Ünnepek és a munka, avagy miért könnyebb állást találni ezekben az időszakokban?

Ünnepek és a munka, avagy miért könnyebb állást találni ezekben az időszakokban?

Az ünnepi időszak mindig különleges, de nemcsak feltétlen a pihenés miatt. Sokan ugyanis ilyenkor is dolgoznak, hiszen a munka nem áll meg, de az álláskeresőknek is érdemes lehet az új év előtt vagy szünetek között lehetőségeket keresni. A munkaerőpiac bizonyos tekintetben ilyenkor meglepően aktív, újratervezések történnek, új projektek indulnak, új munkaerőt vesznek fel a cégek – vagy épp pont a szezon és a növekvő kereslet miatt van nagyobb szükség a kapacitás növelésére szezonálisan.

Az ünnepek alkalmával sokan újraterveznek, vagy épp a szezon miatt van szükség a nagyobb kapacitásra

Az ünnepi időszak egyben lehetőség is lehet, hiszen a kereskedelemben, a vendéglátásban, a logisztikában vagy egyéb területeken sok-sok munkavállalót keresnek ilyenkor is. De az is előfordulhat, hogy január elején kell majd kezdenünk az új cégnél, ezt viszont a munkáltatók szeretik még november-december környékén “lepapírozni”. Érdemes tehát nyomon követni az aktualitásokat és nyitott szemmel járni.

Vidéken is sokféle munkakört hirdetnek ebben a periódusban, az olyan városokban, mint Kecskemét, szinte minden iparágban találhatunk állást. Ezekre pedig gyorsan és hatékonyan jelentkezhetünk is – például a Kecskemetallas.hu felületén. Az online portálon rövid – szezonális, illetve hosszú távú munkalehetőségeket is találhatunk. Az ún. “ünnepi állások” kiváló lehetőséget jelenthetnek a diákmunkásoknak, vagy azoknak, akik csak rövid távra keresnek elfoglaltságot. Fontos ugyanakkor, hogy legyünk gyorsak, hiszen ilyenkor rengetegen jelentkeznek, és a legjobb helyek hamar betelnek.

A szezonális munkák előnyei és hátrányai

A szezonális munkáknak is sok előnye akadhat. Idetartozik a rugalmasság, a gyors munkába állás lehetősége, valamint akár emelt órabérben is dolgozhatunk, vagy épp extra bevételre tehetünk szert meglévő állás mellett. Az ünnepi időszak különösen a kereskedelemben jelent komoly leterheltséget, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen munkakörökben mire számíthatunk. A kecskeméti lehetőségek közül például a logisztikai és raktározási munkák kimondottan népszerűek, különösen karácsony közeledtével, amikor a vásárlási rohamok miatt megnő az igény a plusz munkaerőre.

Mire figyeljünk, ha ünnepi időszakban keresünk munkát?

Az ünnepi időszak sok szempontból kiszámíthatatlan. Minél előrelátóbbak vagyunk, és minél hamarabb “észnél” vagyunk, annál előbb le is rendezhetjük a dolgokat. A cégek is örülnek, ha a lehető leggyorsabban meg tudják tervezni, kivel fognak dolgozni az ünnepek alatt, vagy épp az után. Amikor tehát mások már a pihenésre összpontosítanak, mi előnyt szerezhetünk, ha aktívan figyeljük a lehetőségeket. Az ünnepi időszak így nemcsak a pihenés, hanem a karrierépítés fontos pillanata is lehet.

Szponzorált cikk (X)

Megosztás másokkal