Mikor van anyák napja? Anyák napjának dátuma című cikk borítóképe

Anyák napi ajándékötletek: Mit vegyek anyák napjára?

Azt már tudjuk, hogy az anyák napja Magyarországon minden évben május első vasárnapjára esik. (Ha érdekel, hogy ez idén pontosan mikor van, akkor kattints ide.) De ha ötleted sincs, hogy milyen ajándékkal lepd meg édesanyád, akkor ez a cikk pontosan ebben fog segíteni.

Mit vegyek anyák napjára?

A legideálisabb megoldás természetesen az, ha valamilyen személyre szóló ajándékot veszünk, így érdemes figyelembe venni azt, hogy mit szeret szabadidejében csinálni anyukánk, vagy mire vágyik már nagyon régóta. Ha van olyan, amit szeret szabadidejében csinálni, például sportolni vagy túrázni, akkor próbáljunk meg ezzel kapcsolatos ajándékot választani a számára.

Ha nincs különösebb hobbija, akkor próbálkozhatunk általánosabb dolgokkal, például egy jó könyvvel, ha szeret olvasni, vagy fűszerkülönlegességekkel, ha szeret főzni. Ha nem konkrét ajándékban gondolkodunk, akkor süthetünk számára egy tortát, vagy elmehetünk valamilyen közös programra például túrázni vagy egy koncertre.

Ezeken túl, ha valami érzelemdúsabb ajándékot szeretnénk adni, akkor készíthetünk fotóalbumot, festhetünk egy képet kettőnkről, vagy szimplán anyukánkról. Érzelemdús és teljesen ingyenes ajándék, ha írunk egy levelet, amelyben elmondjuk számára, hogy milyen fontos nekünk és, hogy mennyit jelent a támogatása nekünk a mindennapokban.

Kicsit általánosabb ajándékötletek, amelyekkel sosem lehet mellényúlni, azok a virág és az édességek. (Mondjuk utóbbival mellényúlhatunk, ha anyukánk allergiás a csokira.)

Lentebb pedig találtok egy konkrét listán pár olyan ötlettel, amelyek segítségével sikerülhet kiválasztani az ideális ajándékot anyukátok számára anyák napja alkalmából.

Anyák napi ajándékötletek

 • Könyv: Ha van anyukádnak kedvenc szerzője vagy műfaja, akkor könnyűszerrel választhatsz egy olyan könyvet, amelyet nagy valószínűséggel élvezni fog.
 • Édesség: Bonbon, csokik, sütemények, ezekkel sosem lehet mellényúlni. Ha van időd és szeretsz sütni, akkor készíts tortát sajátkezűleg.
 • Házilag készített ajándék: Készíts számára valamit a saját kezeddel, például egy írj egy személyre szóló levelet, vagy fess számára egy szép festményt.
 • Virág: Klasszikus választás, de ha tudod, hogy milyen virágot szeret az anyukád és cserepes virágot választasz, akkor az a lakás vagy udvar dísze lehet sokáig.
 • Fotókönyv: Ha van egy tucat közös képetek, akkor készíts belőle egy csodálatos fotókönyvet, ez az ajándék egyszerre fogja megmosolyogtatni és meghatni anyukád.
 • Ékszer: Ha kicsit nagyobb a büdzséd, akkor egy szép ékszerrel biztosan lenyűgözöd anyukád.
 • Wellness: Úgy gondolod, hogy anyukád túl sokat hajt, dolgozik? Vásárolj neki wellness vagy masszázs kupont, amellyel biztosan kipiheni a fáradalmakat.
 • Koncertjegy: Ha van kedvenc zenekara, zenésze anyukádnak, akkor vegyél egy belépőjegyet a következő koncertjére. Vegyél két jegyet és tarts te is vele, így nem csak tárgyat, hanem veled töltött időt is ajándékozol.
 • Fűszerkészlet: Ha gyakran szoktatok közösen sütögetni vagy anyukád szeret főzni, sütni, kísérletezgetni, akkor ideális választás lehet egy különleges pácokat, fűszereket tartalmazó csomag választása.
 • Egyedi tárgyak: Ha szeretnéd az anyukád meglepni valami egyedi tárggyal, akkor tervezz számára egy egyedi bögrét, törölközőt vagy párnát, amelyre rakathatsz egy közös képet. Ha csak egy képet használsz fel, akkor gondolkozz el egy közös gyerekkori kép felhasználásán.
 • Törölköző: Ha édesanyád szeret sportolni vagy fürdőre járni, akkor válassz számára egy szép törölközőt, amelyre rakathatsz egyedi feliratot is.
 • Vicces pólók: Vásárolj valami vicces feliratú pólót, amelyen mindenki jót nevethet, aki szembejön vele az utcán.
 • Kirándulás: Menjetek el közösen valahova, ahol jól elszórakoztok, például egy állatkertbe, vidámparkba vagy erdőbe kirándulni.
 • Kreatív dolgok: Ha anyukád szeret kreatív dolgokat készíteni, akkor vásárolj olyan dolgot, amellyel alkothat, például festék, vászon, ceruza, cérna.
 • Hasznos elektronikai felszerelése: Ha az anyagi keretedbe belefér, akkor válassz olyan elektronikai felszerelést, amely még nem található meg anyukád háztartásában. Ilyen lehet például konyhai robotgép, air fryer, vezeték nélküli porszívó stb.

Megosztás másokkal