, amelyeket nyugodtan megoszthatsz a legjobb barátoddal. Ha nagyobba szeretnéd látni a képet, vagy szeretnéd letölteni, akkor kattints a neked tetszőre.

Megosztás másokkal