Apró karácsonyi ajándék kollégáknak

Apró karácsonyi ajándékok kollégáknak, munkatársaknak

A karácsonyi időszak közeledtével sokszor fejtörést okoz, hogy mivel lepjük meg munkatársainkat. Szeretnénk valami kedveset és személyeset adni, de nem akarjuk túlzásba vinni a költekezést. Ne aggódj, rengeteg remek ötlet van, amivel mosolyt csalhatsz kollégáid arcára anélkül, hogy kiürítened a pénztárcádat! Összegyűjtöttünk néhány klassz karácsonyi ajándékötletet kollégáknak, amik garantáltan örömet szereznek, és nem kerülnek egy vagyonba.

Házi sütemények, kekszek

Ki ne örülne egy tál finom, házi készítésű süteménynek? Ez az ajándék nemcsak ízletes, de személyes is, hiszen te magad készíted. Legyen szó klasszikus linzerről, ropogós mézeskalácsról vagy épp különleges fűszeres kekszről, a kollégáid biztosan értékelni fogják a befektetett időt és energiát. Ráadásul ha ügyesen csomagolod – mondjuk egy szép dobozba vagy celofánba kötve –, igazán mutatós ajándék lehet belőle. És ki tudja, talán még receptcserére is sor kerül az irodában!

Néhány sütemény ötlet:

  • Linzer A linzer egy igazán klasszikus karácsonyi sütemény, ezzel biztosan nem lőhetsz mellé.
  • Diós bejgli: A diós bejgli egy finom és laktató sütemény, ami tökéletes karácsonyi ajándék.
  • Mákos guba: A mákos guba egy nagy múltra visszatekintő magyar desszert, ami karácsonykor is remek asztalra kerülhet.
  • Vaníliás keksz: A vaníliás keksz egy egyszerű, de finom keksz, amit mindenki szeret.
  • Csokoládés keksz: A csokoládés keksz egy olyan édesség, amit garantáltan imádni fognak a munkatársaid.
  • Narancsos keksz: A narancsos keksz friss és üdítő ízű, tökéletes karácsonyi ajándék.
  • Mézeskalács: A mézeskalács igazi karácsonyi klasszikus, ettől a sütitől biztosan megjön a munkatársak karácsonyi hangulata.

Csokoládé, bonbon

A csokoládé mindig nyerő választás, hiszen ki tudna ellenállni egy tábla finom édességnek? Válassz minőségi csokoládét vagy bonbont, ami kicsit különlegesebb a hétköznapi fajtáknál. Egy doboz belga pralinét vagy kézműves csokoládét mindenki szívesen fogad. Ha tudod, hogy a kollégád milyen ízeket kedvel, azt is figyelembe veheted a választásnál. Egy csokis narancs, chilis étcsokoládé vagy épp levendulás tejcsokoládé igazán emlékezetes ajándék lehet.

Egy díszesebb dobozú bonbon vagy csokoládé pár ezer forintos tétel, de biztosan megmelengeti munkatársaid szívét.

Kávé, tea

Egy finom kávé vagy különleges tea remek ajándék lehet a koffeinimádó kollégáknak. Válassz minőségi, pörkölt szemes kávét vagy izgalmas teakeveréket. Gondolj bele, milyen jó lesz, amikor januárban a kollégád a te ajándékoddal indítja a napját! Ha tudod, hogy inkább kávés vagy teás az illető, ahhoz igazodj. Egy fűszeres chai latte keverék vagy egy japán zöld tea igazán kellemes meglepetés lehet. És ki tudja, talán még közös kávézásra, teázásra is sor kerül majd!

...

Gyümölcskosár

Egy szépen összeállított gyümölcskosár nemcsak egészséges, de mutatós ajándék is. Válogass szezonális gyümölcsöket, és rendezd őket ízlésesen egy kosárba vagy tálcára. Télen remek választás lehet a mandarin, narancs, alma vagy körte. Ha igazán különlegeset szeretnél, dobj be néhány egzotikus gyümölcsöt is, mint a licsi vagy a gránátalma. Ez az ajándék nemcsak finom, de szép is – ráadásul a kollégád biztosan értékelni fogja az egészséges nassolnivalót a sok karácsonyi édesség közepette.

Ez az ajándék olyan, amiből nem szükséges külön-külön vásárolnod a munkatársaidnak. Készíthetsz egy nagy gyümölcskosárt és közösen elfogyaszthatjátok a munkahelyeteken.

Mézeskalács

A mézeskalács a karácsony egyik jelképe, így tökéletes ajándék lehet. Ha ügyes vagy a konyhában, készíthetsz saját kezűleg díszített mézeskalács figurákat vagy akár egy mini mézeskalács házikót is.

Ha tényleg igazán mesteri vagy a konyhában, akkor a mézeskalács figurákat felöltöztetheted úgy, hogy a munkatársaidra hasonlítsanak. A kollégák imádni fogják.

Ha nincs időd sütögetni, keress kézműves mézeskalács készítőt – sok helyen lehet gyönyörű, egyedi darabokat találni. Egy szép szalaggal átkötött mézeskalács csomag nemcsak finom, de dekoratív is.

És ki tudja, ha a saját mézeskalácsok mellett döntesz, talán még évek múlva is emlegetni fogják a kollégáid a te meseszép mézeskalács ajándékodat!

Notesz, toll

Egy szép notesz és elegáns vagy vicces toll mindig jól jön a munkahelyen. Válassz olyan noteszt, ami illik a kollégád stílusához – lehet elegáns bőrkötésű, vidám mintás vagy épp minimalista dizájnú. Egy jó tollal együtt igazán hasznos ajándékcsomag lehet. Ha igazán kedves akarsz lenni, beleírhatsz az első oldalra egy személyes jókívánságot is. Ez az ajándék nem csak praktikus, de személyes is – a kollégád minden jegyzetelésnél rád fog gondolni!

...

Power bank

A mai rohanó világban egy power bank igazán hasznos ajándék lehet. Válassz kompakt, de jó kapacitású darabot, amit a kollégád könnyen magával vihet. Ráadásul nemcsak a munkahelyen, de utazáskor vagy kiránduláskor is jól jöhet. Egy power bank lehet az a meglepetés, amiről a kollégád azt mondja majd: „Nem is tudtam, hogy erre van szükségem, de most már nem tudom nélkülözni!”

Elsőre talán azt gondolhatjuk, hogy a power bank egy drágább kategória, mint a korábbi termékek, de csak részben van igazunk. Egész jó teljesítményű darabokat kaphatunk már 5 ezer forint környékén. Kisebb kapacitású termékekből pedig bőven találhatunk 5000 forint alatt is.

...

Vicces bögre

Egy jópofa, személyre szabott bögre mindig mosolyt csal az arcokra. Válassz olyat, ami illik a kollégád humorérzékéhez vagy személyiségéhez. Lehet rajta vicces felirat, mint „Ne szólj hozzám, amíg meg nem ittam a reggeli kávém”, vagy akár a kollégád kedvenc filmjéből vett idézet. Ha igazán kreatív vagy, készíttethetsz egyedi bögrét is a kollégád fotójával vagy egy közös vicces emlékkel. Ez az ajándék nemcsak praktikus, de garantáltan feldobja majd a hétköznapokat az irodában!

...

Termosz

Egy minőségi termosz remek ajándék lehet a kávé- vagy teaimádó kollégáknak. Válassz olyat, ami jól tartja a hőt és stílusos is egyben. Ez az ajándék valódi figyelmességet sugall, és rendkívül praktikus olyan munkahelyeken, ahol nincs mikró vagy hűtő.

Egy jó termosz nemcsak az irodában jön jól, de kirándulásokon vagy hosszú megbeszéléseken is hasznos lehet. Ráadásul környezetbarát ajándék is, hiszen csökkenti az eldobható poharak használatát.

...

Kézfertőtlenítő

Bár elsőre nem tűnik izgalmas ajándéknak, de egy kézfertőtlenítő igazán hasznos lehet. Válassz kellemes illatút, esetleg természetes összetevőkből álló kézfertőtlenítőt. Kereshetsz olyan márkát is, ami dizájnos csomagolással vagy újratölthető flakonnal rendelkezik. Ez az ajándék azt mutatja, hogy törődsz a kollégád egészségével és jóllétével. Ha a kollégád gyakran beteg, akkor extra figyelmesség ez a részedről.

...

Szobanövény

Egy kis zöld növény az íróasztalon feldobhatja a munkanapokat. Válassz olyan növényt, ami könnyen gondozható és jól bírja az irodai körülményeket. Egy pozsgás, egy békaliliom vagy egy szanszeviéria tökéletes választás lehet. Ha igazán kedves akarsz lenni, mellékelj egy kis útmutatót a növény gondozásához. Ez az ajándék nemcsak szép, de javítja a levegő minőségét is – bármikor, amikor a kollégád rápillant, rád fogja emlékeztetni!

Vicces stresszlabda

Egy jópofa stresszlabda remek módja lehet a feszültség levezetésének a munkahelyen. Keress olyat, ami illik a kollégád humorérzékéhez – lehet emoji formájú, különleges textúrájú vagy akár világító is.

Ha a munkátok sok stresszel jár, ez az ajándék duplán hasznos lehet. Ráadásul egy vicces stresszlabda remek beszélgetésindító is lehet az irodában, és garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

...

Kártyajáték

Egy jó kártyajáték remek ajándék lehet a társaságkedvelő kollégáknak. Válassz olyan játékot, amit gyorsan meg lehet tanulni és akár ebédszünetben is lehet játszani. Lehet ez egy klasszikus francia kártya trükkös játékszabályokkal, vagy egy modern partijáték, mint az UNO. Ez az ajándék nemcsak szórakoztató, de segíthet erősíteni a csapatszellemet is. Ezeken túl egy ebédszünet erejéig segít elfelejteni a munkahellyel járó stresszforrásokat.

...

Ezek az ajándékok mind remek választások lehetnek, hiszen nem terhelik meg túlságosan a pénztárcádat, mégis örömet szereznek. A lényeg, hogy egy kis odafigyeléssel és kreativitással igazán személyessé tedd az ajándékozást. Ne feledd, nem az ár számít, hanem a gesztus – az, hogy gondoltál a kollégáidra és időt szántál arra, hogy valami kedvessel lepd meg őket. Boldog karácsonyi ajándékozást!

Megosztás másokkal