Ijesztő, rémisztő horror filmek

A legdurvább, legundorítóbb horror filmek, amelyeket csak saját felelősségre ajánlunk

Ezzel a listával a horror műfaj szerelmeseinek szeretnénk kedveskedni, legfőképp azoknak, akiknek a sima 18 karikás horror filmek sem számítanak igazán ijesztőnek. Ezért összegyűjtöttük a legdurvább, legundorítóbb filmeket, amelyek a nézők gyomrát és idegeit is próbára teszik. Ezek a filmek nem csupán 18 karikásak, hanem X-esek, vagyis olyan erőszakos és szexuális jeleneteket tartalmazhatnak, amelyek sokak számára túlzók lehetnek. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legbrutálisabb horror filmeket, amelyeket csak saját felelősségre nézz meg. Ne számíts semmi jóra, ezek a filmek nem garantáltan undorítóak!

Boncasztal (2008)

A Boncasztal (Pathology) egy 2008-as horror, thriller film, amelynek a címe pontosan elmondja, hogy mire számíthat a néző. Ha valaki nem bírja a gyomorforgató boncolásokat, kínzásokat, akkor ezt a filmet semmiképp se nézze meg.

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Pathology

Előzetes/Részlet

Történet

Egy csapat orvostanhallgató halálos játékot talál ki, hogy kiderítsék melyikük tudja elkövetni a tökéletes gyilkosságot.

Gonosz halott: Ébredés / A gonosz halottak felkelése (2023)

A Gonosz halott: Ébredés (angolul Evil Dead Rise) egy 2023-ban bemutatott horror film, mely Magyarországon elkerülte a mozikat, azonban később az HBO-n került bemutatásra. A filmet Lee Cronin írta és rendezte.

Filmhossz: 97 perc
Eredeti cím: Evil Dead Rise

Előzetes/Részlet

Történet

A megfáradt Beth meglátogatja idősebb nővérét, Ellie-t, aki egyedül neveli három gyermekét egy szűkös Los Angeles-i lakásban. A testvérek újraegyesülését megszakítja egy ördögi démon, mely Beth-t a túlélésért vívott ősi harcba taszítja, miközben az anyaság legrémisztőbb formájával kell szembenéznie.

Motel 2. (2007)

A Motel 2 (Hostel: Part II) egy 2007-es amerikai horrorfilm, amelyet Eli Roth írt és rendezett, a film a 2005-ben megjelent Motel folytatása.

Filmhossz: 93 perc
Eredeti cím: Hostel: Part II

Előzetes/Részlet

Történet

Három külföldön tanuló amerikai egyetemistát egy szlovákiai motelbe csábít egy európai nő, aki nyugalmat és romantikát ígér nekik. Azonban, amit kapnak az maga a földi pokol: eladják őket a legtöbbet fizető tagnap, hogy az megkínozza és megölje őket.

Bőrpofa (2017)

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Leatherface

Előzetes/Részlet

Mártírok (2008)

A Mártírok egy 2008-as kanadai-francia horrorfilm, amely 99 perc hosszú. A filmet mind a kritikusok, mind a közönség pozitívan fogadta.

Filmhossz: 99 perc
Eredeti cím: Martyrs

Előzetes/Részlet

Történet

Egy fiatal nő bosszúvágya – amely azért hajtja, amiért gyermekkorában elrabolták és megkínozták – a romlottság útjára vezeti, ahonnan talán már nincs visszaút.

A megszállott / Elmebeteg (2012)

A megszállott vagy Elmebeteg – mert két névvel jelent meg nálunk, angolul Maniac – egy 2012-es horror film, amely nálunk a legdurvább, X-es korhatár-besorolást kapta, mert nem csak undorító, hanem a nyugalom megzavarására is alkalmas. A főbb szerepekben Elijah Wood és Nora Arnezeder található.

Filmhossz: 92 perc
Eredeti cím: Maniac

Előzetes/Részlet

Történet

Miközben a férfi egy fiatal művésznőnek segít a közelgő kiállításán, egy manökenbolt tulajdonosának halálos, elfojtott vágyai kerülnek a felszínre.

Motel 3. (2011)

A Motel 3. (Hostel: Part III) egy 2011-es amerikai horrorfilm Scott Spiegel rendezésében, a Hostel filmsorozat harmadik része. A történet ebben a részben Szlovákiából Las Vegasba helyeződik át.

Filmhossz: 88 perc
Eredeti cím: Hostel: Part III

Előzetes/Részlet

Történet

Egy Las Vegas-i legénybúcsú során négy barátot két lány csábít el egy privát partira, ahol rémülten tapasztalják, hogy egy perverz kínzójáték alanyai.

Sikoly VI. (2023)

A Sikoly VI. (eredeti cím: Scream VI) 2023-ban bemutatásra kerülő horror, illetve slasher film. A főbb szerepekben Courteney Cox, Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding és Hayden Panettiere láthatóak. Ez az epizód nálunk X korhatár-besorolást kapott – míg a többi rész csak 18-ast -, így a mozik csak este 10 óra és hajnali 5 óra között tűzhették műsorra.

Filmhossz: 113 perc
Eredeti cím: Scream VI

Előzetes/Részlet

Történet

A Szellempofa, avagy Ghostface-gyilkosságok túlélői maguk mögött hagyják Woodsborót, hogy új fejezetet kezdjenek New Yorkban.

Fűrész 3D (2010)

A Fűrész 3D, angolul Saw 3D: The Final Chapter egy 2010-ben megjelent horrorfilm, amelyet Kevin Greautert rendezett. Ez a film volt a hetedik rész a Fűrész filmsorozatban.

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Saw 3D (Saw 3D: The Final Chapter)

Előzetes/Részlet

Történet

Miközben halálos harc folyik Jigsaw örökségéért, addig a szadista játékainak túlélő segítségért fordulnak, ám nem várt sötét titkokat fedeznek fel.

Fűrész 4. (2007)

A Fűrész 4. egy 91 perces horrorfilm, amelyet Darren Lynn Bousman rendezett.. A Fűrész-franchise negyedik epizódját eredetileg 2007-ben mutatták be, de nálunk csak 2008-ban. A filmet mindössze 10 millió dollárból forgatták és több, mint 130 milliót keresett a kasszáknál.

Filmhossz: 91 perc
Eredeti cím: Saw IV
Eredeti megjelenési dátum: 2007. október 25.

Előzetes/Részlet

Történet

Habár Jigsaw meghalt, Rigg hadnagy mégis képtelen részt venni egy újabb játékban, hogy megmentse kollégái életét.

Cannibal Holocaust (1980)

Filmhossz: 95 perc
Eredeti cím: Cannibal Holocaust

Előzetes/Részlet

Fűrész 6. (2009)

A Fűrész 6. egy 2009-es horrorfilm, amelyet Kevin Greutert rendezett, a forgatókönyvet pedig Patrick Melton és Marcus Dunstan írták. A filmet 11 millió dollárból forgatták és több, mint hatszorosát hozta vissza.

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Saw VI

Előzetes/Részlet

Történet

Strahm ügynök halott, Erickson FBI-ügynök pedig egyre közelebb kerül Hoffmanhoz. Eközben egy biztosítási ügyvezetőpáros egy újabb Jigsaw által játszott játékban találja magát.

Sebhelyek (2007)

A Sebhelyek, vagy angolul Scar egy 2007-es horror, thriller film, amely annyira undorítóra sikeredett, hogy Magyarországon a legdurvább korhatár-besorolást kapta.

Filmhossz: 90 perc
Eredeti cím: Scar

Előzetes/Részlet

Történet

Joan Burrows unokahúga diplomaosztójára tér vissza a szülővárosába, amikor szembesül vele, hogy a legjobb barátját megölő sorozatgyilkos visszatért.

Vonat (2008)

A film magyarul a Vonat címet kapta, míg angolul a Train-t. Megjelenési éve 2008, míg hossza 1 óra 34 perc. Nálunk a legdurvább besorolást kapta, hiszen mind szexuális tartalom, mind durva nyelvezet, mind undorító, felkavaró képsorok és véres erőszak megjelenik benne.

Filmhossz: 94 perc
Eredeti cím: Train

Előzetes/Részlet

Történet

A történet Európában játszódik, ahol egy csapat amerikai egyetemista felszáll egy vonatra, ahol egy szadista banda emberi szervkereskedést folytat.

Megosztás másokkal